dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2432.6
  • BIST
    9783.94
  • BTC
    63896.11$

OYUNA SARI, ZEMİNE KIRMIZI KART!


OYUNA SARI, ZEMİNE KIRMIZI KART!
Narin
  • Yeni Malatyaspor'da dört futbolcu sakat
  • Ganalı yıldız santrfor döndü
  • Yetenekli genç forvet sakatlandı
  • Genç file bekçisi, 57 gün sonra kadroda
  • Bozuk zemin, Malatya'ya hiç yakışmadı
  • Hamza Hoca'nın oyun taktiği yine aynı
  • Mısırlı sol bek, sağ açıkta başladı!
  • Faslı sağ bek cezalı duruma düştü
  • Ganalı golcü de Karagümrük maçında yok!
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda, 21 Ocak'ta, seri penaltı atışlarıyla toplamda 8-7'lik skorla elendiği Galatasaray'ı, bu kez Süper Lig'de konuk etti. 21'inci hafta randevusu, futbolseverlere seyir zevki sunmazken, Hollandalı Ryan Babel'in 88'inci dakikadaki golü neticeyi tayin etti: 0-1. Kaplanlar, 29 Ocak'ta Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.  

A_51

GALİBİYET SERİSİ GELMEDİ

Ocak ayının 17'sinde Malatya'daki 4-1'lik Çaykur Rizespor ve 20'sinde Hatay'daki 2-1'lik galibiyetlerle moral bulan Yeni Malatyaspor, yeni bir seri peşindeydi. Fatih Terim'in ekibinin son dört deplasman maçının 3'ünü kaybetmesi de psikolojik avantaj olarak kabul ediliyordu.

B_36

DÖRT FUTBOLCUYA SAKATLIK ENGELİ

Sarı-Siyah-Kırmızılılarda dört eksik vardı. Hatay'da darbe aldığı sağ omzunda çatlat belirlenen ve tahminen 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan kaleci Ertaç Özbir yoktu. Yine Hatay'da darbeye bağlı olarak arka adalesinde zorlama olan, 1-3 hafta forma giyememesi öngörülen Mustafa Eskihellaç da oynayamadı. Rizespor zaferinde arka adalelerinden sakatlanan futbolculardan Semih Kaya dönerken, Fildişi Sahilili Moryke Fofana'nın ismi, esame listesine dahi yazılmadı. Olcay Şahan'ın tedavisi de devam ediyor.

C_22

GANALI DÖNDÜ, GENÇ SANTRFOR SAKATLANDI

Kayseri'de, 9 Ocak'ta 1-0 kaybedildikten sonra adale zorlanması tespit edilen Benjamin Tetteh döndü. Yedek soyunan Ganalı yıldız, 33'üncü dakikada sakatlanan; ama ikinci yarıda oyuna devam edemeyen Kubilay Kanatsızkuş'un yerine 46'da şans yakaladı.

D_18

ABDULSAMED, 57 GÜN SONRA 11'DE

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Ertaç'ın yokluğunda eldivenleri Abdulsamed Damlu'ya emanet etti. 28 Kasım 2020 tarihinde Gaziantep'te 2-2 berabere kalınırken, 21 yaşındaki genç oyuncunun yüzüne aldığı darbe sonucunda elmacık kemiği kırılmıştı. Antrenmanlara bir özel maske ile katılan ve Ertaç'ın arkasında bekleyen Abdulsamed, tam 57 gün sonra ter dökerken, aynı zamanda ilk 11'deydi.

E_17

MAÇ ÖNCESİ GÜZEL GÖRÜNTÜLER

Malatya temsilcisinde, kritik sınavdan önce sıkıntılı bir süreç yaşanmıştı. 3 aylık maaşlarının ödenmemesi nedeniyle geçtiğimiz cuma yapılması planlanan idmana katılmayan futbolcuların yönetimi boykot etmesi manidardı! İlk düdükten önce ise güzel görüntüler hâkimdi. Galatasaray'dan takım arkadaşları olan kaptan Arda Turan, Cim Bom'un eski hocalarından Hamza Hamzaoğlu'nun yanı sıra, yine bir dönem Aslan'da boy gösteren Umut Bulut ve Semih Kaya ile birbirlerine sarıldı.

F_10

HAFEZ SAĞ AÇIKTA BAŞLADI!

Hamza Hamzaoğlu, Hatay mücadelesine göre; ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. Ertaç'ın eksikliğinde Abdülsamed'e fırsat tanıyan deneyimli teknik adam; Zeki Yavru'yu kulübede başlatıp iyileşen Semih'e güvendi. 4-2-3-1 oyun sisteminde, kaleye Abdulsamed geçti. Savunma hattı sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih ve Zimbabweli Teenage Hadebe şeklinde dizildi. Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Ganalı Afriyie Acquah, bu dörtlünün hemen ilerisindeydi. Mısırlı sol bek Karim Hafez'in sağ açıkta, Faslı sağ bek Issım Chebake'nin önünde olması en büyük sürprizdi. Göbekte Kubilay Kanatsızkuş, sol kanatta Adem Büyük görüldü. En ileri uçta Umut Bulut gol aradı.

