dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2509.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64049.1$

O DİREK SENİN, BU DİREK BENİM!


O DİREK SENİN, BU DİREK BENİM!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin
  • Çin kulübü ile anlaşan Fransız yıldız yok
  • Hikmet Karaman bu kez takımın başında
  • Fenerbahçe cezalısı (!) forma giyemedi
  • Tedavisi tamamlanan Zimbabweli ilk 11'de
  • İstanbul'da yenilen ilk 11'de üç değişiklik
  • Beninli file bekçisi mutlak golü önledi
  • Gençlerbirliği'nin Brezilyalısı direğe takıldı
  • Fildişi Sahilili yeteneğe, üst direk “Dur” dedi
  • Malatya temsilcisinden 202 gün sonra bir ilk
  • Kaplanlar, ikinci kez bir maçı golsüz bitirdi!


Süper Lig'de zor günler geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, 30'uncu haftada ağırladığı Gençlerbirliği karşısında sessizliği bozamadı: 0-0. 52'de Kırmızı-Siyahlılarda Brezilyalı Flavio, 54'te ise Doğunun Kaplanlarında Fildişi Sahilili Fofona direkleri aşamadı.  29 puanla 14'üncü basamakta yer alan Malatya ekibi, 8 Temmuz'da Demir Grup Sivasspor'un konuğu olacak.

O_98

KARAMAN DÖNDÜ, TÖRE İLE BIFOUMA YOK

20 Haziran'da, evlerinde Göztepe'yi 2-1 yendikleri gün skoru 1-1'e getiren “penaltı”ya isyanı yüzünden kırmızı kart gören Teknik Direktör Hikmet Karaman, Kadıköy'de cezasını çektiği için Gençlerbirliği önünde kulübeye oturabildi. Ali Şansalan'ın yanlı ve hatalı kararlarıyla 3-2 mağlup olunan Fenerbahçe deplasmanında çift sarıdan kırmızı kart gören Gökhan Töre yoktu. Çin kulübü Shenzhen FC ile anlaşan Fransız Thievy Bifouma da kadroya alınmadı. Sakatlığını atlatan Zimbabweli Teenage Hadebe forma giydi.

M_108

KAYBEDEN İLK 11'DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe karşılaşmasına göre; Gençlerbirliği ilk 11'inde 3 değişiklik vardı. Gökhan Töre'nin eksikliğinde Sakıb Aytaç ile Robin Yalçın bu defa yedek soyundu. Bu oyuncuların yerine, ilk golünü Fenerbahçe'ye atan Burundili Youssouf Ndayishimiye ile yine İstanbul'da ağları sarsan Hollandalı Mitchell Donald'ın yanı sıra, Fildişi Sahilili Moryke Fofana ter döktü.    

K_33   

SİSTEM AYNI, MEVKİLERDEKİ İSİMLER FARKLI

4-2-3-1 oyun sisteminde, Beninli Fabien Farnolle en gerideydi. Geri dörtlünün göbeğinde, solda Hadebe, sağda Ekvadorlu Arturo Mina, bu ikilinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Mısırlı Karim Hafez görev üstlendi. Kaptanlık bandını takan Murat Yıldırım ile Ganalı Afriyie Acquah, bu arkadaşları ile ileri uç arasında bağlantıyı kuran futbolcular oldu. Hücum hattının sağında Youssouf, solunda Fofona görüldü. Santrforda Umut Bulut oynadı.

S_43

FARNOLLE, MUTLAK GOLÜ ÖNLEDİ

Hikmet Karaman'ın talebeleri oyuna temkinli ve kontrollü başladı. 6'da, Umut'un hareketlendirdiği Murat, Youssouf'a, o da Donald'a aktardı. Uzaktan Donald'ın yoklamasında top az farkla dışarıya çıktı. 13'te Farnolle, Bogdan Stancu'yu iyi perdeledi. Floyd Ayite'nin servisiyle sol çaprazda topla buluşan Rumen futbolcu, Beninliyi aşamadı. 14'teki köşe atışında Ayite arka direğe aşırdı, Stancu yakın mesafeden, tehlikeyi golle sonuçlandıramadı.

D_116

İLK YARIM SAATTE ATAK İZLENEMEDİ

Misafir; Erdem Özgenç, Sefa Yılmaz ve Fabricio Baiano ile Yeni Malatyapor'un sol kanadından yüklendi. Bu bölümden akınlar sıklaşınca Hikmet Karaman, Karim Hafez'i uyarmak zorunda kaldı. Onun kademesine giren Hadebe ise daha dikkatli olmak durumundaydı. İlk yarım saat geride kaldığında Kaplanlar organize bir atak geliştirebilmiş değildi. Youssouf ise zaman zaman kanat değiştiren isim oldu.

