dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.66
  • ALTIN
    2481.3
  • BIST
    9599.79
  • BTC
    63229.05$

Nüfusumuz dikkat çekiyor


Nüfusumuz dikkat çekiyor
Türkiye'Deki istihdam oranın 1,5 milyon civarında arttığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye'nin yüzde 16,3 oranla dünyada en fazla genç nüfusa sahip ülke konumunda bulunduğunu anlatarak, bu durumun Avrupa'nın da dikkatini çektiğini söyledi.Malatya'nın sanayi kenti olması konusunda iş adamlarının attığı adımların çok önemli olduğunu belirten Çalık, işadamlarına teşekkür etti.
Narin

HABER MERKEZİ/MALATYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,"Türkiye'deki istihdam oranını yaklaşık 1,5 milyon civarında artırmış vaziyetteyiz." dedi. Çalık, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş adamlarıyla biraraya geldi.

CİDDİ ADIMLAR ATILDI
Malatya'nın sanayi kenti olması konusunda iş adamlarının attığı adımların çok önemli olduğunu belirten Çalık, bu konuda verdikleri mücadele için iş adamlarına teşekkür etti.Çalık, Türkiye'nin yüzde 16,3 oranla dünyada en fazla genç nüfusa sahip ülke konumunda bulunduğunu anlatarak, bu durumun Avrupa'nın da dikkatini çektiğini söyledi.Gençlerin istihdamı konusuna dikkati çeken Çalık, "Özellikle gençlerin istihdamı konusunda sanayicilerin, iş dünyasının gösterdiği destek için teşekkür ediyorum ama özellikle ne işte ne eğitimde olmayan Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 24'lük genç nüfusumuz 3,5 milyona tekabül ediyor. Bu oran bizim için çok ciddi bir kayıp. Bu gençlerimizi eğitime, istihdama kazandırmamız gerekiyor. Bu vesileyle Türkiye'deki istihdam oranını yaklaşık 1,5 milyon civarında artırmış vaziyetteyiz. Hedefimiz istihdamı artırmak, işsizlik oranlarını düşürmek"ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğinin altını çizen Çalık, "Türkiye ekonomik göstergelerini sağlıklı bir şekilde ilerletmeye devam ediyor. Enflasyon rakamları tek haneli rakamlara düştü. Bu kadar yaşanan handikaplara rağmen enflasyonumuz düşüyor ve Türkiye büyümeye devam ediyor. İşsizlikle mücadelemiz, istihdamı artırmak için çabamız devam ediyor." diye konuştu.Malatya'ya yapılan yatırımlar hakkında iş adamlarına bilgi veren Öznur Çalık, Cazibe Merkezleri kapsamında kentin yatırımcıları bünyesine çektiğini ifade etti. Ziyarette Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve organize sanayi bölgesindeki iş adamları hazır bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!