dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

RIZA ÇALIMBAY: 5 SERGEN YALÇIN: 0


RIZA ÇALIMBAY: 5 SERGEN YALÇIN: 0
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

BtcTurk Yeni Malatyaspor, geçen sezon yarı final oynadığı Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor'un konuğu oldu. Süper Lig'in liderine 4-0 yenilen lig 8'incisi Kaplanlar, 23 Ocak'taki rövanş öncesi büyük moral bozukluğu yaşadı. Malatyalıların Süper Lig'deki 20 günlük özlemi ise 18 Ocak'ta, Başakşehir'de bitecek.

İKİ TEKNİK ADAM MAZİYE GİTTİ

Yeni 4 Eylül Stadı'nda, iki teknik adam da hayli eskiye gitti. 1990-97 sezonları arasında Beşiktaş formasını giyen Türk futbolunun iki efsanesi, birbirlerine yine rakipti. BtcTurk Yeni Malatyaspor'un başındaki Sergen Yalçın ile Demir Grup Sivasspor'a taktik veren Rıza Çalımbay, birbirlerine başarı diledi. Çalımbay daha önce, Süper Lig'de Yalçın ile karşılaştıkları 4 maçın hepsinden zaferle ayrılmıştı ki, bunlara bir yenisini ekledi.

1_992

ANTALYA KAMPI VERİMSİZ Mİ GEÇTİ?

5 Ocak'ta start verilen 9 günlük Antalya kampındaki özel müsabakada Arnavutluk'tan Kukesi ile 1-1 berabere kalan Malatya ekibi; güç, dayanıklılık, çabukluk ve koordinasyon gibi çalışmalarla yoğun bir dönem geçirdi. Ancak bu süreçte gerekli “verim”in alınamadığı ve birçok futbolcunun fiziksel yetersizliğinin olduğu, Sivas'ta gün yüzüne çıktı.  

2_744

MAKEDON SANTRFOR KIRMIZI KART CEZALISI

29 Aralık'ta, Süper Lig'in 17'nci ve sezonun ilk yarısının son haftasında Gaziantep FK deplasmanında kırmızı kart gören Makedon santrfor Adis Jahovic cezalıydı. Sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu ise rehabilitasyon sürecinde. Beşiktaş karşısında sol bacak üst arka adalesinden sakatlanan Faslı Issam Chebake döndü; fakat yedek soyundu. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Keçiörengücü randevusunda, sağ bacak üst arka adalesinde sağlık problemi yaşayan Ganalı Afriyie Acquah da ilk 45'te kulübede oturdu.

3_388

5 DEĞİŞİKLİK VE “UMUT”LU BİR KADRO

Teknik direktör Sergen Yalçın, son Gaziantep FK karşılaşmasının 11'inde 1'i zorunlu, 5 değişikliğe değişikliğe gitti. Sakıb Aytaç, Murat Yıldırım ve Guilherme kesik yedi. Jahovic ile Beninli file bekçisi Fabien Farnolle esame listesinde yoktu. Deneyimli eldiven Ufuk Ceyhan, Erkan Kaş, Ahmed Ildız, Fildişi Sahilili Moryke Fofana ile Umut Bulut'a şans doğdu. Kayserispor ile yollarını ayırınca sözleşme imzalanan Umut, Sarı-Siyah-Kırmızılılar ile ilk resmi sınavındaydı.

4_199

ESAME LİSTESİ 19 FUTBOLCUDAN OLUŞTU

4-2-3-1 dizilişinde kaleyi Ufuk korudu. Geri dörtlünün solunda Erkan, sağında Özer Özdemir vardı. Stoperin sağında Mustafa Akbaş, solunda Zimbabweli Teenage Hadebe izlendi. Hollandalı Mitchell Donald ile Robin Yalçın, bu oyuncuların hemen önündeydi. İkilinin ilerisine Ahmed geçti. Onun sağına Fransız Thievy Bifouma, soluna Fofana çekildi. Umut en uçtaydı. 19 kişilik listeyi; Abdulsamed Damlu, Chebake, Ekvadorlu Arturo Mina, Sakıb, Murat, Acquah, Tunuslu Ghaylen Chaaleli ile Guilherme tamamladı.

5_141

ÖNCE ‘UFUK' GÖRÜNDÜ, SONRA DİREK...

Yiğidoların ilk atağında, Yatabare soldan gelen ortada sıçradı, ilk müdahaleyi kıvrak bir beden hareketiyle Ufuk Ceyhan yaptı, ardından üst direğe de çarpan top oyun alanını terk edince “Korner” kararı çıktı. 14'üncü dakika geride kalırken oynama yüzdesi 68'e 32 ev sahibinden yanaydı. Bunun farkına varan Umut, arkadaşlarına ileriye çıkmaları yönünde çağrıda bulundu. 15'te Emre Kılıç, çerçeveyi bir kez daha tutturamazken Kırmızı-Beyazlıların yoğun pas trafiği dikkat çekiciydi.

