dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2435.7
  • BIST
    9766.38
  • BTC
    63747.08$

O ESKİ HALİNDEN ESER YOK ŞİMDİ!


Mehmet AYHAN yazdı...
Narin

 

Haber- Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan

(Sesli Makale)

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 29 puan ve averajla 3. sırada bitiren Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci devrede büyük düşüşe geçti. 2. yarıyı açtığı 19 Ocak'taki 3-2'lik Göztepe galibiyetinin ardından çıktığı 7. maçta da zafere uzanamadı. Doğunun Kaplanları, üst üste 4'üncü mağlubiyetine Demir Grup Sivasspor deplasmanında uğradı. 2-0 kaybeden Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son 7 karşılaşmadaki 5 yenilgi ve 2 beraberlikte 19 puan yitirdi. 34 puanla 6. sırada kalan Malatya ekibi, 17 Mart'ta Ankaragücü'nü ağırlayacak.

EYMS YİNE SAKATLIKTAN MUZDARİP
Evkur Yeni Malatyaspor'da sakatlıkları bulunan Ekvadorlu stoper Arturo Mina, Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma, Ömer Şişmanoğlu ve Rahman Buğra Çağıran kafileye dahil edilmedi. Tedavileri devam eden Bifouma ve Mina'nın dönmeleri biraz zaman alacak. Ömer ve Rahman da kontrol amaçlı 1-2 gün fizyoterapist eşliğinde çalışacak. Ömer'in, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında, tur atlanan Göztepe maçında arka adalesi çekmişti. O gün yerini 91'de yerini bıraktığı Rahman da sağlık problemi yaşamıştı.

102_127

KAMARA DÖNDÜ, ADEM YOK!
Pazartesi günü antrenmanlara başlayan Aboubakar Kamara test edildi. Fizik ve kondisyon açısından maçları tam çıkaracak seviyede olmayan Fransız forvet yedek soyundu. Rize'de, Azubuike'nin ayağındaki topa dokunmak isterken 3. dakikada yerde kalan, diz kapağı çıktığı belirlenen Robin Yalçın arkadaşlarına katılsa da Sivas'ta ter dökemedi. Malatya'daki 2-0'lık Medipol Başakşehir yenilgisinde 74'te yerini Nijeryalı Michael Pereira'ya bırakan kaptan Adem Büyük de yoktu.

103_97

BULUT'TAN 5 DEĞİŞİKLİK VE BARIŞ'TAN BİR İLK
Teknik direktör Erol Bulut, Başakşehir 11'inde Sivas'ta 1'i zorunlu 5 değişikliğe gitti. Adem'den yararlanamayan genç teknik adam, kaleci Ertaç Özbir'in yanı sıra, Bülent Cevahir, Faslı Issam Chebake ve Brezilyalı Guilherme'yi kulübeye çekti. Bu öğrencilerinin yerine Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Erkan Kaş, Ahmed Ildız, Barış Alıcı ve Eren Tozlu'ya güvendi. Sadık Çiftpınar'ın transferinde sezon sonuna dek Fenerbahçe'den bedelsiz kiralanan Barış, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla Spor Toto Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıktı.    

104_57     

4-2-3-1 SAHA DİZİLİŞİNE DÖNÜLDÜ
Başakşehir önünde eksiklerin de etkisiyle 3-4-3 oyun sistemini yeğleyen Erol Bulut, alışılageldik 4-2-3-1 dizilişine döndü. Eldivenleri Ertaç emanet ederken, savunmanın göbeğinde Murat Akça ile Mustafa Akbaş görüldü. Geri dörtlünün solunda Erkan Kaş, sağında Nijeryalı Sincere Seth vardı. Murat Yıldırım ile Mitchell Donald ikinci bölgenin ortasındaydı. Orta alanın sağında Barış, solunda Danijel Aleksic ter döktü.

