dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64269.367$

Oruçluyken Tırnak Kesmek Orucu Bozar Mı?


Oruçluyken Tırnak Kesmek Orucu Bozar Mı?
Oruç tutanların merak ettiği konular arasında Oruçluyken Tırnak Kesmek Orucu Bozar Mı? sorusu gelir. İşte yanıtı...
Narin

Tırnak kesmek orucu etkiler mi sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Oruç tutan kişilerin vücutlarını temizlemesine herhangi bir problem yoktur. Oruç tutan kişiler tırnaklarını kesebilir, duş alabilir ve dişlerini fırçalayabilirler. Bu sorular din alimleri tarafından ve din kitapları tarafından yanıtlamıştır. Oruç tutan insanların tırnak kesmesinden herhangi bir problem bulunmamaktadır. 

Kişiler temiz oldukları müddetçe kendilerini hem daha iyi hissedecekler hem de kıldıkları namaz tuttukları oruç daha anlamlı olacaktır. Dolayısıyla temiz olmak dinin gereksinimleri arasında bulunur. Oruç tutan insanların tırnak kesmesi de bu sebeple orucu bozmaktadır. Oruç tutarken tırnak kesmek orucu olumsuz etkilemez. 

Oruçluyken Tıraş Olmak Orucu Bozar Mı? 

Oruçluyken tıraş olmak günah değildir ve orucu bozmamaktadır. Tıraş olmak sadece erkeklere özel bir hareket değildir. Kadınlar içinde tıraş olmak geçerlidir. Tıraş olan erkeklerin ve kadınların oruçlarını bozulmamaktadır. Oruç tutan insanların bedensel temizliklerine dikkat etmeleri önem taşımaktadır. Koku oluşmaması pis bir görüntünün ortaya çıkmaması ve kişilerin temizliğine dikkat etmesi son derece önemlidir. 

Dolayısıyla oruçluyken tıraş olan kadınlar, erkekler ve çocukların herhangi bir şekilde orucu bozulmamaktadır. Orucun bozulması için spesifik hareketler gerekir. Bu hareketler arasında katı ve / veya sıvı gıda tüketilmesi yer almaktadır. Tıraş olurken su yutulmadığı müddetçe oruç bozulmayacaktır. 

Oruçluyken Ağda Yapılması Orucu Etkiler Mi?

Oruçluyken ağda yaptırmak herhangi bir soruna neden olmamaktadır. Kadınlar ve erkekler ağda yaptıran bilmektedir. Tıraş olmak için de aynı durum geçerlidir. Ağda yaptıran kadınlar ve erkeklerin oruçları ve niyetleri devam eder ve herhangi bir bozulma ile karşılaşılmaz. Oruç tutan insanların ağda yaptırmamasına dair yapılan söylemler dine karşıdır. Dolayısıyla din tarafından desteklenen bedensel temizlik, orucu negatif yönde etkilemez. Oruç tutarken tırnak kesmek, ağda yapmak ve kişisel bakıma dikkat etmek orucu bozmamaktadır. 

Oruçluyken Saç Kestirmek Orucu Bozar Mı?

Oruç tutarken saç kestirmek günah ya da mekruh değildir. Oruca niyet eden tüm insanlar saçlarını kestirebilirler. Bu durumda herhangi bir sakınca yoktur. Saçların sadece kestirme değil, aynı zamanda şekillendirme noktasında da dine göre herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Burada önemli olan kişilerin ağızdan ya da burundan sıvı ya da katı gıda almamalarıdır. Aynı zamanda cinsel birliktelik de yaşamamaları gerekir. Bu 3 problemle karşılaşılmadığı takdirde orucun bozulması mümkün olmayacaktır.

Oruçluyken Banyo Yapılır Mı?

Oruç tutarken banyo yapmak ve duş almak orucu bozmaz. Oruç tutarken banyo esnasında ağızdan ya da burundan su alınmadığı müddetçe kişilerin orucu bozulmaktadır. Duş alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan birisi suyu ağızdan ve burundan almamaktır. Diğer önemli olan konu ise kişisel bakım için kullanılan ürünlerin de (sabun, şampuan, krem vb.) ağızdan ve burundan alınmamasıdır. Bu sorun yaşanmadığı müddetçe oruç tutarken duş alınabilir. Özellikle yaz aylarında mevsim şartları sebebi ile birçok insan sık sık duş almak zorunda kalabilir. Bu durum dine göre engel teşkil eden bir konu değildir. 

Orucu Bozan Şeyler Nelerdir? 

Orucu bozan durumlar arasında şu maddeler yer alır: 

  • Yemek yemek 
  • Su ya da diğer içecekleri tüketmek 
  • Cinsel birlikteliğe girmek 

Oruçluyken yapılmaması gereken 3 unsur bu şekildedir. Bu unsurlara dikkat edildiği müddetçe oruç tutarken tırnak kesmek ya da duş almak gibi aktiviteler problem taşımamaktadır. Oruca niyet eden insanların önceliği nefslerini tutmaları olacaktır. Nefs eğitimi için oruç tutulur ve bu sebep ile de kişisel bakım orucu olumsuz etkilemez. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!