dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2431.5
  • BIST
    9990.61
  • BTC
    62105.7$

Şampiyonadan Dördüncü Döndüler!..


Şampiyonadan Dördüncü Döndüler!..
Narin

Kulüpler Arası Kriket Türkiye Şampiyonası'nda 4'üncü olan Malatya Kriket Takımı, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen'i ziyaret etti.
Ankara'da ilk kez düzenlenen Kulüpler Arası Kriket Türkiye Şampiyonası'na katılan Malatya Kriket Takımı, yarı finale kadar yükselme başarısını gösterirken, şampiyonadan 4'ncü olarak döndü.
Malatya Kriket Takımı, şampiyona dönüşünde Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Kriket Takımı Antrenörü Hüseyin Uğur, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Kulüpler Arası Kriket Türkiye Şampiyonası'ndan dereceyle dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Uğur, şampiyonaya katılmalarında kendilerine destekte bulunan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederek, “Türkiye tarihinde kriket branşında ilk kez bir şampiyona yapıldı. 8 erkek ve 4 bayan takımı şampiyonada yarıştı. Ankara'da gerçekleştirilen şampiyonaya Malatya'yı temsilen katıldık. Kendi grubumuzda ikinci olduk ve yarı finale kadar geldik. İyi mücadele ettiğimiz şampiyonadan 4'ncü olarak ayrıldık” dedi.
Şampiyonada yabancı oyuncu oynatmayan tek takım olduklarını kaydederek, “Bütün takımlar yabancı oyuncu oynattı. Ama Malatya Kriket Takımı olarak biz kendi sporcularımızla mücadele ettik. Diğer takımlarda 13 oyuncunun 8'i yabancı iken bizim takımımızın tamamı Türk sporculardan oluşuyordu. Bir nevi milli takım gibiydik. İyi bir performans sergileyerek, Malatya'yı en güzel şekilde temsil ettik” diye konuştu.
Uğur, Ekim ayı içerisinde Alanya'da Uluslar Arası Plaj Kriket Şampiyonası yapılacağını ve bu şampiyonaya da Malatya Kriket Takımı olarak katılacaklarını belirtti.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise Malatya Kriket Takımını, Kulüpler Arası Kriket Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği dereceden dolayı kutlayarak, “Kriket branşı, gelişmekte olan spor dalları içerisinde yer alıyor. Malatya'mızda da kriket branşıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Malatya Kriket Takımımız, 4-5 aylık bir çalışma neticesinde Kulüpler Arası Kriket Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Bizde Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak takımımızın şampiyonaya katılması adına gerekli destekleri verdik. Çünkü kriket, bütçesi olmayan bir branş. Başka branşlardan aktarma yaparak takımımızın şampiyonaya katılımını sağladık. Sporcularımız bizim beklentimizin üzerinde bir başarı elde ettiler. Ben bu anlamda emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
Dağdelen, kriket sporunun Malatya'da daha da yaygınlaşacağına inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Kriket branşının bütçelendirmesini 2014 yılında programa alırsak, inşallah gelecek zamanlarda sizlere daha büyük katkı sunarız. Ekim ayı içerisinde Alanya'da Uluslar Arası Plaj Kriket Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonaya da diğer branşlardan aktarma yaparak, sizlere bir takım imkanlar sunmaya çalışacağız. Aslında dünyada bu spora kriket deniliyor ama Malatya'mızın milli sporu arasında yer alıyor. Biz çocukluğumuzda ‘Sülü Değnek' adıyla oynardık. Onun için Malatya'mıza da hiç yabancı olmayan bir spor. Bu anlamda da kriket sporunun Malatya'mızda daha da yaygınlaşacağı kanaatindeyim.”
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Kulüpler Arası Kriket Türkiye Şampiyonasına katılan Malatya Kriket Takımı antrenör ve sporcularına şampiyonaya katılım belgelerini takdim etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!