dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2487.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62953.18$

Odunlu bomba patlatıldı!


Odunlu bomba patlatıldı!
Malatya’da içerisine bomba yerleştirilen odunun sobaya atılması sonucu meydana gelen patlamada 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Olayın ardından inceleme yapan jandarma ekipleri odunlukta aynı şekilde 3 bomba düzeneği daha buldu.
Narin

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy'de yaşayan Özdağ ailesinin evinde önceki akşam şiddetli bir patlama yaşandı. Mehmet Özdağ'ın odunluktan getirdiği odunları sobaya atmasından bir süre sonra yaşanan şiddetli patlamada oda da bulunan Mehmet Özdağ ile birlikte eşi Zahide Özdağ ile çocukları Mehmet, Samet, Serap, Servet ve Seher yaralandı. Komşuların durumu sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.
Patlama sonrası soba demir yığınına dönerken odanın kapısı da patlamanın şiddetiyle yerinde söküldü. Patlamayla birlikte şarapnel parçaları odanın yer yerine zarar verirken camlarda kırıldı. Patlamadan önce odada hamur açıldığı ve yemek hazırlığı olduğu öğrenilirken odanın hali patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Zahide Özdağ'ın, odunlarının genelde dut ağacından olduğunu ancak olay günü sobaya kayısı ağacından odun attıklarını söylemesi üzerine, eve gelen Özdağ'ın kardeşi Sadık Öncal odunlukta yaptığı incelemede 3 adet değişik odun buldu. Odunlardan birini kestiğinde ise içerisinde bomba düzeneği gören Öncal durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdiği belirtildi.
Jandarma ekipleri, odunluk çevresinde güvenlik önlemleri aldıktan sonra 2 adet odunun içerisindeki bomba düzeneğini kontrollü bir şekilde infilak ettirdi. Bu arada olaydan 15 gün öncede Öncal ailesinin odunluğunda bulunan bir matkap içerisinde de aynı şekilde bomba düzeneği tespit edildiği öğrenildi. Bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirilen odun içerisine saklanmış bomba düzenekleri incelenmek üzere alınırken, evdeki sobada yaşanan patlamanın da bomba düzeneği nedeniyle olduğu kesinleşti.

Suluköy Mahallesi Muhtarı Bayram Çay, Mehmet Özdağ'ın gözünden giren şarapnel parçasının beynine gitmesi nedeniyle doktorların müdahalede zorlandığını ifade etti. Bu olayı kimlerin gerçekleştirdiği konusunda ise bir bilgilerinin olmadığını söyleyen Çay, Özdağ ailesinin kendi halinde bir aile olduğunu ve kimselere zararlarının bulunmadığını ifade etti.

Ablasının evindeki olaydan 10-15 gün önce de annelerinin evinde de sobada küçük bir patlamanın olduğunu ancak olayda yaralanan kimsenin olmaması nedeniyle durumu güvenlik güçlerine bildirmediklerini belirten Sadık Öncal, “Görüyorsunuz katliam gibi bir şey olmuş. Eniştemin durumu ağır, ablam ve 5 çocuğu da yaralandı” diye konuştu.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altında bulunan anne ve 5 çocuğunun durumlarının iyi olduğu öğrenilirken Devlet Hastanesi'nde bulunan babanın ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Olayın arkasında bir terör bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!