dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61481.42$

Özgür Özel, Alevi mi? Merak edilen detaylar ile Özgür Özel kimdir?


Özgür Özel, Alevi mi? Merak edilen detaylar ile Özgür Özel kimdir?
Bilindiği gibi önceki gün yapılan CHP 38'inci Olağan Kurultayında, 1367 delege genel başkanı seçmek için sandık başına gidildi. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık yarışı oldu. Yarışı Özgür Özel kazandı ve CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Bu gelişmenin ardından Özgür Özel hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Özgür Özel'in Alevi olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İnternette en çok arananlar arasına giren "Özgür Özel Alevi mi?" sorusu merakla sorgulanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğinin ardından, gündemdeki sorunun yanıtını sizler için araştırdık. Peki, Özgür Özel de eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu gibi Alevi mi, yoksa Sünni mi?
Narin

CHP Grup Başkanı Özgür Özel Türkiye’nin gündemi oldu. CHP’nin Kasım ayı başında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarışma kararı alan Özgür Özel araştırmaları başladı. Özgür Özel'in Alevi olup olmadığı merakla araştırılıyor. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN ALEVİ OLMADIĞI TAHMİN EDİLMEKTEDİR

Özgür Özel'in Sünni Müslüman olduğu tahmin edilmekte. Aslen Manisalı olan Özgür Özel'in anneannesi Selanik, dedesi ise Üsküp’lüdür. Özgür Özel’in babaannesi ise Preşovalıdır. Özgür Özel’in kökenleri balkanlara dayanır.

SİYAETÇİLERİN, KENDİLERİ İLE İLGİLİ BU TÜR HASSAS KONULARI PAYLAŞMADIKLARINI DA HATIRLATALIM

Özgür Özel Alevi değildir. Gerçek şu ki; Özgür Özel’in alevi olduğuna dair herhangi bir detay yoktur. Haber yazarken de bu tür hassas konulara dikkat etmek ve doğrulanmış bilgilere dayanmak önemlidir. Özgür Özel tarafından henüz teyit edilmiş bir bilgi bulunmadığını da belirtmek isteriz. Öte yandan da siyasetçilerin ve tanınmış kişilerin genellikle bu tür bilgileri kamuoyu ile paylaşmadıkları da unutulmamalıdır. 

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

1974 Manisa doğumlu olan Özgür Özel İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğretimini tamamladı. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini bitirdi. 1999 yılında serbest eczacılığa başlayan Özgür Özel, Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerini yaptı. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı olan Özgür Özel, 33. Olağan Kurultay’da ve 15. Olağanüstü Kurultay’da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı. 2007 yılı ve 2009 yılı Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetine seçildi.

Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. 10.03.2011 tarihinde Milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi. Anne ve babası emekli öğretmen olan Özgür Özel’in Ecz. Didem Özel ile evliliğinden İpek adında bir kızları var.

HABER MERKEZİ-İSTANBUL
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!