dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2469.7
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65642.18$

Pütürge'de deprem!


Pütürge'de deprem!
Malatya’nın Pütürge ilçesi merkezli 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

AFAD verilerine göre saat 13.44'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem özellikle apartmanların yüksek katlarında daha fazla hissedildi. Bu arada, bugün saat 12.47'de ise Malatya'nın Akçadağ ilçesi merkezli 1,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

VALİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge merkezli 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık” dedi.

 BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Afad verilerine göre, İlimizde merkez üssü Pütürge olan 4.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
#Deprem'den etkilenen bütün hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi, memleketimizi ve milletimizi her türlü afet ve felaketlerden muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

M_490

EVLERE GİRİLMEMESİ İSTENDİ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem bölgede korkuya neden odu. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, yetkililer önceki depremlerde hasar alan evlere girilmemesi uyarısında bulundu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının verilerine göre saat 13,44'de Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 4,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem Malatya'nın yanı sıra Adıyaman ve Elazığ'da da hissedilirken, kısa süren sarsıntı paniğe neden oldu. Depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıkarken, Pütürge ilçesinde de vatandaşlar deprem sonrası korkuyla dışarı çıktı.
İlçede yaşayan vatandaşlar depremin kısa sürdüğünü belirterek sarsıntı ile birlikte kendilerini sokağa attıklarını dile getirdi.
Depremin en çok hissedildiği ilçelerden biri olan Kale ilçesinde de vatandaşlar depremi hissettiklerini ve korkuyla sokağa çıktıklarını dile getirdi.
24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Pütürge ilçesinde binlerce evde hasar meydana gelmişti. Ocak ayından bu yana Pütürge ilçesinde çok sayıda artçı sarsıntı yaşanırken, yetkililer özellikle hasarlı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 4.6 şiddetindeki depremden sonra artçı sarsıntılar devam ediyor.
AFAD verilerine göre saat 15.59'da yine Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 14,02'de 3.00 ve saat 15.23'te 2.2 şiddetindeki depremler ile Malatya sallandı.
Bugün saat 13.44'de meydana gelen Pütürge merkezli 4.6 şiddetindeki deprem özellikle apartmanların yüksek katlarında daha fazla hissedilmişti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!