dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!


Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin
  • Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de nasıl kalır?
  • İşte son haftanın matematiksel hesapları...
  • Hikmet Hoca'dan 11'de, 1'i zorunlu 2 değişiklik
  • “Merkez orta saha”da yine farklı bir oyuncu!
  • Su molasından sonra neler oldu?
  • 6 dakikada gelen büyük yıkım!
  • Orta sahanın “Joker”i, cezalı duruma düştü
  • VAR, penaltı beklentilerine neden “Yok” dedi?

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, kritik önem taşıyan Çaykur Rizespor deplasmanında farklı mağlup oldu: 3-0. Karadeniz'de, etkili girdiği müsabakayı 6 dakikada yediği üç golle yitiren Doğunun Kaplanları, 33. hafta itabarıyla 32 puanda kaldı ve 16'ncı basamağa indi. 17'nci sıradaki Konyaspor'un 1 puan gerisinde “düşme” potasında yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Süper Lig'de kalma umutlarını “Kaf Dağı”nın ardına bıraktı. William Shakespeare'in ünlü eseri Hamlet'te söylediği ve kült olan sözü, tam da Malatya'nın halini yansıtıyor: “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!”

M_186

YENİ MALATYASPOR LİGDE NASIL KALIR?

Peki! Kaplanlar, Süper Lig'de kalabilir mi? Evet... Ancak küçük ihtimaller mevcut. İşte, bunlardan en güçlü olanın cevabı... 26 Temmuz'da Gaziantep FK'yı ağırlayacak Malatya temsilcisine galibiyet yetmeyecek. 35 puandaki Denizlispor'un evinde, küme düşen Ankaragücü'ne kaybetmesini bekleyecek. Yeşil-Siyahlıları Malatya'da 5-1'lik skorla deviren, Denizli'de ise 2-0'la boynu bükülen Malatya ekibi, ikili averajda rakibine karşı üstün. Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK'yı yıkar, 14'üncü Horoz da evinde Ankaragücü'ne yenilirse Malatya lige tutunacak.

O_162

ACQUAH'IN SAKATLIĞI PLANLARI BOZDU

Fildişi Sahilili Moryke Fofana ile Fransız Remi Walter, ilk 11'in yeni yüzleri oldu. Beşiktaş yenilgisinde vasatı aşamayan ve 58'de yerini Walter'a bırakan Hollandalı Mitchell Donald'ın yedek soyunması şaşırtmadı. Ganalı Afriyie Acquah'ın sakatlığı herkesi üzdüğü gibi Hikmet Karaman'ın oyun planlarında da farklılığa yol açtı. Tedavi sürecindeki Eren Tozlu da yoktu.

“MERKEZ ORTA SAHA” YİNE DEĞİŞTİ

Saha dizilişi, çoğunlukla olduğu gibi 4-2-3-1 olsa da bazı noktalardaki yerleşimler dikkat çekiciydi. Eldivenleri Beninli Fabien Farnolle giydi. Geri dörtlünün göbeğinin solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Ekvadorlu Arturo Mina, bu ikilinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Mısırlı Karim Hafez ter döktü. Kaptan Murat Yıldırım ile Robin Yalçın, savunmanın hemen ilerisindeydi. Hücum hattının sağında Gökhan Töre, solunda Fofona vardı. “Merkez orta saha”ya bu kez Walter geçti. Santrforda Umut Bulut boy gösterdi.

K_58

ÜST ÜSTE ATAKLAR GOL GETİRMEDİ

Zorlu mücadelenin ilk atağını Yeni Malatya geliştirdi. Çaykur Rize defansının hatasında araya giren Robin Yalçın, şutunu çekti; ama kaleci Gökhan Akkan ayaklarıyla müdahale etti. 4'te Gökhan Töre'nin hareketlendirdiği Fofana, sağdan son çizgiye indi ve sert vurdu, Gökhan son anda kornere çeldi. 6'daki serbest atışta Gökhan Töre havalandırdı, Rizesporlular uzaklaştırdı. Ceza yayındaki Murat Yıldırım, akını “aut” ile sonlandırdı! 10'daki korneri, Gökhan Töre sağdan kullandı. Karambolde önce Mina, ardından Fofana dokunamadı. Seken topun önünde kaldığı Walter'a, köşeye iyi uzanan Gökhan olanak tanımadı. 11'te dört oyuncuyla akın geliştirilirken, Hadebe'nin pas tercihi yanlış olunca tehlike büyümedi.

S_62

SU MOLASI HİÇ YARAMADI!

