dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2395.5
  • BIST
    10240.62
  • BTC
    59256.15$

Sanki biz memnun değiliz?..


Sanki biz memnun değiliz?..
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantılarının ilk oturumu yapıldı. Hemen her meclis toplantısında yaşanan tartışmaların bu kez farklı bir mecrada seyretmesi ise ilginç diyalogların ortaya çıkmasına sebep oldu. CHP’li üyelerin belediye yönetiminden duydukları memnuniyeti dile getirmesi, Ak Partili üyelerin “Biz sizden daha çok memnunuz çıkışına sebep oldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Başkanvekili Selim Pilten'in başkanlık ettiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gündem dışı tekliflerin gündeme alınmasıyla devam eden toplantıda maddelerin görüşülmesine geçildi.

Malatya'nın çeşitli ilçelerindeki imar planlarındaki değişiklik istekleri, askıda bulunan planlara yapılan itirazlar ve Rüzgâr Enerji Santrallerinin kurulumunun teşvik edilmesi ve cazibesinin artırılması için, 2019 yılı Ücret Tarifesinde değişiklik yapılması gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, ayrıca MASKİ'nin ücret tarife cetveli de karara bağlandı.

SUYA YÜZE 20'LİK İNDİRİM

Yeni ücret tarifesine göre, tonunun 2,40 kuruştan faturalandırıldığı 2. kademe su tüketim bedelinde yüzde 20 indirim yapılmasını öngören teklif oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen indirimden, dar gelirli kalabalık aileler, aylık 15-30 ton arası su kullanan aboneler ve kırsal kesimdeki yaklaşık 53 bin abone yararlanacak. 

ESENLİK'E İSKELE İŞLETMESİ VE BORÇLANMA YETKİSİ…

Battalgazi Atabey Feribot İskelesi'ndeki kafe ve alanının işletilmesinin Esenlik Şirketi'ne 2022 yılına kadar verilmesi de alınan kararlardan biriydi. 

MOTAŞ'A SERMAYE ARTIRIMI…

MOTAŞ'ın sermaye artırımınında görüşüldüğü toplantıdan, 10 milyon liralık artırım çıktı. Belediyenin iştiraklerinden olan Esenlik Şirketi'nin bankalardan kredi kullabilmesinin de görüşüldü Meclis toplantısında 10 milyon liralık borçlanma izni de çıktı. 

KÜLTÜR AŞ'YE 5 ÜYE…

Kültür A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak teklif edilen isimler de görüşüldü. Buna göre, Latif Oktay, Mustafa Sayın, İsmail Nacar, Esra Dağdelen ve Kazım Aydın'ın üyelikleri karara bağlandı. Meclis toplantısında görüşülen bazı maddeler de komisyonlara aktarıldı.  

20_6

KÜTAN, TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem maddelerinin ardından geçilen dilek ve temenniler bölümünde ise CHP'li üyelerin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a, MASKİ ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert'e övgü ve teşekkürleri dikkat çekti. Söz alan CHP'li üye İbrahim Fehmi Kütan, “Belirlediğimiz sorunların çözümü konusunda özverili çalışmaları nedeniyle MASKİ genel Müdürü Yaşar Karataş'la personelleri ile Yol  Bakım Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert ile personellerine, MOTAŞ'a ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanına ve personellerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

21_5

CÖMERTOĞLU DA TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve belediyenin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden bir başka CHP'li ise Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'ydu. Cömertoğlu, “Ciddi çalışma disiplini ile hizmet veren MASKİ, Yol Asfalt Dairesi Başkanlığına, kısaca Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. 

BİZ DAHA ÇOK MEMNUNUZ

CHP'li üyelerin övgü ve teşekkürleri, Ak Partili Kemal Deniz'in çıkışıyla yeni bir tartışma başlattı. CHP'lilerin memnuniyet ve teşekkürlerinde farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Kemal Deniz, “Bu meclis, Türkiye'nin 81 vilayetinde bulunmayan bir meclistir. CHP Grubu öyle bir görüntü verdi ki sanki belediyenin çalışmalarından CHP memnun ve AK Parti memnun değil. Biz, AK Parti grubu olarak belediyemizin çalışmalarından onlardan daha çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

 ÇOLAK'IN KONUŞMASI ALKIŞLANDI

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Çolak ise “Biz, hizmet anlamında hepinizin emrindeyiz. Telefonlarımız 24 saat açık. Her an her saniye emrinize amadeyim” ifadelerini kullandı. Çolak'ın bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

 İKİNCİ OTURUM, YARIN

Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül Ayı toplantısının ikinci oturumunu, yarın saat 15.00'te yapacak.