J

MUSLERA'DAN, ACQUAH'A GEÇİT YOK

Yeni Malatyaspor'un defansı, alan daraltarak oynadı. 4'te, Adem'in pasıyla son çizgiye inen Hadebe'nin ortasında Donk'a çarpan top kornere çıktı. 9'da Umut Bulut sağdan kesti, Linnes'in baskısına rağmen Acquah'ın penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunda iyi yer tutan Muslera gole izin vermedi. Yeni Malatya Stadyumu'nun kötü zemini futbolcuları hayli zorladı.

L_36

FEGHOULI'NİN SAKATLIĞI ŞANS MI?

Sofiane Feghouli topsuz alanda, sağ arka adalesinden sakatlandı. Sağlık ekipleri onun için içeriye girse de Cezayirli, 26'da yerini Emre Kılınç'a bıraktı. Bu, Kaplanlar açısından olumlu algılansa da aynı dakikada Emre, soldan Saracchi'nin servisinde kale önünde bomboş durumda kafayı vurdu, top direğin dibinden auta yöneldi. Vakit ilerledikçe tempo düştü. Karşılıklı top kayıpları yüzünden top, orta sahada sıkıştı.

R_4

HIZLI ATAKLAR...

Soyunma odasından dönüşte Kubilay'ın sağlık probleminde ötürü Tetteh oyuna dahil oldu. İkinci 45'in başında her iki takım da hızlı ataklarla etkili olma gayretindeydi. 58'de, sağ kanattan gelişen ev sahibi akınında Chebake kesti, Umut'un bıraktığı topa ceza alanı ön çizgisinden Tetteh ayağının üstüyle vurdu; ancak çerçeveyi tutturamadı. Hamzaoğlu'nun öğrencileri bu anlarda topla daha fazla oynadı.

S_3

BÖYLE SARI KART GÖRÜLÜR MÜ TETTEH?

64'te Tetteh, Ali Palabıyık'a itirazı abartınca bu sezon 4'üncü sarı kartını gördü ve anlamsız bir hareketle cezalı duruma düştü. Zaman geçtikçe Galatasaray oyunu, Yeni Malatyaspor ceza alanı çevresinde oynadı; fakat pozisyonları olgunlaştıramadı. Üst üste gelen değişiklikler, sakatlıklar ve faul düdüklerinin negatif yansımasıyla tempo iyice kayboldu. 79'da Acquah-Zeki Yavru, 80'de Adem-Ahmed Ildız dokunuşları, ikinci bölgede direnci artırma fikririn ürünüydü.

T_2

YENİLEN GOLDE KALECİ HATASI

Sonlarda top kayıplarının sayısı bir hayli arttı. 87'de Yeni Malatyaspor yarı alanın ortalarındaki Babel'in beklenmedik anda çektiği sert şutta, kaleci Abdulsamed'in önünde seken meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1. Bu golde Kaplanların umut vaat eden file bekçisinin hatası çok büyüktü. 88'de Chebake, aynı Tetteh gibi hakeme gereksiz yüklenince sarardı ve cezalı olan ikinci futbolcu konumuda düştü. İki oyuncu da Karagümrük maçını kaçıracak. 90'daki Umut-Kongolu Jody Lukoki ve 90+2'deki Chebake-Doğukan Emeksiz hamleleri gol getirmedi.

U

BU ZEMİNDE BU KADAR!

Müsabakanın kısa bir özetini şöyle yapmak mümkün... İki taraf da bozuk çimler üzerinde, soğuk havada, lezzetli bir futbol ziyafeti sunamadı. Pozisyon bakamından üretkenlik yoktu. Pas hataları fazlaydı. Yeni Malatyaspor ise genel olarak sabırlı ve dengeli bir oyun sergiledi. Cim Bom'un zafiyetlerini bekliyor gibiydi. Rakibin kanat ortalarına da engel olundu. Ritim olarak altta kalan ve beklentilerin karşılanmadığı bir maça tanıklık edildi. Kaplanlar ofansif kadronun karşılığını veremedi ki, bu da istatistiklere yansıdı. Faul sayısı özellikle ilk devrede çok düşüktü.

V

İYİ OYUN BEKLEMEK HATAYDI

Yinelemek gerekirse; maç, menisküse davetiye çıkaracak bir zeminde oynandı. Bu tür karşılaşmalarda ancak iyi oyun değil, iyi skor olabilirdi. Yeni Malatyaspor ve Galatasaray, daha 12 gün önce yine Malatya'da, 120 dakikalık yorucu bir maç oynadı. O günkü gibi kör dövüşü vardı. Futbolcular orta yapmak isterken topa baktı. Tek oynamayı düşünürken de top sekti...

Y

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!