dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63748.040$

Sağlık için günde 30 dakika yürüyüş...


Sağlık için günde 30 dakika yürüyüş...
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Malatya'da etkinlikler düzenlendi.
Narin

 HABER MERKEZİ-MALATYA

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' çerçevesinde etkinlikler düzenlendi. Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Yeşilyurt ilçesi Karakavak Mahallesi'ndeki Hilalpark'ta toplanan aralarında öğrencilerin de olduğu grup, park çevresinde yürüyüş yaptı. 

37_1

3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla yürüyüş günü düzenlendi. Malatya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti. 

36_4

"HAREKETSİZ BİR YAŞAM HASTALIĞA YOL AÇAR"

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli etkinliğin amacı hakkında bilgiler vererek, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği ile bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek, toplumda fiziksel aktivite bilincinin oluşturulması ve hareketsiz bir yaşamın yol açabileceği hastalıklardan korunmak amaçlanmaktadır. Düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite kalp ve beyin fonksiyonlarının  düzenli çalışması ve bazı hastalıkların önlenmesinde  ve iyileşmesinde son derece önemlidir. Bu nedenle gün içinde en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapmak sağlığımız için önemli bir faktördür" açıklamalarında bulundu. 

39_3

 SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN İLK ADIMI...

Bentli açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir. 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliğimize katkılarından dolayı Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ve Yeşilyurt Kent Konseyine ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza saygılarımı sunuyor; etkinliğimizin verimli şekilde geçmesini temenni ediyorum."

 38_4

 Kutlama etkinlikleri kapsamında daha sonra çuval yarışı, halat çekme, dart atma gibi oyunlar oynandı. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!