O iller arasında Malatya'da var

AK Parti, aralarında Malatya'nın da olduğu 24 Haziran’da oy kaybının yaşandığı 71 şehri mercek altına alıyor.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Oy düşüşü yaşanan iller tek tek çıkartıldı, 2015 seçimlerine ve önceki seçimlere göre ne kadar kayıp olduğu analizleri ortaya kondu. Seçim İşleri Başkanlığı'nın yaptığı çalışma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte tüm parti yönetiminin değerlendirmesine sunuldu. Bundan sonraki süreçte tüm illerden, oy düşüşüne yol açan sebeplerle ilgili raporlar istenecek.
"MALATYA'DA RAPOR SUNACAK"
Konuyla ilgili olarak Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e özel açıklamalarda bulunan Ak Parti Malatya il başkanı İhsan Koca, olabildiğince objektif anlamda Malatya ile ilgili bir tablo sunacaklarını ifade etti. Koca;" Gördüğümüz eksiklikler, aksaklıklar, seçim sonuçlarında bizi etkileyen ne varsa onları olduğu gibi raporumuza yansıtacağız. Bunun yanında olmasını arzu ettiğimiz, talep ettiğimiz konuları da belirteceğiz. Bu raporların sonucunda daha sağlıklı bir tablo ortaya çıkacaktık. Nerede hata yaptığımızı sorgulayan ve sorunun üzerine giden bir partiyiz. Önümüzdeki seçimlerde aynı sıkıntıları yaşamamak için gerekli adımları atacağız. Hatalarımızı söyleyeceğiz, yaptığımız eksiklerimizi de yazacağız."dedi.
MALATYA'DA YÜZDE 13 DÜŞÜŞ
Krıkkale'nin ardından Bayburt, yüzde 15 düşüşle ikinci sırada gelirken, bunu, yüzde 14'lük düşüş yaşayan Kilis, Ordu, Düzce, Kayseri, Konya, Aksaray izledi. Yüzde 13'lük düşüş gösteren Sivas, Malatya, Adıyaman ve Niğde de mercek altına alınacak iller arasında ön sıralarda yer aldı.
REKOR KIRIKKALE'DE
İSTANBUL KAYBI YÜZDE 6
Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki oy oranlarındaki düşüşün yüzde 10'un altında kaldığı görüldü. İstanbul'un her üç bölgesinde de oy düşüşü yüzde 6 oranında olurken, Ankara'da 2. Bölge, yüzde 10 ile en fazla düşüş gösteren bölge oldu. Ankara 1. .bölgedeki düşüş oranı yüzde 6.6, 3. Bölgede ise yüzde 9.6 oldu. İzmir'de de her iki bölgede de yüzde 3'lük düşüş yaşayan AK Parti, Bursa'da yüzde 7-8 oranında düşüş gördü.
ARTIŞ GÜNEYDOĞU'DAN
AK Parti'nin oy artışı yaşadığı illerin yoğun olarak Güneydoğu Anadolu bölgesinden olması da dikkat çekti. Batı bölgelerinden sadece Edirne'de oylarını2015 seçimlerine göre yüzde 0.2 arttıran AK Parti, Kars, Ağrı, Van, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Mardin'de oylarını arttırdı. En yüksek oy artışı da yüzde 5.3 ile Hakkari'de oldu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da Sıcaklık 30 Dereceyi Zorladı: Geceyle Gündüz Arasında Büyük Fark
- Malatya’da Elektrik Kesintisi Alarmı: İlçe İlçe Saatlerce Sürecek
- Malatya’da 10 Eylül Namaz Vakitleri: İkindi 16.03’te, Yatsı 20.09’da
- Malatya’da Bugün Vefat Edenler (9 Eylül 2025)
- Samanlık Alev Aldı: Ahırdaki Hayvanlar Kurtarılamadı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.