20'de Amedej Vetrih, 23'te Samudio'nun sararması, Rizespor'un gerginliğinden ve zafiyetlerinden kaynaklandı. 25'te, sıcak hava ve nemden ötürü su molası verildi. Futbolcuların sıvı ihtiyaçlarını giderdiği anda, teknik direktörler de onlara yapmaları gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. Basketboldaki maloları hatırlatan bu süreç, oyuncular açısından da kısa bir dinlenme fırsatı anlamına geliyordu. Fakat bu ara, Hikmet Karaman'ın öğrencilerine hiç yaramadı. Çünkü 29 ila 35'inci dakikalar arasında misafir, kalesinde tam 3 gol gördü.

V_24

6 DAKİKADA BÜYÜK YIKIM

Çaykur Rizespor vitesi yavaş yavaş değil, birden yükseltti. Mykola Moroziuk'un asistinde Milan Skoda, tribüne giremeyen ekranları başındaki taraftarlarını 29'daki kafa vuruşuyla sevindirdi. 31'de, Braian Samudio'nun servisinde Fernando Boldrin farkı ikiye çıkardı. Yine bir hızlı hücumda, soldan ceza alanına giren Dario Melnjak, Chebake'in müdahalesiyle yerde kaldı. Chebake'in bir süre ayaklanamadığı ve tedavisinin yapıldığı pozisyonda hakem tereddütsüz beyaz noktayı işaretledi. Topun başına geçen Çek Skoda 35'te kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

X_40

“ATAMAYANA ATARLAR” KURALI İŞLEDİ

Pozisyonları art arda bulan; ancak etkili futbolunu skor tabelasına yansıtamayan Yeni Malatyaspor için “Atamayana atarlar” kuralı işledi. Kaplanlar, üst üste yediği gollerle büyük şok ve hüzün yaşadı. Sağlık problemi yüzünden oyuna devam edemeyen Chebake, acılar içerisinde sol omzunu tuttu. Faslı sağ bek, yerini 37'de İzlandalı Vidar Kjartansson'a bıraktı.

D_120

ROBİN YALÇIN'A CEZA ŞOKU!

Robin Yalçın'ın 37'de rakibine sert faulündeki ruh hali, 3-0'ın büyük yıkımının eseriydi. Kaplanların hemen her mevkide forma giyebilen “Joker” yeteneği, sarı kart cezası sebebiyle Gaziantep FK sınavını da kaçıracak. 43'te Denys Garmash'a önce Fabien Farnolle, akabinde direk “Dur” dedi. 45+3'te Skoda'ya, bire birde Farnolle gol izni vermedi.

Y_27

OFSAYTA ASIL, MALATYA EKİBİ DÜŞTÜ!

İlk yarı bittiğinde göz attığımız istatistiklerde ev sahibi üstündü. Topla oynama yüzdesinde 62'ye 38 önde olan Mehmet Ali Karaca'nın talebeleri 6'sı isabetli 8 şut attı. Kaplanlar buna 4'ü çerçeveyi tutan toplam 6 denemeyle yanıt verebildi. Başarılı paslar 162ye 78, pas başarı yüzdesi 76'ya 59, kornerler 1'e 2, fauller 8'e 9 olarak gerçekleşti. Hiç ofsayta düşülmemesi, özellikle Yeni Malatyaspor orta alanının ne denli kolay geçildiğinin de göstergesiydi.

P_4

SOYUNMA ODASINDAN DÖNÜŞTE 2 HAMLE

Hikmet Karaman'ın, soyunma odasından dönüşte iki hamlesi oldu. Ahmed Ildız, Fofana, Donald da Robin Yalçın ile değişti. Tabir yerindeyse “Kaybedecek bir şeyi kalmayan” Yeni Malatya, tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı. Vakit ilerledikçe yeşil zemindeki futbolcuları gibi kenardaki Hikmet Karaman'ın gardı da düştü. Birçok kulübü zorlu dönemlerde Süper Lig süreveninden koparmayan deneyimli hocanın beden dili çok donuktu. O da durumu kabullenmiş izlenimi uyandırdı.

VAR, PENALTI “YOK” DEDİ!

Biraz çabalayan isimlerden Gökhan Töre 63'te soldan kesti. Mina, Rizespor ceza sahasında yerde kaldı. Yaşar Kemal Uğurlu, Video Yardımcı Hakem (VAR)'a gitse de Malatyasporluların istedikleri düdük sesi duyulmadı. 83'te Erkan Kaş, Murat Yıldırım'dan, Burundili Youssouf Ndayishimiye ise Umut Bulut'tan görevi devraldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!