dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63318.431$

Rektör Prof. Dr. Bentli: Önümüzdeki yıl yeni yerleşkemize taşınmayı düşünüyoruz!

Rektör Prof. Dr. Bentli: Önümüzdeki yıl yeni yerleşkemize taşınmayı düşünüyoruz!
6 Şubat depremlerinde etkilenerek bazı binaları ağır hasar alan ve bir süreliğine yüz yüze eğitime ara verilen Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) depremin izleri siliniyor.Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı 9 bine çıkarılırken, aralarında rektörlük binasının da bulunduğu bazı bölümlerin Yeşilyurt yerleşkesine taşınması hedefleniyor. Öte yandan; 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Narin

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde depremin izleri siliniyor. Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı ise 9 bine çıkarıldı.



HASARLI YAPILARIN TADİLATI TAMAM

Depremlere 8’i öğrenci toplamda 11 kayıp verdiklerini belirten Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, “6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremde üniversitemiz de birçok kurum gibi olumsuz etkilendi. Sekiz öğrencimiz, iki akademik ile bir de idari personelimiz depremlerde vefat etti. Deprem sırasında eğitim verdiğimiz sanat tasarım ve mimarlık ile mühendislik fakültemize ait binamız ağır hasar aldı. Bunun ardından yeni yerleşkemizdeki binalarımızın daha hızlı faaliyete geçmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan destek alarak inşaatları hızlandırdık. Ayrıca sekiz ilçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu (MYO) içerisinde özellikle Doğanşehir ,Akçadağ ve Arapgir’deki okullarımız depremlerde etkilendi. Buradaki okullarımız içinde bütçe desteği alarak hızlıca tadilatları gerçekleştirip eğitim ve öğretime güz yarı yılında başlamış olduk. Doğanşehir’deki Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulu’ndaki tüm tadilat giderleri aile tarafından karşılandı inşallah orası da önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetişecek” dedi.



ÖĞRENCİ SAYISI 9 BİNE ÇIKTI

Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısının 9 bine çıkarıldığını aktaran Rektör Prof. Dr. Bentli, “Sağlık Bilimleri, Tıp Fakültesi ile Sanat Tasarım hariç uygulamalı dersleri bulunmayan tüm fakültelerimizde ve MYO’lardaki birinci sınıflar için dönemi uzaktan eğitim vererek geçirmeyi planlıyoruz. Çünkü yurtların kapasitelerinin yetmeyeceğini düşünerek böyle bir karar aldık şuanda uzaktan eğitim konusunda öğrencilerimiz herhangi bir sıkıntı yaşamadan eğitimlerini almaktadır. İnşallah önümüzdeki yıl bir sıkıntı olmaması halinde tüm birimlerde eğitim ve öğretim yüz yüze gerçekleşecek. Deprem sonrası bazı konuları da avantaja çevirmeye çalıştık. YÖK’ten destek alarak 3'ü ön lisans 22'si lisans programı olmak üzere 25 program açıldı. 6 bin olan öğrenci sayımızı dört yıl içerisinde yüzde elli arttırmayı planlarken, bu sayıyı bir yıl içerisinde 9 bine çıkardık. Tabi bu hızlı büyümenin bizlere yeni ihtiyaçlar doğurduğunu görüyoruz. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşerek hem yeni yerleşkemizdeki yemekhanemiz ve merkezi dersliğin ihalesini yaparak inşaatına başlayacağız. Bu arada da inşaatların tamamlanma süresi uzayabilir diye prefabrik bir takım sınıflarda yaparak artacak öğrenci sayımızı karşılamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.



ÖNÜMÜZDEKİ YIL YENİ YERLEŞKEMİZE TAŞINMAYI DÜŞÜNÜYORUZ 

Üniversitenin Yeşilyurt yerleşkesindeki öğrenci sayısının artacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Bentli, "Yeşilyurt yerleşkemizde daha önce Geleneksek ve Tamamlayıcı Tıp binası olarak planlanan merkezi de alınan destek bütçe ile tamamlamış bulunuyoruz. Bir iki ay içerisinde Sanat Tasarım ve Mimarlık ile Mühendislik Fakültemizi buraya taşıdıktan sonra Yeşilyurt’taki öğrenci sayımız Battalgazi yerleşkemizdeki öğrenci sayımızdan daha fazla olacak . Bu noktada önümüzdeki yıl üniversitemizin idari birimlerini Yeşilyurt yeni yerleşkemize taşımayı düşünüyoruz" diye konuştu.