 

 GÜNDEM MADDELERİ ŞÖYLE:

 Gündemin 1. maddesi;

Konunun Özü: 19 Ağustos'ta yapılan toplantıda alınan karar özetinin okunması ve kabulü hakkındadır.

 

 Gündemin 2. maddesi;

Konunun Özü: Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 08.08.2018 tarih ve 496 sayılı kararı ile onaylanan Sürgü Mah.1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planına askı süreci içerisinde yapılan itirazlar hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

           Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemelerde; Malatya İli, Doğanşehir İlçesi, Sürgü Mahallesi sınırları içerisinde hazırlatılan, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 08.08.2018 tarih ve 496 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı'na yönelik askı süreci içerisinde yapılan itirazların;

Malatya İli, Doğanşehir İlçesi, Sürgü Mahallesi sınırları içerisinde hazırlatılan, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 08.08.2018 tarih ve 496 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı'na yönelik askı süreci içerisinde yapılan itirazların; yukarıda açıklandığı şekliyle kısmen kabul edilmesi kısmen de reddedilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

 Gündemin 3. maddesi;

 

Konunun Özü: Battalgazi ilçesi, Hüseyinbey Mah.3364 ada 10 nolu parsele Turizm Alanı fonksiyonu verilmesine yönelik hazırlatılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemeler devam ettiğinden konunun ertelenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

 Gündemin 4. maddesi;

 

Konunun Özü: Battalgazi ilçesi Arslantepe Arkeolojik Sit Alanı'nın Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması hakkındadır.

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

Dosya üzerinde yapılan incelemeler devam ettiğinden konunun ertelenmesine karar verilmiştir.

 Gündemin 5. maddesi;

 

Konunun Özü: Doğanşehir İlçesi sınırları içerisinde hazırlatılan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

 

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Malatya İli, Doğanşehir İlçesi sınırları içerisinde hazırlatılan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı'na ilişkin Malatya İdare Mahkemesi'nin 25/10/2018 tarih ve 2017/1284 E.sayılı ilamı ile yürütmeyi durdurma kararına istinaden hazırlatılan 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı; Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 4. Maddesinde tanımlanan nazım imar planı tanımına uygun hazırlanması, yapılaşma koşullarına ilişkin detayların verilmeyip nüfus yoğunluğuna ilişkin plan kararları alınması, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 19. maddesinde yer alan plan ilke ve esaslarına uyulması, yoğunluk kademelenmesi yapılırken eşitlik ilkesinin esas alınması, arazi eğimi ve kadastral doku değerlendirilerek tasarım yapılması, mevcut durumda aktif olarak kullanılmakta olan ana aksların ulaşım planlaması ve ulaşım kademelenmesi açısından dikkate alınması, plan revizyonunun gerekçesi olan uygulama sorunlarını giderici yönde düzenlemelerin yapılmış olması sebepleri ile  komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

 Gündemin 6. maddesi;  

 

Konunun Özü: Yeşilyurt ilçesi İlyas Mahallesi, 71 ada 15 nolu parsel için hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

 

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Yeşilyurt Belediye Meclisinin 09/11/2018 tarih ve 478 sayılı kararı ile uygun görülen; İlyas Mahallesi 71 ada 15 parselin Mevcut İmar planında Ayrık Nizam 3 kat, TAKS:0,40, KAKS: 1,20 olan yapılaşma koşulunun Blok Nizam 4 kat, E: 1,20 TAKS: 0,30, Yençok 12,00 ve yapı yaklaşma mesafelerinin imar durumunda belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğinin,  Malatya Büyükşehir Belediyesinin 12/12/2018 tarih ve 723 sayılı kararı ile mevcut durumun devamı şeklinde onaylandığı, planın ilçesinde 11/03/2019 tarihi itibariyle askıya çıkarıldığı, askı süresi içerisinde plana itiraz edildiği tespit edilmiştir. Yeşilyurt Belediye Meclisinin 11.06.2019 tarih ve 139 sayılı kararı ile Yeşilyurt İlçesi, İlyas Mahallesi 71 ada 15 parsele ilişkin onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazın Malatya Büyükşehir Belediyesinin 12/12/2018 tarih ve 723 sayılı kararı ile mevcut durumun devamı şeklinde kabul edilerek itirazın reddi yönünde almış olduğu karar değerlendirilmiş ve komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

