Okan Tüysüz, Yeşilyurt’taki depremi değerlendirdi

Malatya güneyinde 1940 ve 1950’de de benzer büyüklükte depremlerin olduğunu belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Bugün deprem olan Malatya güneyindeki bölgede 1940 ve 1950 de de benzer büyüklükte depremler oldu. 1900 öncesi biraz daha büyük depremler var ancak yerleri kuşkulu." ifadelerini kullandı.
Bölgede meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz Önceki gün Malatya’da meydana gelen ve Diyarbakır, Tunceli ile Elazığ'da da hissedilen 5,3’lük depremin benzerlerinin daha önce de yaşandığını belirterek "Bugün deprem olan Malatya güneyindeki bölgede 1940 ve 1950 de de benzer büyüklükte depremler oldu. 1900 öncesi biraz daha büyük depremler var ancak yerleri kuşkulu." dedi.
Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Kıbrıs gibi yerlerde meydana gelen depremleri daha önce de defalarca yorumladığını söyleyen Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Sosyal medyadaki profili açıp twitlerde ararsanız çıkacaktır. Değişen bir şey olursa da yazarım. 4-5 büyüklüğündeki depremler mevcut durumu değiştirmezler o nedenle tekrara gerek görmüyorum." ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ / MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.