dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

OLUMSUZLUKTAN BESLENEN ZİHNİYET!


OLUMSUZLUKTAN BESLENEN ZİHNİYET!
Mehmet AYHAN yazdı...!
Narin

 

 

HABER-YORUM: Mehmet Ayhan

Süper Lig'deki ilk sezonunu 10. basamakta tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, merhum Lefter Küçükandonyadis'in adını taşıyan 2018-19 maratonuna da muhteşem başladı. 10. hafta itibariyle 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 18 puan toplayıp 7. sırada yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar bu süreçte sahasında iki büyüğü de devirdi. 18 Ağustos'ta Fenerbahçe'yi 1-0'la geçen Doğunun Kaplanları, Galatasaray'ı da 2-0 mağlup ederken, felaket tellalları da yine işbaşı yaptı!

***

FUTBOLUN PAYDAŞLARINI HATIRLATALIM MI?
Bir zat (!), Yerel bir  TV'de 30 Ekim'deki bir programnda sözüm ona futbol bilgisini konuşturdu! 955 takipçili Twitter hesabında, “Sizce Galatasaray zaferinin mimari kimdi?” sorusunu yöneltirken futbolun temel taşlarını 4'e bölerek Futbolcular, Erol Bulut, Yönetim ve Taraftar şıklarını koydu. Sadece 131 oy kullanılan anketin sonuçlarıyla da ahkâm kesti! ‘E' ve ‘Hepsi' seçeneklerini, futbolda galibiyetlerin dört ana öğenin kenetlenmesiyle geldiği gerçeği gibi unuttu!

***

O GEVREK Kİ TÜRK FUTBOLUNUN BEYİN TAKIMINDA!
37% Futbolcular, 46% Erol Bulut, 1% Yönetim, %16 Taraftar oranlarını paylaşan sözde Malatya sevdalısı (!), “Yönetimin kötü intibayı hiçbir zaman üzerinden atamaz. Oturup şapkayı önlerine koysunlar, assınlar! Aynaya baksınlar” diye de ekledi… Gerçek Malatyalılar'ın tırnaklarını yedirten ve sinirden çatlatan üslupsuz yorumlarıyla Adil Gevrek gibi adını Malatya futboluna layıkıyla yazdıran bir başkanı ve yönetim kurulunu hiçe saydı. Kulüpler Birliği Vakfı'nda başkan yardımcısı olan Türk futbol ailesinin beyin takımına giren Gevrek'in temsildeki kalifiyesi, hafızalardan silinmeye çalışıldı! Samimiyetsiz tavır herkesi şaşkına çevirirken başarılar unutuldu! Biz, kısaca hatırlatalım…

***

YENİ MALATYASPOR TV SİZİ NEDEN RAHATSIZ ETTİ?
Adil Gevrek ki Temmuz 2014'te kolları sıvadı. İlk senesinde, 2. Lig Beyaz Grup'ta zirvedeydi. Peşinden, “Küme düşer.” denilen Evkur Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig'e sarıldı, play-off potasının kıyısından döndü. 3. yılında Spor Toto Süper Lig'in başkanları arasında yer aldı. “Yönetim başka, değişik işlere giriyor. Yanlarına adamlar alıyorlar, onlar başka şeyler yapıyor! Vizyon eksikliğini yamalarla kapatma uğraşındalar” cümlelerini kurdu şahıs… Aşağılayıcı sözlerinin arka planında kulübün resmî kanalı 'Yeni Malatyaspor TV'nin 27 Ekim'de yayın hayatına geçmesi gibi önemli atılımlardan duyduğu rahatsızlığın yattığı apaçık ortada…

***

AZ BÜTÇEYLE YAPILAN ÇOK İŞLER UNUTULMAZ!
“Kocaman camiada %1'lik pay çok acı. Bizde bunu sallayacak yönetim var mı? Takımın başarısı sizinle ilişkilendirilmiyor.” gibi anlamsız ithamlara muhatap olan Adil Gevrek ve kurmayları ne mi yaptı? Başkan 17 Haziran'daki olağan mali genel kurulda icraatları rakamlar eşliğinde anlatırken somut konuştu. Süper Lig'e yükselirken bütçesi (13 milyon TL) en az olan kulüpler arasında yer aldıklarını hatırlatan Gevrek, “Altyapıya 7.5 milyon lira yatırımımız var. Yeni tesisimize geçtik, iki antrenman sahası yaptık, altyapınınkini değiştirdik” dedi. Milyar TL'leri aşan borçlarla cebelleşen kulüplerin arttığı zorlu dönemde 27 bin 44 koltuk kapasiteli Yeni Malatya Stadyumu'na geçildiğini de anımsatmakta fayda var…

***

GÖZÜNÜZE, DİZİNİZE DURSUN!
Kendini iç dünyasında ünlü zanneden futbol cahili (!), kişilerle hesabını Evkur Yeni Malatyaspor üzerinden kesmeye kalkarken Gevrek onun gibilere gereken en iyi yanıtları vermekten kaçınmadı: “Babamın oğlu da olsa Malatya'ya zarar vermeye ve Yeni Malatyaspor üzerinden menfaat sağlamaya kalkanların gözünün yaşına bakmayacağız!” Yıkıcı tenkitleri iyi niyetle bağdaştırmadı ve ‘iftira' olarak nitelendirdi. İnsanın içinden, “Gevrek ve onun yol arkadaşlarının emeği, gözünüze, dizinize dursun” diyesi geliyor!

