Saray Sözü Verdi!..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,Malatya'ya Engelliler Sarayı yapılacağını söyledi.
Çakır, Dede Korkut Parkında verilen iftar yemeğinde engellilerle bir araya geldi. İftar yemeğine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, engelli dernek yetkilileri, engelliler ile engelli yakınları katıldı.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırmak amacıyla Engelliler Sarayı projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Bu proje Türkiye'ye örnek olacak. Bütün engellilerin gitmek isteyeceği bir merkez olacak. Her türlü sosyal donatıların olduğu güzel bir mekan yapacağız. Atölyeleri, salonları, sınıfları, kafeterya, yüzme havuzu, sinema salonları olan bir proje üzerinde çalışıyoruz. En büyük hedefimiz bu projeyi hayata geçirerek engellilerimize engelsiz bir hayat sağlamaktır” dedi.
Çakır, daha sonra şunları belirtti:
“Aldığımız yeni otobüsler, engellilere uygun otobüsler. Cadde ve sokakları engelli vatandaşlarımızı düşünerek planlıyoruz. Yine aldığımız özel engelli araçları engellilerimizin hayatını kolaylaştırdı. Engellilerimizin büyük bir bölümü iftara gelirken bu araçları kullandılar. Özellikle sosyal ve kültürel alanda Engelliler Merkezimiz çok önemli hizmetler veriyor”.
Engelli dağıtılan 200'ün üzerindeki akülü aracın engelli vatandaşların eli-ayağı olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızı tespit ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Engelliler Merkezimizdeki eğitim çalışmalarında başarılı olan 110 dolayında kardeşimiz devlet memuru oldular. Bu merkezde açılan kurslarda engelli kardeşlerimiz el becerilerini geliştirerek, yeteneklerini ortaya çıkarıyorlar” şeklinde konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da Üç Mahalle Yeni Muhtarını Seçmek İçin Sandık Başına Gitti
- Altı Ülkenin Profesyonel Sporcuları Depremin İzlerini Silen Kadim Şehirde Buluşuyor
- Yoncalı Barajının Tamamlanmasıyla Yüz Yetmiş Dört Bin Dekardan Fazla Arazi Sulanacak
- Örgüt İçinde Faaliyet Yürüten ve Finans Sağlayan 361 Şüpheli Yakalandı
- Karababa Mezarlığında Bir Araya Gelen Partililer Şehit Kabirlere Karanfil Bıraktı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.