Saha Belgesi Krizi! Yeşilyurtspor İçin Yeni Stat Zorunluluğu

Yeşiltepe Stadı'nın UEFA ve TFF onaylı saha belgesinin süresi 29 Eylül'de doluyor. Yeşilyurtspor, gerekli yenilemenin yapılamaması durumunda maçlarını Yeni Malatya Stadyumu'nda oynamaya başlayacak. Kulüp, 28 Eylül’de Kırşehir FK ile oynanacak karşılaşmayla Yeşiltepe’ye veda etmeye hazırlanıyor.
Malatya Yeşilyurtspor, iç saha karşılaşmalarını uzun süredir oynadığı Yeşiltepe Stadı’na veda etmeye hazırlanıyor. UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen saha lisans belgesinin süresi 29 Eylül 2025 tarihinde sona eriyor. Yenileme için gerekli adımlar henüz atılamadığı için kulüp stat değişikliği kararı aldı.
7 BİN EURO'LUK MALİYET, KULÜBÜ ZORA SOKTU
Stadın zemin akreditasyonu ve saha lisansının yenilenmesi için yaklaşık 7–8 bin euro gerekmekte. Ancak kulüp bu maliyeti karşılayamıyor. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerden de olumlu sonuç alınamayınca, Yeşiltepe Stadı’nın devri gündeme geldi.
YENİ MALATYA STADYUMU'NA GEÇİŞ PLANLANDI
Yeşilyurtspor yönetimi, Yeni Malatya Stadyumu’nu iç saha maçı için kullanmak adına gerekli başvuruları tamamlamak üzere. 28 Eylül’de Kırşehir FK ile oynanacak karşılaşma, Yeşiltepe Stadı’ndaki son maç olacak. Ardından stat değişikliği resmileşecek.
EMNİYETTEN ONAY ÇIKTI, MAÇLAR DEVAM EDECEK
Yeni Malatya Stadı'nın kiralanması konusunda kulüp prensipte anlaştı. Emniyet birimleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, spor güvenlik belgesinde herhangi bir engel bulunmadığı bildirildi. Böylece Yeşilyurtspor’un 12 Ekim’de Erciyes 38 ile oynayacağı karşılaşma, yeni statta gerçekleştirilecek.
ANTRENMAN SAHASI BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR
Teknik heyet ve futbolcular, doğal çim sahada oynamanın performans açısından olumlu etkilerini vurgularken, kulübün antrenman yapacağı sahayla ilgili netlik kazanmadı. Yönetim, Federasyon Tesisleri’nde idman yapma seçeneğini masaya yatırmış durumda.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığına Mahmut Lider Şentürk Atandı
- Darende’nin Geleceğini Şekillendirecek Temaslar Tamamlandı
- Zehir Tacirlerine Ağır Darbe! 138 Şüpheli Yakalandı
- Sağlık-Sen’den Bakanlığa Çağrı: "Geçici Görevlendirmeyi İptal Etmeyin, Kadro Nakli Yapın"
- Arguvan’da Siyasi Deprem: Belediye Başkanı Ersoy Eren ve CHP Yönetimi İstifa Etti!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.