Ortaokul Öğrencisi Mustafa Kemal Parlak’a TOBB'den Büyük Destek: Geleceğin Girişimcisi!

Malatya'nın 8'inci sınıf öğrencisi Mustafa Kemal Parlak, kendi imkanlarıyla tasarladığı akülü araçlar ve tarım makineleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir, genç girişimciye maddi ve manevi destek vereceklerini açıkladı. Parlak, projelerini geliştirebilmek için üç boyutlu yazıcı desteği bekliyor.
Malatya'nın genç girişimcilerinden 8’inci sınıf öğrencisi Mustafa Kemal Parlak, kendi imkanlarıyla tasarladığı akülü araçlar ve tarım makineleriyle büyük başarıya imza atıyor. TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulu (GGK), Parlak’ı ziyaret ederek, onun projelerine maddi ve manevi destek vereceğini açıkladı.
TOBB MALATYA GGK BAŞKANI'NDAN DESTEK
TOBB Malatya GGK Başkanı Abdurrahman Baydemir, Mustafa Kemal’in yaptığı projelerin Türk gençlerinin potansiyelini ve üretkenliğini gözler önüne serdiğini belirterek, "Bugün sosyal medya ve oyun platformlarında vakit geçiren yaşıtlarına örnek olan Mustafa Kemal’i tebrik ediyorum. Böyle gençlere ihtiyacımız var," dedi. Baydemir, Mustafa Kemal’in projelerinin daha ileri seviyelere taşınabilmesi için TOBB Malatya GGK olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Özellikle, Mustafa Kemal’in en büyük ihtiyacı olan üç boyutlu yazıcıyı temin etmeyi vaat etti.

MUSTAFA KEMAL’İN BAŞARISI: KENDİ İMKANLARIYLA YAPTIĞI PROJELER
Mustafa Kemal Parlak, yaptığı projeleri anlatırken, başlangıçta küçük bir tasarımla başladığını ve 7. sınıfta Teknoloji ve Tasarım dersi ödevi için yaptığı ilk çalışmasından çok etkilendiğini söyledi. Kendisinin bulduğu malzemelerle elektrik enerjisiyle çalışan bir tarım makinesi tasarlayan genç girişimci, üç boyutlu yazıcı sayesinde projelerini daha da geliştirebileceğine inanıyor. "Şu anda elimdeki malzemelerle sınırlı kalıyorum, ama bir üç boyutlu yazıcı ile daha büyük projeler yapabilirim," diyen Parlak, hedeflerine ulaşabilmek için gerekli desteği bekliyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR
Ziyaret sırasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de telefonla Mustafa Kemal’i arayarak projelerini tebrik etti. "Seninle gurur duyuyoruz," diyen Başkan Er, "Projelerini görmek beni çok mutlu etti. Biz seni TEKNOFEST’e göndermek istedik, ancak Selçuk Bayraktar seni keşfetti," şeklinde konuştu. Er, Mustafa Kemal’i burada ağırlamanın büyük bir onur olacağını belirtti.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.