dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.58
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62703.57$

Otistik Çocuklar ve Hırsıza rahmet okuyanlar!..


Otistik Çocuklar ve Hırsıza rahmet okuyanlar!..
Narin

Dünya Engelliler Günü sebebiyle 3 Aralık'ta ülkemizin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenlendi. Bazılarında engellilerin sorunlarına dikkat çekilmeye çalışılırken, bazılarında da göstermelik birkaç konuşma ile engellilerin hayatının kolaylaştırılacağı söylendi.

Yapılan yeni yasal düzenlemelerle engellilerin hayatında bazı iyileşmeler görüldü. Ancak genel sorunların devam ettiği herkesin malumu. Ülke genelindeki bu olayla ilgili yapılan etkinlikler Malatya'da da görüldü. Valiliğin ve Engelliler Kent Konseyi'nin organize ettiği halk konseri ve göstermelik bir iki tane etkinlikle geçiştirilen günün ardından her şey yeniden eski düzeninde devam etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde elimize geçen bir haberde Yakınca Beldesi'nde bulunan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ndeki bazı olumsuzluklar anlatılıyordu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, görme engelliler için yapımına başlanan daha sonra da Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi haline getirilen binada derslik ve bazı fiziki şartların sıkıntılı olduğunu öğrendik. Eksikliklerle anılan merkeze çocuklarını getiren veliler; “Bu özel çocuklara daha büyük özen gösterilmesi gerekiyor. Bu merkeze getirilen çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmeleri için çeşitli etkinler düzenlenmesi gerekiyor. Bu etkinliklerin biri de spordur. Maalesef çocuklarımızın spor yapacakları bir alanları olsa bile kullanacakları aletleri yok. Dolayısıyla bu tür etkinlikleri yapamıyorlar.” Diyerek feryat ediyor.

Bize ulaşan bilgilere göre, normal şartlarda sınıfların 4'er kişi ile sınırlandırılması gerekirken, 3 ayrı grubun aynı sınıfta eğitim almaya çalıştığı da iddia ediliyor.

 Otistik çocukların eğitimi açısından çok önemli olan stres odasının  bulunmadığı merkezde yemekhane, spor salonu, spor aletleri ve bahçenin bile bulunmadığı gelen haberler arasında.

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile ilgili sıkıntılar'dan dolayı görüşüne başvurduğumuz ve ismini açıklamak istemeyen bir vatandaşımız ise, “Milli Eğitim Müdürlüğü'nün otistik çocuklar Eğitim Merkezi için 27 dönümlük bir araziyi verdi. Ancak üstüne bina yapılması için hayırsever işadamlarının yardımcı olması gerekiyor. Size Milli Eğitim Müdürlüğü'nde geçen bir olayı da aktarmak isterim. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat eden bir işadamına otistik çocuklar için yapılacak eğitim merkezine yardımcı olması teklif edildi. Ancak bu işadamı ben okul yapacağım diyerek teklifi geri çevirdi.” İfadelerini kullandı.

Doğu Anadolu'da tek olma özelliğini taşıyan bu merkezin en büyük sıkıntılarından biri de eğitim alan çocukların ulaşımını sağlayacak bir araçlarının olmaması. Araç tahsisinin de nereden nasıl yapılacağını Milli Eğitim Müdürümüzün daha iyi bileceğini belirtmeyi kamu adına görev biliyoruz. 55 öğrenci ve 36 öğretmenin bulunduğu bu merkezin ayakta durabilmesi için yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini belirmemize ise hiç gerek olmadığını düşünüyoruz.

Sevgili okuyucularımız, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin sıkıntılarını anlattık. Bu anlatılanların tek çözüm kaynağı var. O da Milli Eğitim Müdürlüğü'dür. Sayın müdürümüzün bununla ilgili bir adım atmasını bekliyoruz. Ayrıca burada Valimiz Sayın Vasip Şahin'in de elini taşın altına koyması gerekmektedir. Kendisinde önceki valinin eleştirdiğimiz olumsuz yönü ise Karadenizlilere gösterdiği hassasiyetti. Gazetemizin bir sayısını “Malatyalıysan müdür olamazsın” manşeti ile çıkarmıştık. Mevcut valimizin bir iki yerde yaptığı konuşmalardan anladığımız kadarıyla henüz görevine ısınamamış Eğer ısınma evresini çabuk atlatırsa başarılı olacağını düşünüyoruz.  

Sayın valimizin affına sığınarak, teşbihte hata olmaz diyor ve günün hikayesini veriyoruz:

Hırsızın biri, ihtiyarlayıp yatağa düşünce, yaptıklarından pişmanlık duyarak açmış ellerini semaya başlamış yalvarmaya: "Allah'ım, öleceğim için üzülmüyorum. Ancak bu güne kadar yaptığım hırsızlıklar sebebiyle birçok insanın canını yaktım. Ben bu kadar günah ve hakla senin yanına nasıl varırım? Hesap vermeye nasıl geleceğim.”

 

Bu duayı duyan hırsızın oğlu: "Baba, sen hiç merak etme. Ben seni her gün rahmetle andıracağım. Yüreğin rahat olsun..." Bir zaman sonra baba ölmüş. Oğul da başlamış baba mesleğini sürdürmeye. Ancak babasından daha insafçız çıkan oğul, girdiği evlerde halısına kilimine kadar ne varsa hepsini çalıyormuş. Girdiği evde iğneden ipliğe ne varsa hepsini siler süpürür, torbasına doldururmuş.
eşyalarının tamamının çalındığını görenler ise "Yahu, babası da hırsızdı ama, yine Allah rahmet eylesin insaflı adamdı. İhtiyacı kadar bir şeyler alıp çıkardı. Lâkin bu mel'un oğlan, girdiği evi kökünden kurutuyor..." derlermiş.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!