30 Ekim, 2026, Cuma
  • DOLAR
    49.95
  • EURO
    55.92
  • ALTIN
    6427.3
  • BIST
    11165.44
  • BTC
    78348.718$

Öğrenciler yaşayarak öğrendiler


Öğrenciler yaşayarak öğrendiler
TED Malatya Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında kan gruplarının nasıl belirlendiğini gözlemleyerek kendi kan gruplarını öğrendi.

HABER MERKEZİ-MALATYA

TED Malatya Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında kan gruplarının nasıl belirlendiğini gözlemleyerek kendi kan gruplarını öğrendi. 

ÖĞRENCİLER KAN GRUPLARINI ÖĞRENDİ

Öğrenciler, laboratuvarda uygun zemini (fayans) üç bölüme ayırıp, kan örneklerini yerleştirerek ve ilgili antikorları kan örneklerinin üzerine damlatarak kan plazması ve kan hücrelerinin ayrışmasını gözlemledi. Öğrenciler bu deneyle, antijen, antikor, kan plazması gibi terimlerin anlamlarını öğrenerek kan gruplarını tespit etti. Ayrıca ilgili kan örneğinin lam ve lame yardımı ile mikroskop görüntüsünü elde etti. Bu sayede öğrenciler alanında uzman olan sınıf öğretmenlerinin teorik olarak verdiği bilgileri, “Yaparak, Yaşayarak Öğrenme” ilkesi doğrultusunda aktif katılım metoduyla laboratuvarda öğrenme imkanı bularak, daha kalıcı bir öğrenme sağladı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!