dore okulları
Malatya
13 Mayıs, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

Özel Çocuklardan Büyük Fikirler: Dokunarak Öğrendiler, Duyarak Anlattılar

Özel Çocuklardan Büyük Fikirler: Dokunarak Öğrendiler, Duyarak Anlattılar
Battalgazi’de özel eğitim öğrencileri, geliştirdikleri projelerle hem bilimin ışığını yaktı hem de engellerin zihinlerde olduğunu bir kez daha gösterdi. “Engelsiz Bilim Fuarı” ziyaretçilerden tam not aldı.
Narin

Battalgazi’de özel öğrencilerin hazırladığı projelerle düzenlenen bilim fuarı, engellerin yeni fikirlere engel olmadığını bir kez daha gösterdi.

SEKİZ PROJEYLE BÜYÜK MESAJ

TÜBİTAK destek programları kapsamında Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu’nda düzenlenen bilim fuarında sekiz özgün proje ziyaretçilerle buluştu. Fuarda sergilenen projeler; “Melodi üretiyorum”, “Ülkemi ellerimle görüyorum”, “Hayvanlar için güvenli yaşam”, “Özel eğitimde teraryum”, “Engelsiz kurumlar”, “Empati parkuru”, “Zil sesi ile iletken ve yalıtkanı öğreniyorum” ve “Volkanik patlama gösterisi” oldu.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER EL ELE

Her proje, özel öğrencilerin azmi ve öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlandı. Proje yürütücülüğünü Sultan Alyaprak Aydın’ın üstlendiği etkinlikte, okul müdürü Fehmi Kocabey de aktif katkı sundu.

KONSERLE BAŞLADI, UMUTLA DEVAM ETTİ

Etkinlik, özel öğrencilerden oluşan koronun verdiği konserle başladı. Ardından projelerin tanıtımları yapıldı. İlçe okul müdürleri, kurum temsilcileri ve davetlilerin yoğun ilgisi fuara ayrı bir renk kattı.

“ENGELLERİ DEĞİL, POTANSİYELİ GÖRELİM”

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Fehmi Kocabey, “Engelli bireylerin potansiyelini ortaya çıkarmak hepimizin görevi. 14-15 Mayıs tarihlerinde Malatya Park AVM’de düzenleyeceğimiz sergiye herkesi bekliyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!