dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63748.040$

Recep Uslu: Tıbbi cihaz ve kozmetik ürüne ilişkin bilgileri sorgulayın


Recep Uslu: Tıbbi cihaz ve kozmetik ürüne ilişkin bilgileri sorgulayın
Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneğinin işbirliği ile gerçekleşen Ürün Takip Sistemi ve Tekil Takip Süreçleri konulu eğitim çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda katılımcılara takip sistemi hakkında bilgi verildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneğinin işbirliği ile gerçekleşen Ürün Takip Sistemi ve Tekil Takip Süreçleri konulu eğitim çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda katılımcılara takip sistemi hakkında bilgi verildi. Türkiye'de 2014 yılında hayata geçirilen ve büyük aşama kaydedilen Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürün Takip Sistemi ile vatandaşlar tıbbi cihaz ve kozmetik ürüne ilişkin bilgileri sorgulayarak kayıtlı ve güvenilir ürünleri tercih ediyor. 

TOPLANTIYA KATILANLAR

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu başkan yardımcısı Recep Uslu, Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Hakan Er, Malatya İl Sağlık Müdürü Do. Dr. Recep Bentli, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun temsilcileri, sağlık ve medikal sektörünün temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Ayrıca çalıştaya Gaziantep, Elazığ, Tunceli, Adıyaman, Muş gibi illerden de katılım sağlandı.

 

1003_61

“SAĞLIK ALANINDAKİ İHTİYAÇLARI GİDERMEK ADINA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Hakan Er açılış konuşmasında, İnsanlığın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını gidermek faaliyetlerimizi yapıyoruz diyerek, “ Her şeyin ortak paydası insandır. Bugün ki konumuzun temelinde de insan vardır. Halk sağlığının korunmasına katkı sağlayacak ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede aktif bir rol oynayacak olan ürün takip sisteminin tanıtımı ve eğitimi için paydaşlarımızla bir aradayız. Sağlık bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü iş birliği ile yürütülen takip sistemi projesi kapsamında sistem ile ilgili bilgiler verilecek. Ürün takip sistemi Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılım ve kullanıldığı yerlere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek amacını taşıyor. Bu sistemle ilgili detayların dijital dönüşümü kapsamında sektör temsilcilerimizin tarafından da iyi anlaşılması gerekmektedir. “ dedi.

1004_26

“TİCARETİN ÖNÜNÜ AÇIP, FARKINDALIK YARATMAK GEREKİYOR”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu; Ticaret ve Sanayi Odası olarak, özellikle medikalcileri önemsediklerini ifade ederek, “Şehrimizde özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi ve diğer hastanemiz gibi önemli bir kurum var. Bu kurumlarda ticaretin de en üst seviyede olmasını sağlayan hocalarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Turgut Özal Tıp Merkezinde karaciğer nakli için dünyadan hastalar ilimize geliyor. Bu anlamda başarılı çalışmalar yapan, Sezai Hocamıza, başhekimimize teşekkür ediyorum. Çünkü illerimizde ticaretin önünü açabilmek için farkındalık yaratmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizler de kendi bölgelerimizdeki çeşitli sağlık sektörlerinin, sağlık turizminin gelişmesi için elimizden gelen gayreti ve çabayı sunmaya hazırız. Bu konunun gelişmesi için yapılması gereken bütün çalışmaların üst seviyeye taşınması adına bütün çalışmalara destek vereceğiz."

1005_18

“YOĞUN KATILIM BİZİ MOTİVE EDİYOR”

Sadıkoğlu konuşmasının devamında şu bilgilere yer verdi: “Ticaret ve Sanayi Odasına geldiğimiz bir yıllık süreç içerisinde sizler gibi üyelerimizi bilgilendirmek adına vizyonunu geliştirmek, ileriye yönelik atılımlarına katkıda bulunmak amacıyla Eğitim Akademisini kurmuş bulunuyoruz. Bir yıl içerisinde toplamda 30 ‘dan fazla toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıların bizi motive edici tarafı sizlerin yoğun katılımla buraya iştiraki oluyor. Sektörlerimizle ilgili bilgi ve birikiminizi üst seviyeye tırmandırmak için gelen uzmanlarımızdan kendinize katkı sağlamanız bizim için önemlidir. “

1006_10

“SİSTEMİN VERİMLİ OLMASINI DİLİYORUM”

Daha sonra konuşan Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli; “ Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ürün takip sistemi ve kozmetik ürünleri kayıt inceleme ve takip işlemleri piyasa gözetimi faaliyetlerinin etkin yönetimi için gerçekleştirilmiş bir programdır. Ürün takip sistemi kamu kurumlarının kullandığı birçok yazılım sistemi ile entegre olarak çalışıp, sistem mobil uygulama ile hem vatandaş hem de sağlık personeli tarafından kullanılabilecek. Tıbbi cihaza veya kozmetik ürüne ilişkin bilgileri sorgulayarak, böylece kayıtlı ve güvenli ürünler tercih edilebilecektir. Bu bağlamda ürün takip sistemlerinin girişleri ve kontrolleri yapılmaktadır. Verimli olmasını diliyorum. “

“KULLANICILARIN İYİ EĞİTİLMESİ ŞART”

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu başkan yardımcısı Recep Uslu sistemin günümüze gelme süreçleri hakkında bilgiler veren Uslu Ürün Takip Sistemi'nin mobil uygulamasına ilişkin bilgi verdi. Sürecin bundan sonrasının önemli olduğuna değinen Uslu; “Bundan sonra bu sistemin iyi anlatılması ve kullanıcılarının eğitilmesi gerekiyor. Yapacağımız toplantılar ve bu toplantılardan alacağımız geri dönüşlerden sistemi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Oturduğumuz yerden istediğimiz kadar güzel sistemler yapalım, eğer kullanıcılarımız bunu doğru kullanamaz ise bu sistemler fayda sağlamaz. Farklı illerden gelen misafirlerimiz de var. Burada sistemin iyi anlatılıp, iyi anlaşılması çok önemli “ dedi.

1007_3

“ÜRÜNÜN ÖNCE KAYITLI OLUP OLMADIĞINA BAKIN”

Uygulamanın hem android hem IOS telefonlarda kullanılabileceğini ifade eden Uslu, sistemin vatandaşların tıbbi cihazları ve kozmetik ürünleri sorgulayabilecekleri bir uygulama olarak tasarlandığını, mobil uygulamada yer alan tarama alanından ürünün kayıt dışı olup olmadığının rahatlıkla görülebildiğini kaydetti. Bu noktada özellikle kozmetik ürün alanlara tavsiyede bulunan Uslu: “ Kozmetik ürünün önce kayıtlı olup olmadığına bakmanız lazım. Eğer istediğiniz ürün kayıtlı değilse kullanmayın. Aynı şekilde tıbbi cihazları da sorgulayabilirsiniz. Hatta tekil takip bilgilerini de sorgulayabilirsiniz. “

1008_2

Haber: Sevgi Sulubay

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!