Resmi Gazete'de yayımlandı: Sandıklar 350 seçmene göre kurulacak

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararına göre, seçimlerde kullanılacak her türlü seçim malzemesinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanarak ilçe seçim kurullarına gönderilmesi işlemleri için bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağı tespit edildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararına göre, seçimlerde kullanılacak her türlü seçim malzemesinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanarak ilçe seçim kurullarına gönderilmesi işlemleri için bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağı tespit edildi.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'nın kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karara göre seçmenler en az iki seçim türü için bir sandıkta oy kullanacaklarından, tasarruf ilkelerini göz önüne alarak, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 350 olarak belirlenmesine kararlaştırıldı.
YSK'nın daha önceden açıkladığı seçim takvimine göre 2 Ocak'ta seçime katılabilecek siyasi partiler ilan edilecek. 27 Ocak 2024'te ise, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri belirlenecek.
Oy verme günü ise Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta oacak.
Söz konusu kararın ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 1224’ten Bugüne: Malatya’nın Taş Hafızası
- Dijital Tükenmişlik Nedir? Bildirim Yorgunluğu Gerçek Bir Ruhsal Sendrom Olabilir
- 15 Haziran Namaz Vakitleri Açıklandı: Malatya’da İmsak 03.06, Akşam 19.59
- On Üç Yaşında Büyük Başarı: Malatyalı Ensar Gölgeli’ye Gelecek Vadeden Oyuncu Ödülü
- MTB Başkanı Özcan: Kaybımız %100, Gözümüz Ankara’da!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.