ÖTE YANDAN; MTÜ'DE TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ YAPILDI 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, tıp alanında öncü olmanın sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşımla da mümkün olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin topluma ve çevreye duyarlı, etik değerlere sahip ve kaliteli hizmet sunmaya odaklı yetişmeleri, fakültemizin en büyük hedeflerinden biridir” dedi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tıp Fakültesi öğrencilerinden öğrenci temsilcisi Ezgi Demircan yaptı. Demircan konuşmasında, “Hekim olmak sadece para kazanmaktan ibaret bir meslek değil, bazen bir annenin duasını almak, bazen bir çocuğu mutlu etmek, bazen yaşamlara umut olmak, bazen de kara haberi veren kişi olmaktır. Kendi vaktinden alıp diğer insanların vaktine katmaktır hekim olmak.” ifadelerine yer verdi.
Rektör Prof. Dr. Recep Bentli sayesinde daha da gelişerek çok daha iyi olma yolunda ilerlediklerinin altını çizen Demircan, “Bazıları için sadece bir beyaz önlük olarak görülen bu mesleği layıkıyla yerine getirmek için biz öğrenciler altı yıl boyunca eğitim görüp insanların hayatlarına dokunmak için çabalıyoruz. Öylesine şanlı bir meslek ki öğrenciyken bile beyaz önlüğü her giydiğimizde gözlerimiz ışıl ışıl oluyor. Bizlere bu mesleğin ne kadar yüce bir meslek olduğunu ve her şartta ayrım yapmadan adaletli davranmamız gerektiğini sabırla öğreten rektörümüze, dekan ve dekan yardımcılarımıza ve birbirinden değerli hocalarımıza tüm öğrenci arkadaşlarım adına teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Hepimizin Tıp Bayramı kutlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

PROJELER DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Daha sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Recep Bentli ise Tıp Bayramı’nın Türkiye'de her yıl 14 Mart'ta kutlanan önemli bir gün olduğuna değinerek, “Bu özel gün, Anadolu'nun ve İstanbul'un işgaline karşı direniş planının yapıldığı, bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan bir tarihle de özdeşleşmiştir” dedi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak temel ilkelerinin çevreye saygılı, sosyal sorumluluğunun bilincinde ve memnuniyeti en üst düzeyde sağlayan bir kurum olmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bentli, “Tıp alanında öncü olmak, sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşımla da mümkündür. Öğrencilerimizin topluma ve çevreye duyarlı, etik değerlere sahip ve kaliteli hizmet sunmaya odaklı yetişmeleri, fakültemizin en büyük hedeflerinden biridir. Depremin olumsuz etkisine rağmen Unesco iş birliği ile uluslararası iki çevrimiçi kongre düzenledik. Öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştirmek ve onları geleceğe hazırlamak adına çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

14 MART TIP BAYRAMI'NI KUTLUYORUM

Sağlık hizmetlerindeki başarılarıyla tanınan Türkiye’nin hem yurt içinde hem de yurt dışında takdirle karşılandığını belirten Prof. Dr. Bentli, “Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye ulaştırılmasında; sağlıklı, huzurlu ve mutlu toplumun yetişmesinde katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sezai Demirel’de törende yaptığı konuşmada, “Bugün gençliğini hizmete adayanların günü. Türkiye’nin en ücra köşelerinde yolu olmayan sağlık ocağına atanan, elleri soğuktan moraran ama her şartta solan yüzleri iyileştirmek ve ağlayan gözleri güldürmek için yemin etmiş çiçeği burnunda heyecanı taze doktor bugün senin günün” şeklinde konuştu.

PROGRAMA KATILANLAR 

Tören açılış konuşmalarının ardından Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinin hazırladığı ‘Türk Halk Müziği’ etkinliği ile devam etti.
Programa Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sezai Demirel, Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Rabia Aydoğan Baykara, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Halime Akyüz, üniversite genel sekreteri Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan ve çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

KAYNAK: İHA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!