X_3

UMUT BULUT'UN İSYANI, YANITSIZ KALDI

35'te tartışmalı bir pozison yaşandı. Soldan ileriye yönelen Umut Bulut, içeriye yönelip ceza alanına girmeyi düşünürken Flavio'nun arkadan darbesiyle yerde kaldı. Tecrübeli futbolcu “Faul” beklerken, Abdulkadir Bitigen, VAR'a dahi başvurmadı. 37'de orta sahada Murat Yıldırım'a, Berat Özdemir'in faülünde Yeni Malatyasporlular kart beklentisine girdi; ancak hakem oralı olmadı. Youssouf, 41'de Berat'ın ayaklarına dokununca ikinci sarı kart tehlikesiyle karşılaştı; ama Bitigen serbest vuruş kararı verdi.

W

İLK YARIDA DA SEYİR ZEVKİ YOKTU

İlk yarı boyunca kontrollü futbol oynandı. Akıllarda ise sadece Başkent temsilcisinin Stancu ile iki akını kaldı. Müsabakanın seyrine dair en somut kanıtı istatistikler sundu. Topla oynama yüzdesinde yüzde 34'e 66 geride olan Yeni Malatyaspor'un isabeti olmayan bir şutu izlenirken, Gençlerbirliği ise 1'i rahatsız edici toplam 4 şut atabildi.   

V_3

KONTRATAKLA GOL ARAMA ÇABASI...

Hikmet Karaman, soyunma odasından dönüşte, kritik müdahaleleri nedeniyle ikinci sarıdan kırmızı kart tehlikesi bulunan Youssouf'un yerine Robin Yalçın'a şans tanıdı. Savunmayı önemseyen Doğunun Kaplanları, rakibini üzerine çekip kontrataklarla gol fırsatı aramayı yeğledi. 52'de derin bir “Oh” çekildi. Erdem soldan havalandırdı, Flavio iyi yükseldi, kafa vuruşunda top, sol kare direğinden geri döndü. Devamında Ayite, altıpastaki karambolde çerçeveyi tutturamadı.

Y_1

SİNİRLER GERİLDİ, ÜST ÜSTE SARI KARTLAR

55'teki kornerin ardından ceza alanında Mina sol ayağıyla şutunu atmak istedi; ancak Stancu ve Daniel Candeias'in arasındaki Mina yerde kaldı. Yeni Malatyasporlular penaltı beklentisi içerisine girerken, hakem Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayıyla beyaz noktayı işaretlemedi. Tedavisi bitince yerden kalkan Mina ise kramponunu sinirle savurunca sarı kart gecikmedi! Umut Bulut, 59'da Flavio ile hava topu sırasında sarı kart gördü. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencilerinden ise bu yaptırıma ilk uğrayan; üçte birlik zaman dilimi geride kalırkan Sefa Yılmaz  oldu. 

Z_3

FOFONA'A DİREK “DUR” DEDİ

64'te adrenalin yükseldi. Robin Yalçın'ın müthiş ara pasında ceza alanına giren Donald, Kristoffer Nordfeldt ile bire birde şutunu attı. İsveçli eldivenin geçit vermediği meşin yuvarlağı Fofana filelerle buluşturacaktı ki, o da üst direğe takıldı. Baskıyı artıran Yeni Malatyaspor'da, 65'te Umut Bulut'un ortasından gelen topa hamle yapan Donald'ın şutunda top yandan auta çıktı.

E_52

İKİNCİ KEZ SU MOLASI...

Nemli ve sıcak havadan ötürü, futbolcuların sıvı ihtiyacını gidermesi için 71'de ikinci kez su molası verildi. Vakit ilerledikçe iki teknik adamın da heyecandan kenarda duramadıkları gözlendi. 76'da Hikmet Karaman'dan ilk hamle geldi. Murat Yıldırım yerini İzlandalı Vidar Kjartansson'a, kaptanlık bandını ise Chebake'e bıraktı. 88'de Donald kenara giderken, Fransız Remi Walter yeşil zemine ayak bastı. 89'da Fofana'dan görevi devralan Ahmed Ildız için pek de süre kalmadı!

F_25

KAPLANLARDAN 14 MAÇ SONRA BİR İLK!

15 Aralık 2019, Beşiktaş'ı Vodafone Park'ta 2-0'la devirdiği tarihten itibaren, tam 14 maçtır kalesini gole kapatamayan Yeni Malatyaspor, 202 gün sonra bunu tekrar başardı; ancak bu, galibiyet için yeterli olmadı. Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği arasındaki zorlu randevunun bir başka ilginç yanı ise, iki tarafın da bu sezon ikinci kez bir 90 dakikadan golsüz beraberlikle ayrılması oldu. Kaplanlar, 24 Kasım 2019'da, Malatya'da Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalmıştı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!