dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2326.6
  • BIST
    9122.28
  • BTC
    70416.8$

Sanal Hocalara Şok; Kadıköy'de Kaplan Farkı!


Sanal Hocalara Şok; Kadıköy'de Kaplan Farkı!
Narin

 

  • Hamza Hoca'dan Bulut'a büyük üstünlük
  • Sadık Çiftpınar'ın duygusal maçı
  • Brezilyalı stoper, 1-3 hafta oynayamayacak
  • Kongolu yıldız ve genç file bekçisi yine yok
  • Koronavirüsü yenen Kaplan kadroya girdi
  • İlk 11'de tam dört hücumcu forma giydi
  • Adem Büyük'ten Fenerbahçe'ye karşı bir ilk
  • 37 yaşındaki tecrübeli santrfordan ilkler..
  • Burundili yetenek, Fenerbahçe'yi çok seviyor
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 12'nci haftasında çıktığı Fenerbahçe deplasmanında, İstanbul'daki yağmurlu havada gol olup yağdı: 0-3. Kaplanlar, Adem Büyük (penaltı), Umut Bulut ve Burundili Youssouf Ndayishimiye'nin golleriyle kazandı. Sarı-Lacivertliler ise bu sonuç ile tarihinde ilk kez, üçüncü iç saha maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu. 16 puana yükselen ve bir maçı da eksik olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 19 Aralık'ta Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda misafir edilecek takım ise 15 Aralık'ta , TFF 2. Lig Beyaz Grup'tan Hekimoğlu Trabzon...

HAMZAOĞLU, BULUT'U ÜÇÜNCÜ KEZ DE ÜZDÜ

Erol Bulut, 2017-19 arasında çalıştırdığı Yeni Malatyaspor'a karşı, Kanarya'nın başında taktik verdi. Geçen sezon görev yaptığı Alanyaspor'da, Malatya temsilcisine 2 kez üstünlük sağlayan Bulut, bu olumlu istatistiği devam ettiremedi. Hamza Hamzaoğlu ise Süper Lig kariyerinde Erol Bulut'a rakip olduğu üçüncü karşılaşmada da galip geldi.

SADIK, ESKİ TAKIMINA KARŞI 1 YIL SONRA!

Ülker Stadı'ndaki müsabaka, Sadık Çiftpınar için duygusal bir anlam taşıyordu. 2018-19'un devre arasında Yeni Malatyaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan başarılı stoper, ilk 11'deydi. Kaplanlar önünde son olarak 28 Ocak 2019'da, Kadıköy'de tabelada 3-2 yazarken oynayan Sadık, 15 Aralık 2019'da, Sivas'ta 3-1 kaybettikleri gün sakatlanmıştı. Ön çapraz bağları kopan Sadık, neredeyse bir yıl sonra ilk 11'e girdi.

WALLECE 1-3 HAFTA YOK

Malatya'da, 11'inci haftadaki 1-1'lik Başakşehir beraberliğinden önce ısınırken sakatlanan ve adale zorlanması nedeniyle tahminen 1-3 hafta oynayamayacağı açıklanan Brezilyalı stoper Wallace yoktu. Aynı gün ayak bileğine darbe alan ve tedbir amaçlı idmanlara katılmayan Ganalı santrfor Benjamin Tetteh ise 11'deydi.

KONGOLU YILDIZ VE GENÇ KALECİ YOK

Disiplinsiz davranışları gerekçesiyle, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun raporuyla kadro dışı bırakılan Perulu Christian Cueva'nın yanı sıra, sakatlığını atlatamayan Kongolu Jody Lukoki ve Gaziantep'te yüzüne aldığı darbe yüzünden elmacık kemiği kırılan ve tedavisi süren genç file bekçisi Abdulsamed Damlu, antrenmanlara özel maske ile çıksa da kadroda görülmedi. Koronavirüs karantinası biten Zeki Yavru yedek soyundu. Zeki, 8 Kasım'da, Malatya'daki 2-0'lık Denizlispor zaferinde sol arka adalesinde ağrı hissetmiş ve yerini Murat Akça'ya bırakmıştı.

İLK 11'DE TAM DÖRT HÜCUMCU

Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir 11'ine göre; Fenerbahçe karşısında hiç değişikliğe gitmedi. Talebelerini de yine 4-2-3-1 şeklinde dizdi. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Geri dörtlü sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya,  Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez'den oluştu. Önlerinde Burundili Youssouf Ndayishimiye  ile Ganalı Afriyie Acquah vardı. Hücum hattı aynıydı; ama diziliş çok farklıydı. Başakşehir sınavında en ileride Umut Bulut, gerilerinde sağdan sola; Kubilay Kanatsızkuş, Tetteh ile kaptan Adem Büyük dizilmişti. Kadıköy'de ise en uçta Tetteh ter dökerken, onun ardında sağdan sola; Umut, Kubilay ve Adem oynadı. Bir başka ifadey ile  Yeni Malatyaspor, tam dört forvetle sahadaydı.