***

FUTBOL RAKİBİ KÜÇÜMSEMEYE GELMEZ!
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda, Malatya'da 1-0 kazanılan Kırklarelispor karşılaşmasından önce 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisine karşı gençlere şans tanınmasını, “Eleneceksen de onlarla elenin!” şeklinde tavsiye etti arkadaş! “Olaya ‘Tur atlayayım, para kazanayım' diye bakamazsın. Altyapıdan bir futbolcuyu 3 oynatıp 1.5 trilyona satsan o para olmuyor mu?” diye ekledi! Ancak UEFA Avrupa Ligi'ne gitmenin en kestirme yolunun Ziraat Türkiye Kupası'ndan geçtiğini, birçok Süper Lig ekibinin, küçümsedikleri ve zayıf gördükleri rakipleri karşısında saf dışı kaldıklarını da zihninden sildi!

***

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, EL İNSAF!
Kırklarelispor'a karşı kaleye Abdulsamed Damlu'yu, stopere Gökhan Alkan, orta alana Fatih Gürden'i, santrfora Muhammed Bilal Barman'ı öneriyor ki zaten teknik direktör Erol Bulut da bu öğrencilerinden Gökhan'ı 11'de görevlendirdi, diğerlerini de esame listesine yazdı. Skora 83'te Danijel Aleksic'in golüne dek ulaşılamayınca mecburen onlara değil, daha tecrübeli isimleri yeşil zemine sürdü. 18 yaşındaki Ozan Kabak'ı oynattığı için Fatih Terim'e ilişkin, “Büyük teknik direktör” derken hocanın hakkını veriyor fakat, beden diline de yansıyan açıklamasıyla Erol Bulut'u küçümsüyor. “Amacın oyuncu yetiştirmekse arkalarında duracaksın” diyor fakat, ilk teknik adamlık deneyiminde Kaplan'a kimlik aşılayan Bulut'a karşı eller vicdanlara koyulmuyor, el insaf!

***

KÖR GÖZE PARMAK!
Malatya'ya o kadar teknik adam geldi, hepsinin mi gözü kördü? Peki! Şu an Burak Kavlak, Ferhat Canlı, Eray Baba, Furkan Pekşen nerede? Diyelim ki Malatya'dakiler değerlerini bilmedi, ya menajerler? Üstelik beslenme ve barınma sorunları henüz çözülen altyapı, son 10 aydır tesislerinde ve antrenmanlarını artık beton zeminden kurtulan çim sahada gerçekleştiriyor. Bu imkânları sağlayan, antrenörlere sahip çıkan, hakkını veren de bu yönetim… Türk futboluna yetenekli isimleri sunmak elbette övünç madalyası. Lakin Gençlerbirliği'ndeyken birçok kabiliyeti parlatan İrfan Buz, Malatya'dakilerin potansiyelini ıskaladı mı, yoksa onlar Süper Lig düzeyinde değil miydi?  

***

HER DEĞİŞİM SANCILIDIR
31 senelik tarihîni Süper Lig'in kapılarını açarak taçlandıran Evkur Yeni Malatyaspor'da, kalıcılık için taşların kısmen yerinden oynaması kaçınılmaz. 10 futbolcunun gönderilişi, 7 takviye rakamsal açıdan biraz göz korkutsa da devlerle yarışın yolu güçlü kadrolardan geçiyor. Okechukwu Azubuike'nin 2 milyon Euro'ya Mısır'dan Pyramids FC'ye satışı eleştirilse de Nijeryalı'nın Ağustos 2015'te ülkesindeki Bayelsa'dan 200 bin Euro'ya renklere bağlandığı ve 10 katına gittiği bilgiseli yadsınıyor! Nitekim başkan Adil Gevrek, transferde tek başına değil, maliyetler ve detayların masaya yatırıldığı komiteyle birlikte hareket ediyor.

***

‘HEP DESTEK, TAM DESTEK'
Sıkça, “Yeni Malatyaspor, şehrimizin ortak paydası” deniliyor. Bu anlamlı çağrının altının ne denli doldurulabildiği tartışılsa da kurumsallaşmaya dair atılan adımlar alkışlanmaya değer. Eski Belediye Meydanı'nın ardından lisanslı ürünlerin satıldığı 2. mağaza Malatya Park AVM'de taraftarla buluşurken, güçlü ve ses getiren sosyal medya hesaplarının ardından 'Yeni Malatyaspor TV'nin açılışı da Malatyalılar'ı çok gururlandırıyor. ‘3 senede Avrupa' slogana sahip başkan Adil Gevrek'in Malatyalılar'a çağrısı var: “Hep destek, tam destek…”

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!