dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2431.6
  • BIST
    9959.79
  • BTC
    62323.18$

Şampiyonluğu kutlarken...


Şampiyonluğu kutlarken...
Mehmet Ayhan: Şampiyonluğu kutlarken, “Efsane Malatyaspor”u düşündüm bir an
Narin

MEHMET AYHAN / MALATYA TİME

Yeni Malatyasporumuz nihayet mutlu sona ulaşarak, PTT 1. Lige yükselmeyi başardı. Dün oynanan Keçiörengücü maçının başlama vuruşuyla birlikte büyük bir heyecan vardı Malatyalılarda.

Dünkü maçla birlikte, Malatyalı heyecana, sevince ve birlikteliğe olan açlığını doyasıya giderdi. Yıllar sonra gelen başarı, bütün Malatyalıları yekvücut yapmış, yediden yetmişe herkesin dikkat ve heyecanla takip ettiği maç sonuçlanmıştı. Bütün şehir bayram yerine dönmüştü. Sabahtan hatta geçen haftadan beri hummalı bir hazırlık yapılıyordu. Her yer sarı-kırmızı renklere boyanmış, şampiyonluk haberini bekliyordu. Bütün şehir stattan gelecek mutlu haberi gözlerken, en yakın rakip Pendikspor'un da puan kaybı yaşaması için dua ediyordu.

Mutlu haber, 90 dakika sonunda gelmiş, kutlamalar başlamış, gece yarılarına kadar da devam etmişti. Genciyle yaşlısıyla herkes çocuklar gibi şendi.

MALATYA, BAYRAM YERİ OLDU BİR ANDA

Ben de, bir yandan bu sevinceortak oluyor, diğer yandan bu mutlu tabloyu izliyordum. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi inancı yaşıyorsa yaşasın, herkes bu bayrama iştirak ediyordu. Kentlisiyle-köylüsüyle, işçisiyle-memuruyla, genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle herkes bu mutlu tabloda yerini alıyor,mutluluk şarkıları söylüyordu.

BAŞARININ HAKLI GURURUNU YAŞIYOR VE YAŞATIYORLAR

Yaklaşık 6 yıldır beklenen mutlu son, gelmiş kapımızdan içeri girmişti. Adil Başkan'ın önderliğinde büyük bir kulüp vardı artık gözümüzün önünde. Başkanı, başkan yardımcıları, basın sözcüsü, yönetim kurulu üyesi, teknik direktörü, teknik heyeti ve futbolcularıyla bir bütün olmuş Yeni Malatyaspor, başarının haklı gururunu yaşıyor ve yaşatıyordu bizlere.

MALATYASPOR EFSANESİYLE HÜZÜNLENDİM BİR AN

Bu gurur ve mutluluk gününde bir an maziye gittim. “Bu şehir en son ne zaman bu kadar çok sevinmiş ve hep birlikte kutlamalara iştirak etmişti” diye düşündüm. O an içim burkuldu. Mutlu bir buruklukla hatırladım. Türkiye liglerinde ilkleri yaşamış ve yaşatmış bir Malatyaspor Efsanesi vardı mazimizde. Futbolun 4 büyükleri denilen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon'u aynı sezonda yenen ilk takımdı Malatyaspor. Türk futboluna ilkleri yaşatan o efsane gözlerimin önüne geldi bir kez daha.  Türkiye 2. Ligini namağlup bitiren ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden birinci lige çıkan ilk takımdı Malatyaspor. İlkleri bunlarla da bitmiyordu. Doğu Anadolu Bölgesi'nin UEFA ve Balkan kupalarında oynayan ilk kulübüydü mesela. Brezilya Milli Takımı'nın formasını giymiş 3 ismi birden renklerine bağlayan ilk Türk takımıydı. Malatyaspor'un yaşadığı ve yaşattığı ilklerin arasında bir ilk vardı ki hepimizi hüzne boğmuştu o dönemde. 1989-90 sezonunda 44 puanla ve şikeyle ligden düştüğü mahkeme kararıyla ortaya çıkmış ilk Türk futbol takımıydı. Adanademirspor - Boluspor maçında şike yapılarak Malatyaspor'un küme düşmesinin sağlandığı belgelenmiş, fakat zamanın tahkim kurulunun tekrar 1. lige dönmesi kararına rağmen devletimizin bu konuda yasal düzenlemeleri ve yaptırımları tam olarak uygulamamasından dolayı dönememişti haksız olarak düştüğü birinci lige. Bunda zamanın federasyon başkanı Şenes Erzik'in de keyfi uygulaması etkili olmuştu elbette. Bugün bölgesel amatör lig takımlarından biri olan Malatyaspor'u izliyor ve üzülüyoruz.

MUTLULUĞUMUZUN DEVAMINI DİLİYORUM

“Zaman maziye dalıp hüzünlenme zamanı değil” diyerek, mutluluk tablosunda ben de yerimi alıyorum. Doyasıya eğleniyor, doyasıya gülüyorum. Malatya'ya bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ediyor, birlik ve beraberlik adına bu mutluluk tabloların çoğalarak devam etmesini Yüce Rabbimden diliyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!