ADEM BÜYÜK'TEN FENERBAHÇE'YE İLK GOL

Fenerbahçe'yi devirmeden, Süper Lig'deki son 7 randevusunda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile 12 puan toplayan Yeni Malatyaspor, özgüvenliydi. Bunun meyvesini de çok geçmeden aldı. 6'da Hafez'in şık gördüğü Tetteh, ikili mücadelelerde üstün olduğu Marcel Tisserand, arkadan sol topuğuna basınca yerde kaldı. Kongolu'nun faul yaptığına kanaat getiren Erkan Özdamar, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını alarak beyaz noktayı işaretledi.  Altay Bayındır ile topu 9'da farklı köşelere yollayan ve Süper Lig'de bu sezon 4'üncü golüne ulaşan Adem Büyük, bunların 3'üncü ise penaltıdan buldu. Kaptan, 16'ncı kez rakip olduğu Sarı-Lacivertlilere ilk golünü de atmasını bildi.

AZİM...

Geriden oyun kurarken Yeni Malatyaspor'un ön alandaki baskısıyla karşılayan Fenerbahçe, buna, uzun toplar ile çıkmak dışında bir çözüm üretemedi. 17'nci dakikadaki görüntü, Yeni Malatyasporluların, özellikle de Semih'in ne kadar azimli olduğunu ispatladı. Kornerde ileriye çıkan deneyimli oyuncu, Fenerbahçe'nin kaptığı topta, önce Ozan Tufan'a ilk hamleyi yaptı, ardından yine Ozan'a doğru yerden öyle uçtu ki “Ne ciğer varmış” dedirtti.

UMUT BULUT'A BİRİLERİ “YAŞLI” MI DEDİ?

Acquah 19(da ölçüp biçip, Sadık'ın arkasına mükemmel yükseltti. Tetteh sıçradı; fakat Altay büyüdü ve göğsünü siper ederek farkın ikiye çıkmasını engelledi. 21'de, son dönemin en anlamlı golünü izledik. Caner'in önünde kule gibi olan Cisse aşırttı. Sağ çaprazdaki Chebake içeriye kesti. Gökhan Gönül güçlükle de olsa Kubilay'ın önünde tehlikeyi savuşturmayı denedi. Altıpasın solundaki Kubilay havalandırdı, Umut Bulut, Ozan Tufan yanına yaklaşamadan ve Luiz Gustavo çaresizleri oynarken (!) kafasını çalıştırdı: 0-2.  Meşin yuvarlak gerisinde olsa da muhteşem bir vuruş ile, uzak köşeden ağları sarsan ve bu sezon ilk gol sevincini yaşayan Umut, kendisine fırsat tanıdığı için eleştirilen hocası Hamza Hamzaoğlu'na koştu.

DİLE KOLAY; SÜPER LİG'DE TAM 490 MAÇ

Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray, Kayserispor'un akabinde Yeni Malatyaspor formasıyla da Fenerbahçe'ye gol atan Umut Bulut, erişilmesi güç bir başarıya imza attı. 37 yaşındaki tecrübeli santrfor ayrıca, 490 maç ile Oğuz Çetin (503) ve Rıza Çalımbay'ın (494)'dan sonra, Süper Lig'de en fazla maça çıkan oyuncu oldu. 31'de topu göğsüyle yumuşatıp Chebake'ye indirdi ve sağ kanattan öyle bir depar attı ki "Gençlere taş çıkarttı" dedirtti.

SAVUNMADA UYANIK ADAMLAR!

25'te Caner Erkin soldan kesti; Youssouf, Papiss Cisse'nin önünde topu kaptı. Bu bölümdeki kahramanlardan biri de Cisse'ye set olan Semih oldu. 39'da Ferdi, Hafez'in suratına vururak deplase oldu. Mert Hakan Yandaş'ın ceza yayından çektiği şutta Ertaç kornere çeldi. İlk yarının sonlarına yakın, İstanbul'daki yağış etkisini kısmen artırdı. Gökhan Gönül, Tetteh'e faulüyle sarardı. Serbest atışı geciktirince aynı yaptırıma uğrayan Hafez'in davranışı boşunaydı!

