Öğrenciler yaşayarak öğrendiler

TED Malatya Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında kan gruplarının nasıl belirlendiğini gözlemleyerek kendi kan gruplarını öğrendi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
TED Malatya Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında kan gruplarının nasıl belirlendiğini gözlemleyerek kendi kan gruplarını öğrendi.
ÖĞRENCİLER KAN GRUPLARINI ÖĞRENDİ
Öğrenciler, laboratuvarda uygun zemini (fayans) üç bölüme ayırıp, kan örneklerini yerleştirerek ve ilgili antikorları kan örneklerinin üzerine damlatarak kan plazması ve kan hücrelerinin ayrışmasını gözlemledi. Öğrenciler bu deneyle, antijen, antikor, kan plazması gibi terimlerin anlamlarını öğrenerek kan gruplarını tespit etti. Ayrıca ilgili kan örneğinin lam ve lame yardımı ile mikroskop görüntüsünü elde etti. Bu sayede öğrenciler alanında uzman olan sınıf öğretmenlerinin teorik olarak verdiği bilgileri, “Yaparak, Yaşayarak Öğrenme” ilkesi doğrultusunda aktif katılım metoduyla laboratuvarda öğrenme imkanı bularak, daha kalıcı bir öğrenme sağladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Doğanşehir Değerli Bir İsmini Kaybetti: İş İnsanı Hacı Nezih Şahin Hayatını Kaybetti
- Güney Kuşak Yolu'nda Feci Kaza: Çapa Motoruna Çarpan Motosikletli Yaralandı
- Malatya Merkezli Narkotik Operasyonunda Zehir Tacirlerine Ağır Darbe Vuruldu
- Parktaki Gençlerin Tartışması Bıçaklı Kavgaya Dönüştü
- Çevre Şehirciliğin Sağlam Dediği Evin Köşesi Yıkıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.