Organik Tarımın Yeni Yıldızı: Solucan Gübresi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Alper Durak, sıvı solucan gübresinin tarımda yüzde 30’a varan verim artışı sağladığını açıkladı. Kuyulu Mahallesi’nde üretim yapan çiftçi İlhan Aban, bilimsel temellere dayalı bu doğal gübreleme yöntemine taleplerin arttığını belirtti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Alper Durak, sıvı solucan gübresinin tarımda çığır açtığını söyledi. Bu gübreleme yöntemi, yalnızca doğallığıyla değil, aynı zamanda topraktaki mikrobiyal aktiviteyi artırarak ürünlerde yüzde 30’a kadar verim artışı sağlamasıyla da dikkat çekiyor.
KUYULU’DA BİLİMSEL ÜRETİM
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuyulu Mahallesi’nde çiftçilik yapan İlhan Aban, hem katı hem de sıvı solucan gübresi üretimi yapıyor. Üretiminin tamamen bilimsel temellere dayandığını vurgulayan Aban, katı gübreyi kilogramı 15 TL’den, sıvı gübreyi ise litresi 150 TL’den satışa sunduklarını ifade etti.
ORGANİK TARIMA DOĞAL DESTEK
Prof. Dr. Alper Durak, sıvı solucan gübresinin özellikle organik tarım yapan çiftçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Durak, “Bu yöntem dünyada yeni yeni yaygınlaşıyor ama etkisi çok büyük. Kimyasal gübreye alternatif olabilecek kadar güçlü” dedi.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.