dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4171.5
  • BIST
    9.075
  • BTC
    98772.371$

Paranın yastık altı yerine altın ile değerlendirilmesini önerdiler


Paranın yastık altı yerine altın ile değerlendirilmesini önerdiler
Malatya’da kuyumcular son zamanlarda artan altın fiyatlarını değerlendirdi. Paranın yastık altı yerine altın ile değerlendirilmesini öneren kuyumcular “Altına yatırım yapan zarar etmez” diyor.
Narin
HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya’da kuyumcular altına yatırım yapanın zarar etmediğini belirterek, paranın yastık altı yerine altın ile değerlendirilmesini önerdiler.

ÇEYREK ALTIN BİN TL'Yİ GEÇTİ

Altın yükselmeye devam ettiğini ifade eden Özhüsrev , “Altında yükseliş olacağı belli idi. 2001 yılından beri söylüyorum. Yatırımcılar altına yatırım yapmasını söylüyorum. Saf altın 620 TL civarında”şeklinde konuştu. Dünya genelinde bir kriz olduğundan dolayı, Almanya ve İngiltere’de altına yüzde 100 zam geldiğini vurgulayan Özhüsrev, “Dünya genelinde altında artış var. Doğal olarak bizleri de etkiliyor. Altın döviz yükselmesi onsla çarpıldığı zaman altında dolar ve TL bazında yükseliyor. Çeyrek altın bin TL’yi geçti şu anda” ifadelerini kullandı.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Kuyumcu Engin Temizer ise Altın fiyatındaki yükselişin dünya genelinde olaylardan kaynaklandığına dikkat çekerek, “Çevremizde olan küresel olaylar Yunanistan’daki tatbikat olsun ve Suriye'deki çatışma ABD’deki durumlar ve pandemi olsun bunları hepsi fiyatları etkiliyor. Altındaki yükseliş devam edecekmiş gibi gözüküyor. Faiz kararı açıklanacak. Altındaki fiyatlar artacak mı bakacağız. Çeyrek altın bin TL’yi geçti. Yarım altın 2 bin 16 TL. Tam altında 4 bin 32 TL. Fiyatlar böyle devam ediyor” dedi.

YATIRIM YAPACAKLARA TAVSİYE 

Temizer, yatırım yapacak kişilere tavsiyede de bulunarak, paranın yastık altı yerine altın ile değerlendirilmesini önerdi. Temizer, “Uzun vadeli yatırım yapacaklarsa altına yatırım yapabilirler” şeklinde konuştu.

Altın almak için kuyumcuya gelen vatandaş Furkan Bayram da, “Altın almak için geldim. Ama diğer aylara göre altın fiyatlar çok yüksek. Çeyrek altın alıyorum. Yatırım amaçlı alıyorum. Altın daha güvenilir geliyor bana" ifadelerini kullandı.
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!