YOUSSOUF, FENERBAHÇE'Yİ ÇOK SEVİYOR

Özellikle ilk devrenin rakamları dikkat çekiciydi. Topla oynama yüzdesinde 39'a 61 geride olan Yeni Malatyaspor'un 4 şutunun 3'ü isabetliyken, Fenerbahçe'nin 7'de 1 oldu. Erol Bulut, cezayı Sadık'a kesmiş olacak ki (!) ikinci 45'te onsuz ve Jose Sosa'lı başladı. Sol stopere geçen Gustavo, yerini yadırgadığını çok belli etti! 48'deki serbest vuruşta Hafez soldan sert kesti, Gustavo'nun önündeki Youssouf, Caner'in üstünden kafayı uzattı. Geçen sezon Ülker Stadı'nda yine skor üreten Burundili, Fenerbahçe'yi boş geçmedi ve bu sezon ilk golünü kaydetti.

TETTEH, USAIN BOLT'A ÖZENDİ

Kubilay'ın servisinde 54'te, Tisserand'ın dibindeki Tetteh, ceza sahasının solunda Jamaikalı efsane atlet “Usain Bolt”a özendi. Uzak köşeyi düşünürken, soluna giden Altay, parmaklarının ucuyla kornere tokatladı. 57'deki hava topunda Gökhan, sol ayağına basınca kaptan Adem Büyük acılar içerisinde kıvrandı. Yüzünden pişmanlık okunsa da Gökhan'a bu hareketi hiç yakışmadı. Adem, 66'da görevi Zeki'ye devretti. 67'de Cisse'nin uzaklardan şutunda top, Ertaç'ın kontrolünde üst direğe de çarparak auta gitti.

CHEBAKE ŞOKU; SAKATLANDI

Sakatlanan, sedyeyle kenara alınan Chebake oyuna devam edemeyince 79'da Olcay Şahan'ın elini sıktı. Adem'in kolundaki kaptanlık bandını Faslı sağ bekten sonra Umut Bulut taktı. 79'da birçok Fenerbahçeli'den sıyrılan, kaptırdığı topu ise Ozan Tufan'dan söküp, uzak mesafeden kaleyi yoklayan Tetteh'in 80'deki üstün kondisyonu şaşırtıcıydı. 82'de Cisse'ye soluna uzayarak "Dur" diyen Ertaç, kalitesinin tartışılmaz olduğunu kabul ettirdi.

UMUT VE HAMZA HOCA'NIN HIRSI...

Umut'un 83'te defansına yardıma gelip topu korner ile uzaklaştırması, kendisine "Yaşlı" diyenlere de güzel bir cevap niteliğindeydi. 88'de Ahmed Ildız, yorulan Kubilay'ı alkışlattı. 90'da “Bas, bas” diyerek öğrencilerinden hâlâ pres yapmalarını talep eden Hamza Hamzaoğlu'nun hırsı görülmeye değerdi.

4, 5 FARK OLMASI, İÇTEN BİLE DEĞİLDİ

Maçın, izlenim içerikli genel bir değerlendirmesini şöyle özetlemek mümkün... Futbolcular, bilhassa ilk yarıda, Hamza Hoca'nın istediği her şeyi yerine getirdi. Erol Bulut'un ekibinde ise herhangi bir kıvılcım göremedik. 1-0'dan sonra da bir reaksiyon yoktu, Malatya oynadı ve ikinci golü aradı. İyi hazırlandığı her halinden belli olan Yeni Malatyaspor, ofansif kadroyla iyi başladı ve iyi, hem de çok farklı bitirdi.  Skor 0-0, 0-1, 0-2 ve 0-3 iken uygulanan plan netti. Formda ve tarif edilebilir bir futbol ortaya koyan Hamzaoğlu'nun Yeni Malatyasporu; fizik, teknik ve taktik olarak Fenerbahçe'nin çok önündeydi. Sonlardaki birçok atakta rahatlıkla ceza alanına girildi. 4, 5 fark olması içten bile değildi.

SİLAHŞÖRLER; BU KEZ NE YAZACAKSINIZ?

Gelelim, eline klavyeyi alıp ve telefonuna sarılıp alıp atıp tutanlara!.. Hamza Hamzaoğlu, Umut ve Kubilay için bu kez neler yazacaksınız? Çok merak ediyorum... Aslında sizin senaryonuz şuydu değil mi?: “Hamzaoğlu'nu kovmuşlar, o da giderken yanına Kubilay, Umut, Ahmed ve Erkan Kaş'ı da almış!” İstediğiniz yine olmadı, üzgünüm... Kubilay ortaladı, Umut attı, hem de Kadıköy'de! Yeni Malatyaspor'u gerçekten sevenlere duyurulur... Her bir çıkarcının teknik adamlığa soyunduğu Malatya'da, şer odaklarını da yerle bir ettin Hamza Hoca; tebrikler...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!