Malatya
15 Eylül, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    41.37
  • EURO
    48.61
  • ALTIN
    4847.2
  • BIST
    10.372
  • BTC
    116501.84$

O binalar acilen yıkılacak!


O binalar acilen yıkılacak!
Elazığ-Malatya depremi olarak geçen, 6.8 şiddetindeki depremde zarar gören binaların yıkılması devam ediyor. Malatya’da acil yıkılacak 20 bina bulunuyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA

Elazığ-Malatya depremi olarak geçen, 6.8 şiddetindeki depremde zarar gören binaların yıkılması devam ediyor.

20 ACİL YIKILACAK YAPI TESPİT EDİLDİ 

Hasar tespitleri noktasında bugüne kadar Malatya'da 518 yıkık, 5 bin 208 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak yapı tespit edildi. Hasar tespit çalışmaları Malatya genelinde ise devam ediyor.Malatya Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası yıkılan yapıların molozlarını kaldırıyor. Ağır hasar görmüş, oturulamaz bina ve yapıların ise yıkımını yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Malatya kent merkezi başta olmak üzere, Doğanyol, Kale ve Pütürge'de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan yapılar bir bir yıkılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilçe belediyeleriyle koordineli yapılan çalışmalarla depremin izleri siliniyor.

15_45

YIKIMLAR KONTROLLÜ YAPILIYOR

Her türlü tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, Sivas Caddesi üzerinde bulunan Yağmur Apartmanın yıkımını kontrollü bir şekilde yaptı. Büyükşehir Belediyesi oturulamaz tespiti bulunan diğer yapıların yıkımına ise devam ediyor. Kale, Doğanyol ve Pütürge'de ise yıkılan evlerin molozları kaldırılıyor. Ağır hasarlı yapıların yıkımı da yine kontrollü bir şekilde yapılıyor.
Bünyesinde bulunan bütün teknik personeli sahaya süren Büyükşehir Belediyesi, hasar tespiti noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına destek veriyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!