Sadıkoğlu: 'Sanayimizin 30 yıllık arıtma sorunu son buluyor'

1. OSB Atık Su Arıtma Tesisinin ihale ilanına çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '30 yıldır çözülemeyen arıtma tesisi sorununun görev süremiz içerisinde çözüme kavuşmasından ve bu dev projenin hayata geçmesine önayak olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum' dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
İhale sürecinin takibi için bir süredir Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda temas halinde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ocak ayında yaşadığımız depremin ardından ilimiz Pütürge ilçesine teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımıza atık su arıtma tesisimizin depremden de zarar görerek işlevselliğini yitirdiğini iletmiş ve yardımını talep etmiştik. Afet sonrası oluşan buruk atmosferde konuya büyük bir hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonucu çalışmalar ivedilikle başlatılmıştı. Göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir tempoyla üzerinde çalıştığımız ve 24 Eylül tarihinde ihalesi yapılacak olan Malatya 1.OSB Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Bakanlıktaki 3 günlük sıkı takibimizin ardından 9 Eylül Çarşamba günü ihale ilanına çıktı" dedi.
"BÜYÜK ONUR"
Mevcut arıtma tesislerinin Malatya sanayisinin ihtiyaçlarına cevap vermediğini, büyük çevresel sorunlara sebep olduğunu ve bunun yıllardan beri sürdüğüne dikkat çeken Sadıkoğlu, "Yıllardır kangrenleşen arıtma tesisi sorununun görev süremiz içerisinde çözüme kavuşması ve bu projenin hayata geçmesine önayak olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Yaklaşık 250 Milyon TL değerindeki tesisin 24 ay sonunda faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Günlük 80.000 m3 kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak tesis tamamlandığında sanayi atıklarının oluşturduğu çevre sorunlarının da önüne geçilmiş olacak" ifadelerini kullandı.
"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ GEREKLİ TALİMATLARI VERDİ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya gösterdiği hassasiyet ve ivedi talimatı neticesinde sürecin başladığına vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Depremin ardından ilimiz Pütürge ilçemizi ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu arz etmemin ardından derhal bulunduğu noktada gerekli talimatları vererek çalışmaların başlamasını sağladı. Öncelikle sürecin başından sonuna ilgi ve desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımız Sayın Berat Albayrak ve Sayın Mustafa Varank ile sürece katkı sunan başta Öznur Çalık olmak üzere AK Parti Malatya Milletvekillerimize tüm hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi iletiyorum. Malatya'mıza, sanayimize ve sanayicilerimize tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum"
MEVCUT ARITMANIN REVİZYON İHALESİ DE 14 EYLÜL'DE
Mevcut arıtma tesisinin revizyonu ve kapasite artırımı ihalesinin de 14 Eylül 2020 tarihinde yapılacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Malatya OSB'miz için 14 Eylül'de ihaleye çıkacak, odamız koordinesinde hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezleri Destek Programı hibe desteği kapsamında yapılacak ‘Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite I·yiles¸tirme Projesi' 1 yıl içerisinde tamamlandığında mevcutta 24 bin m3/gu¨n kapasitesi bulunan arıtma tesisimiz, güncel teknolojik ekipman ve sistemlerle yenileyerek 40 bin m3/gu¨n kapasiteye ulaştırılacak. Hem mevcut arıtmanın kapasitesinin arttırılması hem de yeni bir arıtma tesisinin hizmete girmesiyle arıtma ünitelerimiz sanayi bölgelerimiz için belirlediğimiz gelişim hedeflerine uygun, çevreye duyarlı bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu sayede Şahnahan Deresi'ndeki OSB kaynaklı kirlilik giderilerek o bölgedeki hemşerilerimizin mağduriyetleri son bulacaktır” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya Elektrik Kesintisi 11 Eylül 2025: İlçe İlçe, Mahalle Mahalle Saatler Belli Oldu
- Malatya Hava Durumu 11 Eylül 2025: Gün Boyu Sıcaklıklar Saat Saat Açıklandı
- Malatya Namaz Vakitleri 11 Eylül 2025: İmsak, Öğle, Akşam ve Yatsı Saatleri
- Malatya’da 10 Eylül Vefat Listesi: 7 Kişi Hakkın Rahmetine Kavuştu
- İş Güvenliği Bu Mu? Kule Vinçle İndirilen İşçi Şoke Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.