dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

O, Fakültenin Tek Kadın Profesör Öğretim Üyesi!


O, Fakültenin Tek Kadın Profesör Öğretim Üyesi!
İnönü Üniversitesi’nde akademik yükseltme hakkı kazanan 4'ü Profesör, 10'u Doçent olmak üzere 14 akademisyen düzenlenen törenle cübbe giydirilerek atamaları yapıldı. 14 akademisyen arasında profesörlük unvanı alan tek kadın Prof. Dr. Neslihan Şimşek, Malatya Time aracılığıyla gelecek nesile örnek teşkil edecek bilgiler verdi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME
İnönü Üniversitesinde 14 akademisyenin düzenlenen törenle atamaları yapıldı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından cübbesi giydirilen, aldığı üstün başarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Neslihan Şimşek (Endodonti), başarı serüveniyle başta kadınlar olmak üzere gençlere ve eğitimcilere model olacak.

K_202

“BİN PUAN İSTENİYORDU, FAZLA FAZLA PUANLAR ALDIM”
Aldığı başarı sonrasında hayatı ve yaşamı hakkında merak edilenleri anlatan Prof. Dr. Neslihan Şimşek konuşmasında: “Malatyalıyım. Doktoramı Cumhuriyet Üniversitesi Endodonti Bölümünde yaptım. İnönü Üniversitesi'nde kuruluşundan beri yer alıyorum. 2015 yılında doçent oldum. Geçtiğimiz gün de süreyi doldurunca Profesör unvanını aldım. Sağlamamız gereken bir takım şartlar vardı. Sınavda puanları fazla fazla sağlayarak bu unvanı almaya hak kazandım. Bin puan isteniyordu, üç bine yakın puan aldım. Eşim de diş hekimi. Diş Hastalıkları Tedavisi Ana bilim Dalında Öğretim Görevlisi.”

L_161

“ZAHMETLİ VE DEĞER GÖREN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
“Çalışmalarıma buraya geldiğim ilk günden itibaren aralıksız devam etmekteyim. İki tane doktora öğrencisi mezun ettim. 5 tane uzmanlık öğrencisi mezun ettim. Hala sürdürdüğüm üç uzmanlık tezi var. Çalışmalarımda daha çok multidisipliner çalışmaları benimsiyorum. Tıp Fakültesinde çalışmalar yapıyoruz. Bunlar daha zahmetli, daha çok zamana yayılan ve daha çok değer gören çalışmalar oluyor. Deney hayvanlarında çalışmalar yapmayı tercih ediyorum. Üç buçuk sene boyunca Malatya Klinik Araştırmalar etik üyeliği yaptım.”

M_464

“ORADA KADIN AKADEMİSYEN OLARAK İKİ KİŞİYDİK”
Prof. Dr. Neslihan Şimşek konuşmasına şöyle devam etti: “Tören sırasında dikkatimi çeken şuydu; orada kadın akademisyen olarak iki kişiydik. Bu beni çok duygulandırdı. Diğer arkadaş Doçent unvanına yükselmişti. Ben de Profesörlük cübbesi giymiştim. Erkek egemen bir ortamda kadın olarak bir şeyleri başarmak, kendini ispatlamak her zaman zordur. Gurur duydum. Heyecanlandım. Ama bir gün olacaktı. Sürem dolar dolmaz da sağ olsun Ahmet Hoca kadroyu geciktirmedi. Emeklerimin karşılığını almak güzel bir histi.”

N_263

“FAKÜLTENİN TEK PROFESÖR ÖĞRETİM ÜYESİYİM”
Gelecek nesillere ve özellikle kadınlara ışık tutacak açıklamalarda bulunan Şimşek: “Fakültenin tek profesör öğretim üyesiyim. Bana en yakın gelecek arkadaşla bile arada bir seneden fazla bir süre var. Kimse ben yapamam dememeli. Ben Diş Hekimliği Fakültesine başladığımda daha birinci sınıftayken, babam; “Benim kızım Profesör olacak” diyordu. Ben ise; “Babam herhalde hayal kuruyor. Ben 5 seneyi bitirip kendimi kurtarayım da” diye düşünüyordum. Babam beni her zaman yönlendirdi ve bugünleri de önceden gördü.”

“PES ETMEDİM”
“Ben doktora yaparken 25 ay kadrosuz çalıştım. Maaş almadan devlete hizmet ettim. 25 ay sonra kadro aldım ama yine de pes etmedim. Benimle birlikte çalışan arkadaşlarımın bazıları bıraktı ama ben bırakmadım. Ailemin desteği oldu. Belki ailem beni desteklemeseydi ben de bırakmak zorunda kalabilirdim. Kız çocuğu, ne yapacak demediler. Beni bugünlere getiren aileme çok teşekkür ediyorum. Eşime desteklerinden dolayı büyük bir minnet duyuyorum. Babamın da hakkını ödeyemem. ”

O_83

“ÖĞRENCİLERİMİZ KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEYİ DE BİLMELİ”
Zorlu pandemi sürecinden geçtiğimizi belirten Şimşek: “ Öğrencilerimiz yüz yüze eğitime katılamadılar. Diş Hekimliği uzaktan eğitimle olacak bir meslek değil. Yüz yüze eğitim çok önemli. O yüzden yeni başlayan öğrenciler kendilerini bu fakülteye ait hissedemeyebilirler. Ama bu zorlu günler geçecek. Bunu avantaja çevirebilirler. Teorik anlamda istedikleri her kongreye özgürce katılma şansına sahipler. Kongreleri kaydetme şansına sahipler. Öğrencilerimiz Viyana'da yapılan bir kongreye bile rahatlıkla internet ortamında katılabiliyorlar. Bu fırsatı değerlendirsinler. Öğrencilerimiz hayal kırıklığına uğramasınlar. En fazla bu kış böyle geçer, diğer kış öğrencilerimizle yüz yüze derslere geçeriz inşallah. Ben akademisyenliği seçerken eğitim alanını benimsemiştim. Öğrencilerle bir arada olmayı seviyorum. Bu anlamda hak ettiğim övgüleri de alıyorum. Sadece biraz sabretsinler.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!