dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

OSB’nin pisliğini kimse sahiplenmiyor


OSB’nin pisliğini kimse sahiplenmiyor
Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden Yeşilyurt ilçesi ve çevre derelere yayılan gri su ve kötü kokunun dikkat çekici boyutlara ulaştığını belirten MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi sundu. Bakanlık, projelerin ÇED raporu aldığına dikkat çekerek, gerekli çalışmaların bölge yönetimi tarafından yapılacağını belirtti.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Yeşilyurt'ta vatandaşları canından bezdiren kötü koku için soru önergesi verdi. Fendoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından cevaplanmak üzere verdiği soru önergesinde, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinden Yeşilyurt İlçemiz Şahnahan Deresi ve Tohma Çayına arıtma tesisinden deşarj edilen Gri Su'dan dolayı çevreye yayılan koku ve su renginde meydana gelen değişiklikler dikkat çekici boyuta ulaştığını ifade etti. Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Fendoğlu'nun soru önergesinde,

FENDOĞLU BU SORULARI SORDU
"Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinden Yeşilyurt İlçemiz Şahnahan Deresi ve Tohma Çayına arıtma tesisinden deşarj edilen Gri Su'dan dolayı çevreye yayılan koku ve su renginde meydana gelen değişiklikler dikkat çekici boyuta ulaşmıştır. Bu sorunun çözümüne yönelik çalışmaların yapılabilmesi amacı ile;

1. 1. organize sanayi bölgesindeki arıtma tesisinin kapasite artırımına yönelik organize sanayi bölgesi tarafından yapılan projeye ödenek ayrılmış mıdır?

2. Ödenek ayrımı yapılmış ise arıtma tesisinin yapım ihalesi ne zaman tamamlanacaktır.?"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun vermiş olduğu soru önergesini cevaplandırdı.

BAKANLIK CEVAP VERDİ
Sanayi ve Tenoloji Bakanlığı'nın verdiği cevapta ise dikkat çekici detaylar yer aldı.

" Malatya Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi (Tevsi II. Etap) projesi bakanlığın 2019 yılı yatırım programında " devam eden projeler" arasında yer aldığı,Malatya I. OSB Atık su Arıtma Tesisi projesi; Bakanlığın kredi desteği ile 2004 yılında 24.000 m3/gün kapasiteli evsel ve endüstriyel atık su arıtma tesisi inşaatı tamamlanarak hizmete açılmıştır. OSB firma sayısının artması ve mevcut arıtma tesisi yetersizliğinden yeni projeye başlanmış ve fizibilite raporunun bakanlık tarafından incelenerek 07/08/2018 tarihinde kredilenmeye esas vize edilmiştir. Bu kapsamda yeni yapılacak arıtma tesisinin kapasitesi 1. kademede 80.000 m3/gün, 2. kademede 40.000 m3/gün olacak şekilde ve nihai kapasitenin 120.000 m3/gün olarak planlaması yapılmıştır.Projenin Ağustos 2018'de ilgili firma tarafından ÇED çalışmalarına başlanmış ve ÇED raporu Eylül ayında Çevre Şehirlik bakanlığına sunulmuş olup; 12/04/2019 tarihinde ÇED olumlu kararı alınmıştır.

BÖLGE YÖNETİMİ İLGİLENECEK
OSB tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacak arıtma tesisi proses onay dosyasının onaylanması ve bölge tarafından hazırlattırılacak detay projelerin bakanlık tarafından incelenip onaylanacağı belirtildi. Verilen cevapta, “Detay çalışmalar ve keşif dosyasının bakanlık tarafından onaylanmasından sonra ise projede ihale aşamasına geçileceği , gerekli çalışmaların Bölge yönetimi tarafından tamamlanması beklenilmektedir" denildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!