 Gündemin 7. maddesi;

 

Konunun Özü: Yeşilyurt ilçesi Aşağıbağlar Mahallesi, 1990 ada 1 nolu parsel için hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

 

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Yeşilyurt İlçesi, Aşağıbağlar Mahallesi 1990 ada 1 parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “İlkokul Alanı” olan kullanımının taşınmazın güneydoğu kısmının  “Anaokulu Alanı” olarak değiştirilmesi, çekme mesafelerinin ve plan notlarının plan paftasında olduğu gibi belirlenmesine ilişkin hazırlanan ve Yeşilyurt Belediye Meclisinin 14.06.2019 tarih ve 172 sayılı kararı ile uygun görülen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği, bölgenin ihtiyacına yönelik olarak hazırlandığından ilçe Belediye Meclis Kararından geçtiği şekliyle komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

 

 Gündemin 8. maddesi;

 

KonununÖzü: Battalgazi ilçesi Bulgurlu Mah. sınırları içerisinde yaklaşık 500 ha.lık alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına askı sürecinde yapılan itiraz hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 500 hektar alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Belediyemiz Meclisinin 18.06.2019 tarih ve 192 sayılı kararı ile onaylanmış olup, söz konusu plana askı sürecinde;  5304 ada 14 parsele ilişkin yapılan itirazın İmar uygulaması  (18. Madde uygulaması) kapsamında değerlendirilebileceği, Nazım imar planının konusu olmadığı değerlendirilerek itirazın reddi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 Gündemin 9. maddesi;

 

Konunun Özü: Yeşilyurt ilçesi Yaka Mah. 259 ada 1 ve 2 nolu parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişiklik yapılması hakkındadır.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:

 

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Yeşilyurt İlçesi, Yaka Mahallesi 259 ada 1 ve 2 parsellerde uygulamadan kaynaklı sorunların giderilmesi amacıyla 5216 sayılı Kanunun 7/b maddesine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

 Gündemin 10. maddesi;

 

Konunun Özü: Rüzgâr Enerji Santrallerinin kurulumunun teşvik edilmesi ve cazibesinin artırılması için, 2019 yılı Ücret Tarifesinde değişiklik yapılması hakkındadır.

Plan ve Bütçe Komisyon Raporu:

 

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın, 05/08/2019 tarih ve 8660 sayılı yazısı okunup yapılan değerlendirmelerimiz neticesinde; Rüzgar Enerji Santrallerinin kurulumunun teşvik edilmesi ile cazibesinin arttırılması için ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu birim fiyatın altında tutarak Girişimcinin bu tür plan değişiklikleri için Belediyemizi tercih etmesinin önünü açacağını düşündüğümüzden, Belediyemiz 2019 yılı Ücret Tarifesi içerisinde, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Kent Planlama Şube Müdürlüğü adı altında yer alan ücret tarifesinde Uygulama Alanları  “Enerji Tesisleri (RES, GES)” grubunda belirtilen ücretle ilgili olarak RES (Rüzgar Enerji Santrali) MW cinsinden birim fiyatında düzenlemeye yönelik bahsi geçen tarifenin üçüncü paragrafının sonuna “ RES talepleri 6. Bölge için belirtilen fiyatın yarısı üzerinden fiyatlandırılacaktır.” İfadesinin eklenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

 Gündemin 11. maddesi;

 

Konunun Özü: MASKİ Tarifeler Yönetmeliği ve MASKİ Tarifeler Cetvelinde (Mesken 2. Kademenin kaldırılarak %20 oranında düşürülmesi) değişiklik yapılması hakkındadır.

