Özgecan Malatya'da anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecen Aslan'ın, ölümün birinci yıldönümünde CHP Yeşilyurt Kadın Kolları tarafından anma töreni düzenlendi.
İl Başkanı Enver Kiraz, törene siyah elbise giyerek katıldı.
CHP İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen anma törenine CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partililer katıldı. Törene siyah takım elbise giyerek katılan Kiraz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadına şiddet olaylarının yüzde bin 400 oranında arttığını belirtti.
Kiraz, "Özgecan'ın katledilmesi, kadına karşı işlenen şiddetin sembollerinden biri haline geldi. Bugün bir kez daha kadına yapılan bu şiddetleri nefretle kınıyorum. 14 yıldır bizi bir iktidar yönetiyor. Bu iktidar kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir iktidar. 14 yıldır Ak Parti iktidarlarında kadına şiddet yüzde bin 400 arttı. Cinsel suçlar yüzde 449 arttı. Fuhuş yüzde 700'ler oranında arttı. Boşanmalar yüzde 37 arttı. Cinayetler yüzde 261 arttı. Biz kadının fıtratında şiddet, ölüm olmasın istiyoruz. Bunun için bu eylemleri gerçekleştiriyoruz" dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bükreş’te Çifte Şampiyonluk Yaşayan Genç Sporcular Avrupa Biletini Kaptı
- MAGİNDER Başkanı Karademir Deprem Sonrası Sessizliğe Gömülen Kervansaray İçin Harekete Geçti
- Bakan Yumaklı Rakamları Paylaştı: Türkiye Genelinde Seksen İki Binden Fazla Gıda Denetimi Yapıldı
- İstanbul’da Memleket Rüzgarı Esti: Malatyalılar Geleneksel Piknikte Buluştu
- Malatya’da Gündüz Yaşanan Tartışma Gece Ev Baskınıyla Kanlı Bitti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.