04 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Organ Bağışına Destek İstendi


Organ Bağışına Destek İstendi

Malatya'da organ bağışının yetersiz olduğu, toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır.
Yapılan istatistiki verilere göre dünyada ve ülkemizde organ bağışının yetersiz olduğu, toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi gerektiği görülmektedir. Bu konuda başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara da önemli görevler düşmektedir.
Bu kapsamda, Bakanlığımız ile PTT Genel Müdürlüğü arasında PTT personelinin organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesini sağlamak ve toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ile bir farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Organ Bağışına Destek Verilmesine İlişkin Protokol' imzalanmıştır. Bu kapsamda her ayın ilk Cuma günü PTT İl Müdürlüğü binasında ‘Organ Bağış Masası' kurulmuştur” dedi.
Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların İl Sağlık Müdürlüğüne, hastanelere ve organ nakli yapan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne başvuruda bulunabilecekleri kaydedildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!