6_85

İMDADA ‘VAR'DAN GELEN OFSAYT YETİŞTİ

Kaplanların ilk tehlikeli akını 15'teydi. Ceza sahası çağ çaprazındaki Robin Yalçın'ın pasında rahat bir vuruş gerçekleştiren Donald, meşin yuvarlağı sağdan dışarıya yollama becerisi gösterdi! Erdoğan Yeşilyurt, fileleri sarsan ilk isim olsa da 17'deki gol geçerlilik kazanmadı. Yardımcı antrenör Murat Şahin'in birkaç dakika önce uyardığı Erkan Kaş, koşup rakibinin açısını kapatmaya uğraşsa da başarılı olamayınca Erdoğan, Erkan'ın sağına çekip sol ayağıyla Ufuk Ceyhan'ın sağına attı. Ancak Video Yardımcı Hakem (VAR)'a başvuran Özgür Yankaya, ofsayta hükmetti.

7_126

ROBİN YALÇIN'IN TERS KAFASI...

22'de eşitlik bozuldu. Sol kanattaki serbest atışta topa dokunan ikinci futbolcu olan Mert Hakan Yandaş, ceza alanına orta-şut karışımı havalandırdı. Kafasını uzatan Robin Yalçın, Ufuk Ceylan'ı da yanıltınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. Temposu yükselen oyunda orta sahalar çabuk geçilmeye başlandı.

8_182

PENALTI ‘VAR' VE İKİNCİ GOL

25'te Mustapha Yatabare, altıpasta yükseldi; ama yakın mesafede auta gönderdi! Biraz gecikmeli olsa da VAR ikazı geldi. Bu pozisyondan önce ceza sahasına giren Emre Kılınç'ın soldan ortasında, Özer Özdemir'in sağ elinin topla bilinçli olarak buluştuğuna kanaat getirilince penaltı işaretlendi. Emre Kılınç 28'de topu kendi soluna, Ufuk'u farklı köşeye uçurdu (!): 2-0.

9_249

TUTTURAMAYANA ATARLAR!

Misafirde, Donald ile Robin Yalçın ilk devrede sıkça denemelerde bulunsa da Kaplanların toplam isabetli şut sayısı sadece 1 oldu! Soldaki akınlarda hünerlerine güvenilen Fofana ise Marcelo Goiano'yu neredeyse hiç ekarte edemedi. 45+2'de içeriye deplase olan Emre Kılınç'ı sol ayağını takarak düşüren Hadebe için “Akıllıca bir sarı kart gördü” diyenler yanıldı* 45+4'teki serbest vuruşu Mert Hakan Yandaş kullandı, Yatabare havalandı: 3-0.

10_27

SERGEN HOCA'NIN HAMLELERİ, İŞE YARAMADI

Sergen Yalçın soyunma odasından dönüşte Ahmed'in yerine Acquah'ı düşünürken, yine Ahmed gibi hazır olmadığı gözlenen Fofana'yı kenara alıp Guilherme'ye fırsat sundu. Bu hamlelerin ardından ibrenin konuktan yana döneceği öngörüsü boşa çıktı. 49'da Ziya Erdal'ın geri pasında Mert Hakan Yandaş, bir asistine ikinci golünü ekledi: 4-0.

11_30

BULUT ‘UMUT' VERMEDİ!

Umut Bulut, 60'ta ceza alanı sağ çaprazında dar açıda öyle kötü vurdu ki, kaleyi dahi tutturamadı. Adis Jahovic'in bitiriciliğini aratan tecrübeli forvet, birkaç dakika sonra ceza sahasına soldan girse de altıpasa iyi inen Guilherme'yi de topla buluşturamadı. Yine de Umut, topun olduğu her yerde, her bölgedeydi ki, Guilherme'nin oyuna dahil olmasıyla birlikte daha aktifti; ancak birçok bölümde yalnız kaldı.

13_20

GUILHERME'NİN AKLI BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş'ın gündeminden düşmeyen, aklı da karışmış görünen Guilherme, çok iyi bir performans ortaya koyamadı. Mustafa Akbaş ile Hadebe ise ikinci 45'te önlerindeki Donald ile Robin Yalçın'ın hücuma sıkça çıkmasından kaynaklı, gerekli desteği alamadı. 80'te Robin Yalçın'dan görevi devralan Chaaleli oyuna ısınmadan son düdük çaldı. Oynama yüzdesinde ibre yüzde 55'e 45 olarak Yeni Malatyaspor'dan yana dönse de bu, Sivas'ın kontrollü futbolundan kaynaklandı...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!