 

Plan ve Bütçe Komisyon Raporu:

MASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, 19/08/2019 tarih ve 73 sayılı yazısı ve ekinin incelenmesi neticesinde; Usul ve esas açısından hukuka ve mevzuata uygun olarak hazırlanmış EK-1'de yer alan MASKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'te yer alan değişikliklerin Maski Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliği'ne uygulanması, EK-2 de yer alan MASKİ Tarifeler Cetvelinde Yapılan Değişiklikler ile ilgili belirlenen değişikliklerin MASKİ Tarifeler Cetveline işlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

 

 Gündemin 12,13,14,15,16,17,18,19,20,29,30,31,32,33,34,35,36,37 ve 39. maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmiştir.

 

 

 Gündemin 21. maddesi;

 

Konunun Özü:  Battalgazi Atabey Feribot İskelesinde bulunan kafe ve alanının Esenlik Ltd.Şti'ye verilmesi hakkındadır.

 

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

Devlet Su İşleri 9.Bölge Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında 21.11.2016 tarihinde imzalanan protokolle işletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Belediyemize devredilen Battalgazi Atabey Feribot İskelesi olarak kullanılan 352 parsel ve 550 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde bulunan ve Belediyemiz tarafından yapım işi tamamlanan Yolcu bekleme salonu (60 m2), Bebek bakım odası (,5 m2), 2 adet WC(5 m2), Büfe (6,5 m2), ve teras alanının (69 m2) işletme hakkı; 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 26. maddesine göre 14.11.2017 tarih ve 606 sayılı Meclis Kararı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesine 31.12.2022 tarihine kadar bedelsiz olarak verilmiştir. 
Bahse konu kararın iptal edilerek Battalgazi Atabey feribot İskelesi üzerinde bulunan Yolcu bekleme salonu (60 m2), Bebek bakım odası (,5 m2), 2 adet WC(5 m2), Büfe (6,5 m2), ve teras alanının (69 m2) işletme hakkının 5216 Sayılı büyükşehir Belediye Kanununun 26. maddesine göre Kıymet Takdir Komisyonunca belirlenen yıllık KDV hariç 5.000 (beşbin) TL bedelle, 5 yıllığına Esenlik Ltd. Şti'ne verilip verilmeyeceği hususunda karar alınması için evrağın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 

 Gündemin 22. maddesi;

 

Konunun Özü: Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Muhammed Ali Clay Spor Salonunun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisi hakkındadır.

 

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait, İlimiz, Yeşilyurt İlçesi, Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan Muhammed Ali Clay Spor Salonunun, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75/d Maddesine göre 2 (iki) yıllığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması için evrakın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 Gündemin 23. maddesi;

 

Konunun Özü: Doğanyol ilçesi İsak Mah.141 ada 12 nolu parsel üzerindeki Büyükşehir Belediyesine ait binanın kısmen Doğanyol Belediyesine tahsisi hakkındadır.

 

 

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

Mülkiyeti Doğanyol Belediyesine ait, İlimiz, Doğanyol İlçesi, İsak Mahallesi, 141 ada, 12 parsel numaralı, 195,77 m² yüzölçümlü taşınmazın üzerinde bulunan bina Büyükşehir Belediyemize ait olup, 32 m² lik kısmı Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından kullanılmaktadır.

Söz konusu Büyükşehir Belediyemize ait binanın, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından kullanılan 32 m² lik kısmı haricindeki alanının, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75/d Maddesine göre 25 (yirmibeş) yıllığına Doğanyol Belediyesine tahsis edilmesi hususunda alınan 02/09/2019 tarih ve 12915 sayılı Başkanlık Makamının oluru yazımız ekinde olup, bahse konu tahsis işleminin Büyükşehir Belediye Meclisince değerlendirilerek karara bağlanması hususunda gereğini arz ederim.

 

 Gündemin 24. maddesi;

 

Konunun Özü: Battalgazi ilçesi Büyük Hüseyinbey Mah.3399 ada 1 nolu parsel ile Yeşilyurt ilçesi Cevatpaşa Mah.1072 ada 22 nolu parseldeki binanın çatısına güneş enerji santrali kurulumu için kurum ve kuruluşlarla yapılacak işlemler için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındadır.

