dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2404.9
  • BIST
    10078.35
  • BTC
    61268.27$

Oynamadan kazanılmıyor!


Oynamadan kazanılmıyor!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Evindeki 2-1'lik Mersin İdman Yurdu galibiyetini taçlandırmak isteyen Evkur Yeni Malatyaspor, PTT Birinci Lig'in 19'uncu haftasında, Samsun'da tökezledi. İrfan Buz'un öğrencileri, 19 Mayıs Stadı'ndan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Diplerdeki Samsunspor ise tam 8 mücadelenin ardından üç puanı hatırladı. Cumartesi günü, yönetim kurulundaki Rıza Ataş, Ednan Çoban, Ahmet Güler, Seyit Doğan ve Ahmet Bağdat'ın istifalarını kabul eden Başkan Adil Gevrek ve kurmaylarını zorlu ve büyük efor harcayacakları bir süreç bekliyor.

Sivas'ın yenilgisi değerlendirilemedi

Samsun'daki maç, Süper Lig hedefindeki Evkur Yeni Malatyaspor açısından kritik öneme sahipti. Aynı saatte başlayan bir başka müsabakada, zirve yarışındaki rakiplerden Sivasspor'un son basamaktaki Mersin İdman Yurdu karşısında kayıp yaşaması muhtemeldi. Öyle de oldu (1-0). Evkur Yeni Malatyaspor'un galibiyeti, pazartesi Şanlıurfa deplasmanına çıkacak eşit ve 34 puanlı lider Eskişehirspor'dan, koltuğun müsabaka fazlasıyla teslim alınması anlamını da taşıyordu.

Ferhat Kiraz 11'de, Ahmet Aras yedek başladı

Evkur Yeni Malatyaspor'da, Kasımpaşa patentli, yeni transfer Ferhat Kiraz da ilk 11'de forma giydi. 28 yaşındaki yetenek, Gençlerbirliği'nde başlayan profesyonel kariyerinde Karşıyaka, Hacettepe, Boluspor ve Bursaspor tecrübelerine de sahip. Antalyaspor'dan alınan 29'undaki Ahmet Aras ise 70'te İrfan Başaran'ın yerine dahil oldu.

İlk tehlikeli akın, 6'ncı dakikada Samsunspor'dan geldi. Vedat Bora sağdan ortaladı, defans uzaklaştırdı. Famoussa Kone çarpışarak düştü, tribünlerin penaltı beklentisine Abdulkadir Bitigen olumlu cevap vermedi. Misafirin atağı, 10'da izlendi. Sezer Özmen içeriye kesmek istedi, Ahmet Burak ayak koydu. Köşe atışı verimli kullanılamadı.

Eren ileride tek başına...

Hakem ve yardımcısı 24'te az kalsın skor tabelasına yansıyabilecek bir hataya imza atıyordu. Göksu Türkdoğan'ın şutunda defansa çarpan top, arkaya sarkan ama ofsayt pozisyonundaki Kevin Brands'e ulaştı. Onun çaprazdan sert vuruşunda top üstten auta gitti, bayrak da gecikmeli kalktı. 30'da, Evkur Yeni Malatyaspor'da Eren Tozlu soldan etkili çalımlarla hareketlense de arkadaşlarının desteği yeterli değildi.

Hakem Bitigen'den tartışmalı penaltı; çifte standart

36'da tabela değişti. Evkur Yeni Malatyaspor ceza sahasına giren Hasan Kılıç'ın ayağındaki meşin yuvarlağı Sedat Ağçay kornere yolladı. Fakat müdahalesinde Hasan'ın, biraz da abartıyla kendini yere attığı gözlendi. Abdulkadir Bitigen çok tartışmalı bir kararla beyaz noktayı işaretledi. O noktaya Samsunspor'un, devre arasında Hollanda 1. Lig temsilcisi Go Ahead Eagles'tan imza attırdığı Kevin yöneldi. Takibinde yanılmayan kaleci Ertaç Özbir'in parmaklarının ucu yetersiz kaldı: 1-0. 45+2'de Evkur Yeni Malatyaspor hızlı çıktı. Eren'i Ousmane N'Diaye çekerek engelledi. Kart ve faul gerekiyordu fakat ‘devam' işareti şaşırttı.

İlk 45'te sadece 1 şut!

İlk yarıda ev sahibinden Famoussa Kone, Ahmet Burak Solakel, konuk takımdan Mickael Pereira sarı kart gördü. İstatistikler de sahadaki performansların özeti gibiydi. Top, yüzde 60'a 40'lık oranla İrfaz Buz'un öğrencilerinde göründü; ancak oyunun hâkimi Osman Özköylü'nün ekibiydi. Kırmızı-Beyazlılar toplam 9 şutta 3 isabet buldu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar da kaleyi sadece bir kez yoklayabildi, onda da çerçeveyi tutturamadı.

İrfan Buz'dan oyuna müdahale; ancak…

İrfan Buz, ikinci perdeye Nijeryalı Austin Amutu-Fransız Mickael Pereira değişikliğiyle girdi. Çünkü; İspanyol Mallorca'da iken sezon başında ülkemizin yolunu tutan Pereira, 2010-16 arasında La Liga'da edindiği deneyimlerini bu defa yeşil zemine yansıtamadı. Gol aranılan bölümde Samsunspor farkı ikiye çıkardı. 54'te Göksu'nun düşündüğü Kone çizgiye indi ve Kevin'ı gördü. 28'indeki Hollandalı, Sezer'den de sıyrıldı: 2-0.

Futbolun gerçeği; atamayana atarlar!

75'te Samsunspor savunmasından seken top Amutu'nun önünde kaldı. Ama o net fırsatı cömertçe harcadı. Konuğun destekçileri 83'te yine üzüldü. Yiğitcan Erdoğan'ı ekarte eden Malili Kone, Ertaç'ı da geçtikten sonra ağları havalandırdı: 3-0. 87'de yeni yüzlerden Ahmet Aras kıvraklığını konuşturdu. İlk denemesinde file bekçisi Furkan Köse'ye takıldı, ikincisinde Abdülkerim Bardakça ayağını koydu ve Evkur Yeni Malatyaspor'a şeref sayısı fırsatı tanınamadı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!