105_70

EROL HOCA'DAN GUILHERME SÜRPRİZİ!
Bulut'un asıl sürprizi, Göztepe karşısında, İzmir'de sol bekte de görevlendirdiği Guilherme'yi kesip, Ahmed'i 10 numara yapmasıydı. Santrforda Eren boy gösterdi. Eksiklikler nedeniyle 19 kişiden oluşan esame listesini Ertaç, Chebake, Bülent, Guilherme, Pereira, Robin Yalçın, Kamara ve Senegalli Issiar Dia tamamladı.

106_24

EREN TOZLU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Abdulkadir Bitigen'in düdük çaldığı Yeni 4 Eylül Stadı'nda EYMS ilk şoku 22'de yaşadı. Bu yıl 4. defa sarı kart yaptırımına uğrayan Eren, cezalı durumuna düştü. Yetenekli futbolcu, 17 Mart'ta, evlerindeki Ankaragücü sınavını kaçıracak. Yiğidoların golleri 35 ve 45'te geldi. Özer Hurmacı'nın asistlerinde önce Fatih Aksoy, ardından Douglas ağları sarstı. İlk yarının istatistikleri de Hakan Keleş'in talebelerinden yanaydı. Kırmızı-Beyazlılar, oynama yüzdesinde 53'e 47, toplam şutta 8'e 3, isabetli şutta 3'e 1, başarılı paslarda 137'ye 119 öndeydi.

107_17

KAPLANLAR DİKİNE OYNAYAMADI
Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… Evkur Yeni Malatyaspor adına en kötü senaryo ilk devrede 2-0 geriye düşülmesiydi. Guilherme'siz bir oyun da takımın genetiğine uygun değildi. Özellikle ilk 45'te iç açıcı bir durum yoktu. EYMS topla daha fazla dikine oynaması lazımken bunu bir türlü başaramadı ki, rakibin arkasına saklanıldı. Puan hak edilmedi; ancak Demir Grup Sivasspor da 2 farklı kazanacak, etkili bir futbol ortaya koymadı. Farnolle bazı pozisyonlar hariç, kalesinde hiç zorlanmadı. 2-0'dan sonra Douglas'ın bir şutunda kısmen kritik bir kurtarışa imza attı.

108_11

HÜCUMDA ÜRETKENLİK YOK
Faslı Khalid Boutaib'in gidişi, Adem'in yokluğu ve Kamara'nın formsuzluğu gibi faktörlerden ötürü hücumda üretken olunamadı. Eren iyi mücadele etse de 72'ye kadar 3 vuruşunda Tolgahan Acar'ı geçmeyi başaramadı. İleri uçtaki eksiklik dikkati çekti. Pozisyon bulundu, tehlike yaratıldı; ama 70-75. dakikalar arası yüklenilse de gol atılamadı.

1002_465

FUTBOLCULAR NE CEVAP VERECEK?
Zaafların giderilmesi için çalışılması gerek. 7 maçtır galip gelinememesine oyuncuları verecekleri cevaplar da merak konusu! Hakem hataları ve şanssızlıklardan dem vurulsa da sorunların varlığı yadsınamaz. Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselmenin Süper Lig'i geri plana ittiği de bir gerçek.

1003_342

KADRO DERİNLİĞİ KAYBEDİLDİ
Sakatların fazlalığı da düşüşteki en büyük olumsuzluklar arasında. Haliyle kadro derinliği kısıtlandı. “3 günde bir maç oynadık” ve “Süper Lig'in 2'nci yarısında hiç izin yapmadık” mazeretine sığınan da olabilir; ama bu çok aldatıcı olabilir. Lakin futbolcu için ritmi yakalamak, sahaya çıkmaktan geçer. Yapılması gereken, aynaya bakıp özeleştiride bulunmak ve bir an önce çekidüzen vermek. Her şeye rağmen, Malatyaspor taraftarı, Türkiye Kupası'nda finali görme ve sezonun ilk 6'da tamamlandığına şahit olma fırsatına sahip…

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!