 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

İlgi sayılı yazımızda, İlimiz Battalgazi İlçesi Büyük Hüseyinbey Mahallesi 3399 ada 1 nolu parselde bulunan binanın çatısına 400 kW gücünde, Yeşilyurt İlçesi Cevatpaşa Mahallesi 1072 ada 22 nolu parselde bulunan binanın çatısına ise 200 kW gücünde güneş enerji santrali kurulacak olup, GES kurulumu için  kurum ve kuruluşlarla (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, FEDAŞ, TEDAŞ vb.) yapılacak işbirliği, protokol, sözleşme, taahhütname vb. evrakları imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması için evrağın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 

 Gündemin 25. maddesi;

 

Konunun Özü: Hissedarı bulunduğumuz MOTAŞ'ın sermaye artırımı hakkındadır.

 

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

Hissedarı bulunduğumuz MOTAŞ'ın 06.09.2019 tarihinde yaptığı Genel Kurulda sermayesini 10.000.000,00 TL. artırıp 95.607.222,00 TL. ye çıkarma kararı almıştır.

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesine istinaden MOTAŞ'ın sermaye artırımı yönündeki taleplerinin ve söz konusu sermaye artışı ile ilgili 10.000.000,00 TL. ödemenin, Mecliste görüşülerek karara bağlanması hususunu;

Olurlarınıza arz ederim.

 Gündemin 26. maddesi;

 

Konunun Özü: Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü tarafından farklı muhtemel yatırım alanlarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulabilecek finansman için bankalardan banka kredisi kullanımı hakkındadır.

 

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

İlgi yazıda Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü tarafından farklı muhtemel yatırım alanlarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulabilecek finansman için bankalardan 10.000.000,00 TL. banka kredisi kullanılabileceği  belirtilmiştir. 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 68. Maddesi “d” bendi “ Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin, faiz dâhil iç ve dış borç stok tutarı, en son kesinleşmiş bütçe gelirleri toplamının 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarını aşamaz. Bu miktar Büyükşehir Belediyeleri için bir buçuk kat olarak uygulanır.”, "e" bendinde ise "Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketler, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen iç borçlanmayı belediye meclisinin kararı; yüzde onunu geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve Çevre ve Şehircilik  Bakanlığının onayı ile yapabilir." hükmü amirdir.

Madde metninde belirtilen yasal koşullar çerçevesinde; şirketin borçlanma ehliyetine ilişkin olarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının yıl içerisinde gerçekleştireceği borçlanma tutarının, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının %10'unun altında kalması halinde Büyükşehir Belediye Meclisi kararının, %10'unu aşması halinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı gerekmektedir.

5393 sayılı Belediye Kanununun 68. Maddesinin “e” bendine istinaden 10.000.000 TL kredi kullanım yetki hususunun Meclis'te görüşülerek karara bağlanmasını arz ederim.

 

 Gündemin 27. maddesi;

 

Konunun Özü: Belediyemiz İştiraklerinden Malatya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler Limited Şirketi'nin tür değişikliği hakkındadır.

 

İnan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

 Gündemin 28. maddesi;

 

Konunun Özü: Belediyemiz İştiraklerinden KÜLTÜR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin belirlenmesi hakkındadır.

 

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

Kültür AŞ.nin ilgide kayıtlı yazısı gereği, Belediyemiz İştiraki KÜLTÜR A.Ş'nin Yönetim Kuruluna üye belirlenmesi gerektiğinden.

      

         Kültür AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi olarak:

        -Latif OKYAY

        -Mustafa SAYIN

        -İsmail NACAR

        -Esra DAĞDELEN

        -Kazım AYDIN'ın belirlenmesi hususunda Meclis kararı ittihazını,

       

Arz ederim.

 

 Gündemin 38. maddesi;

 

Konunun Özü: Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Pütürge İlçesi, Taşbaşı Mahallesi 103 ada 4 parsel numaralı taşınmazın MASKİ Genel Müdürlüğü'ne tahsisi hakkındadır.

 

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Teklifi:

 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait. İlimiz, Pütürge İlçesi, Taşbaşı Mahallesinde bulunan 103 ada 4 parsel numaralı taşınmazın Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne kısmi tahsisi yapılmış olup, söz konusu tahsis edilen kısmının yetersiz gelmesinden dolayı bahsi geçen taşınmazın tamamının Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi hususunda karar alınması için evrağın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!