dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62436.42$

Önemli bilgiler kulislere sızdı! AK Parti’nin 2023 milletvekili adayları belli oldu

Önemli bilgiler kulislere sızdı! AK Parti’nin 2023 milletvekili adayları belli oldu
AK Parti 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimine milletvekili adayları listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor. İşte AK Parti'nin 2023 milletvekili aday listesi için sızan kulis bilgileri
Narin

Sabah'ın haberine göre: AK Parti'de milletvekili aday listesi heyecanı yaşanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde seçimlere hazırlanan AK Parti 2023 seçimlerine büyük değişim ve yenilenme parolasıyla girecek.

AK PARTİ ADAY LİSTESİNDE DEĞİŞİM RÜZGARI ESECEK

AK Parti, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne milletvekili listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor.

ERDOĞAN AK PARTİ'NİN 2023 ADAY LİSTESİNE SON ŞEKLİNİ VERDİ

Deprem bölgesine yaptığı ziyaretler, şehirlerdeki açılış programları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulleri ve toplantıların dışındaki mesaisinin büyük bir bölümünü kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi'nde geçiren Başkan Erdoğan, listelere son şeklini heyetiyle birlikte verdi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İSTİSNASIZ 3 DÖNEM KURALI RİAYETİYLE HAZIRLANDI

Buna göre, AK Parti'nin aday listesinde büyük bir değişim olacak. 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70'i değişiyor. Partili kaynaklara göre, uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı "istisnasız" uygulandı.

ANKET SONUÇLARI PAYLAŞILDI 

Uzun, detaylı ve titiz bir çalışmanın ardından oluşturulan listede, büyük oranda seçim bölgesinde güçlü olan "yerel aktörler" öne çıkarıldı. Anketler, saha çalışmaları ve temayül yoklamasının yanı sıra yüz yüze mülakatlarda aday adaylarının gösterdiği performans, sunduğu projeler ve siyasi kariyerleri masaya yatırıldı. En önemlisi de listelere son şekli verilene kadar anket çalışmalarından faydalanılması oldu. Bir taraftan listeler üzerinde hummalı çalışma yürütülürken diğer taraftan da yapılan anketlerin sonuçları AK Parti Genel Merkezi'yle paylaşıldı.

KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYI SAYISINDA ARTIŞ

Eğitimde, istihdamda, iş hayatında ve siyasette kadına verdiği değerle ön plana çıkan AK Parti'de, kadın milletvekili aday sayısı geçen döneme göre artırıldı. Kritik şehirlerde kadınlar, ön sıralarda aday olarak gösterildi.

EN GENÇ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI 19 YAŞINDA

Gençlere olan güvenini her seferinde dile getiren ve onlar için "Işığımız, umudumuz ve geleceğimiz" tabirini kullanan Başkan Erdoğan, önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de gençleri seçilebilecek yerden aday listesine koydu. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'de 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

KAYNAK: SABAH

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!