ORDUZUÂ'DA 15 BİN HEKTAR ALAN KAPALI SULANACAK

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Orduzu Toplu Basınçlı Kapalı Sistem Sulama Tesisi'nde çalışmaların devam ettiğini belirterek, 15 bin hektar alanın sulamasının rehabilite edileceğini kaydetti.
Şavata, Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Malatya İl Özel İdaresince yürütülmekte olan Malatya Merkez Orduzu Beldesi Toplu Basınçlı Kapalı Sistem Sulama Tesisi yapım işiyle ilgili açıklamada bulundu.
Sistem için 3 milyon 498 bin TL bütçe tahsis edildiğini belirten Şavata, “Orduzu'nun sulaması daha önceden açık olarak yapılırken, artık kapalı sisteme dönecek. DAP projesi kapsamında Kalkınma Bakanlığımız tarafından Malatya'mıza 8 milyon TL para gönderilmişti. Bunun 3 milyon 498 bin TL'si bu projeye ayrıldı. Bu projenin kontrolünü İl Özel İdaresi yapıyor. İhalesi yapıldı ve ihaleyi alan firma çalışmalarını sürdürüyor. 15 bin hektarlık alan sulanacak. 15 bin nüfus ve bin 500 aile bu sistemden faydalanacak. Kapalı sistem olduğu için kendi basıncıyla da gittiği için herhangi bir elektrik masrafı olmayacak. Rantabl bir yatırım oldu” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'nın Hekimhan İlçesindeki Yama Dağı'na Mevsimin İlk Kar Yağışı Düştü
- Akçadağ'da Eşini Dört Çocuğunun Gözü Önünde Silahla Vuran Şüpheli Tutuklandı
- Bilgin Akbal'ın 2019 Mavi Vatan Yazısı Libya Onayı ve Yeni Yasa Tasarısıyla Yeniden Gündemde
- Malatyalı Depremzede Adliye Personeli Orhan Çelebi Kazada Hayatını Kaybetti
- Malatya'da Mantar Üretim Tesisleri Mercek Altına Alındı: Tesislerde Hastalık Çıktı mı?
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.