dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

'Oktay Çevik ismi bir caddede yaşatılsın'


'Oktay Çevik ismi bir caddede yaşatılsın'
Kaplan 44 Taraftar Derneği Başkanı Abdullah Kapusuz ile Efsane Derebeyleri Başkanı Emin Ayten yaptıkları ortak açıklama ile Malatyaspor'un efsanevi ismi Oktay Çevik’in isminin Malatya’da bir caddeye verilmesini istediler.
Narin

 

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Kaplan 44 Taraftar Derneği Başkanı Abdullah Kapusuz ve Efsane Derebeyleri Başkanı Emin Ayten tarafından yapılan ortak açıklamada Malatyasporun efsanevi ismi Oktay Çevik'in isminin Malatya'da bir caddeye verilmesini istediler.

A_232

AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ
"Malatyaspor denilince akla ilk gelen efsane golcü Oktay Çevik ismi “Kaptan Oktay Çevik“ adı ile Malatya'da bir caddeye verilmelidir. 1982 yılında Rizespor' dan Malatyaspor'a gelen ve tam 7 sene Malatyaspor forması giyen Kaptan Oktay Çevik Malatyaspor'umuzun başarısında en büyük emek sahibi Futbolcu olarak şehrimizin hafızasında yer etmiştir.
İlimizin 25 yaş ve üzerindeki Kadın ve Erkeklerin hala unutmadığı, adının her geçtiği ortamda kalben teşekkür edilen Kaptan Oktay Çevik bu yönü ile şehrimizin sosyal hafızasından çıkmayan bir isim olmayı başarmıştır. Türkiye A2 milli takımında da forma giyen, İlimizin unutulmayan ismi Turgut Özal'dan sonra hafızalarda kalmayı başaran Kaptan Oktay Çevik aslen Rizeli olmasına rağmen ve Çaykur Rizespor, Erzurumspor, Malatyaspor, Gaziantepspor, Kartalspor, Çanakkale Dardanelspor, Yozgat spor ve Sivasspor takımlarının formalarını giymiş ancak Malatyalı olarak bilinmektedir. Kendisi de zaten fahri Malatyalı olduğunu her yerde dile getirmektedir. Bir maçta 5 gol atarak, Türk Futbol Tarihi'ne Metin Oktay'la birlikte adını yazdırmıştı. Hem de, Malatyaspor forması altında doğduğu kentin takımı olan Rizespor'a. 7-4'lük maçtaki 5 gol Oktay'dan gelmişti. İşte Kaptan Oktay Çevik bu kadarda Malatyaspor'ludur. Özellikle 1987-1988 sezonunda Türkiye 1.ligini Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından 3.sırada bitiren 4 büyüklere kök söktüren efsane Malatyaspor'umuzun attığı 64 golün yarısını da Kaptan Oktay Çevik atmıştır. Tanju Çolak'ın 39 gol atarak “Altın ayakkabı” ödülünü aldığı sene, sezon boyunca 9 maç oynamadan ve hiç penaltı atmadan sezonu 28 gol ile tamamlamıştır. Büyük takımların korkulu rüyası olan, bir anda oyunun yönünü ve skorunu değiştirebilen yeteneği ile Şehrimizdeki Futboldan anlayan ve anlamayanların hafızasından silinmeyen Kaptan Oktay Çevik Malatyaspor formasıyla attığı 100'e yakın golü, giydiği 10 numaralı forması ile 10 numara bir kişilik olarak şehrimizde unutulmadı. Hiç hak etmeyenlere Fahrihemşehrilik beratı veren Büyükşehir Belediyemizin, sadece Malatya futbolunun değil, Türk futbolunun gördüğü en usta golcüsü olan Oktay Çevik'e Malatya Büyükşehir Belediyesinin Fahri hemşerilik beratını vermesi ile birlikte ilimizin önemli caddelerinden birisine de adının verilerek onure edilmesi Malatya Kamuoyunun talebidir. Kaptan, Malatyaspor'a yaptığın hizmetlerden dolayı sonsuz Teşekkürler. Malatya seni asla unutmadı, unutmayacak…"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!