dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2427.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64547.59$

SARI-KIRMIZI, MALATYA’YA DAHA ÇOK YAKIŞTI


SARI-KIRMIZI, MALATYA’YA DAHA ÇOK YAKIŞTI
Mehmet Ayhan yazdı!...
Narin

 

Haber-Yorum- Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, ‘Dört Büyükler'e karşı sahasında büyük bir başarı daha elde etti. Geçen sezon 2-1'le geçtiği Galatasaray'ı Spor Toto Süper Lig'de bir kez daha ağırlayan Doğunun Kaplanları 2-0'a zafere uzandı. 2017-18'de Trabzonspor'u 1-0'la geçen, Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 3-1 yenildiği Fenerbahçe'yi de 2018-19'un 2. haftasında 1-0'lık skorla devirmişti. Cimbom önünde Hollandalı Mitchell Donald ve Adem Büyük'ün penaltısıyla sonuca giden Malatya temsilcisi, 4 Kasım'da Aytemiz Alanya'nın misafiri olacak.

10_32

SAKATLARDAN 2'Sİ YOK, 1'İ YEDEK!
EYMS'de Başkent'teki 1-0'lık Ankaragücü yenilgisinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Ekvadorlu Arturo Mina'nın yanı sıra daha önce ameliyat olan Ömer Şişmanoğlu yoktu. Ankara'da Cerci gibi havasında olan bir yıldız karşısında savaşçı kimliğini sahaya yansıtan ancak, sol baldırından sakatlanınca yerini 73'te Erkan Kaş'a bırakan Rahman Buğra Çağıran da yedek soyundu.

11_7
MURAT AKÇA RESMİ BİR MAÇTA İLK KEZ
Teknik Direktör Erol Bulut, son Ankaragücü mağlubiyetinin 11'inde 1'i zorunlu 2 değişikliğe gitti. Genç hocanın Mina'nın yokluğunda güvendiği Murat Akça, bu sezon ilk kez resmi bir müsabakada şans yakalamayı başardı. Rahman kulübede başlarken, onun mevkisine Erkan geçti. Sırp Danijel Aleksic'i de kesen Bulut, Faslı santrfor Khalid Boutaib'i yeniden hücum hattında görevlendirdi.

17_17
KALEDE ERTAÇ DEĞİL, YİNE FARNOLLE
11'e Ertaç'ı monte etmesi beklenen Erol Bulut, eldivenleri yine Beninli file bekçisi Fabien Farnolle'a verdi. 4-2-3-1 dizilişinde stoperde Sadık Çiftpınar'a Murat Akça eşlik etti. Onların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Erkan izlendi. Ankaragücü deplasmanında mecburen 38'de Boutaib'in elini sıkan, sağlık problemi giderilen Donald ile Murat Yıldırım ortada en büyük yükü çeken isimlerdi. Asıl sürpriz, Aleksic'in parsellediği 10 numara bölgesine Brezilyalı Guilherme Marques'in çekilmesiydi. Sambacı'nın sağında Nijeryalı Michael Pereira, soluna Adem Büyük, forvette Boutaib vardı. 20 kişilik esame listesinde Ertaç, Gökhan Akkan, Ahmed Ildız, Mustafa Eskihellaç, Sulley Muniru, Rahman, Eren Tozlu, Aleksic, Dia'nın ismi de yazılıydı.

20_2

FATİH TERİM'E ŞOK ÜSTÜNE ŞOK!
Yuto Nagatomo, Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Fernando Reges, Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli ve Emre Akbaba'nın da aralarında bulunduğu 7 oyuncusundan sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Galatasaray'ın çalıştırıcısı Fatih Terim, Yeni Malatya Stadyumu'nda ilk yarıda bir şok daha yaşadı. Baş dönmesi problemi çeken Faslı Younes Belhanda 30'da kenara gelirken Ahmet Çalık'a gün doğdu.
15 BİN 348 TARAFTAR…
27 bin 44 kapasiteli Yeni Malatya Stadyumu'na 15 bin 348 taraftar geldi. Halis Özkahya'nın düdük çaldığı karşılaşmanın ilk etkili akınını Doğunun Kaplanları geliştirdi. 5'te Pereira'nın sağ kanatta son çizgiye inmeden içeri çevirdi,  Khalid Boutaib'in altıpastan vurdu, top uzak kale direği dibinden az farkla auta gitti.

21_35
BU GOLE ÇAPKA ÇIKARILIR!
Doğunun Kaplanları 35'te, mükemmel paslaşmaların sonunda üstünlüğü yakaladı. Guilherme'nin şık gördüğü Boutaib bekletmeden Donald'a aktardı, Hollandalı ceza alanına girer girmez sol ayağının içiyle yakın köşeye, Fernando Muslera'nın sağına bıraktı: 1-0. 45+2'de hızlı atağı kesmek için Guilherme'ye faulünün ardından sarı kart yaptırımına uğrayan Aslan'ın Brezilyalısı Mariano da Fenerbahçe derbisini kaçırdı.

22_26
2-0, NEREDEYSE 46. DAKİKADA OLUYORDU
İlk yarıdaki %56'lık 44'e oynama yüzdesinde geri olunsa da çerçeveye 6 denemesinde 1 isabet sağlayan Evkur Yeni Malatya'ya karşı Cimbom'un 4 yoklaması da karavanaydı! İkinci devreye de etkili giren taraf ev sahibi oldu. 46'da soldaki kornerde Guilherme havalandırdı, Murat Akça iyi yükseldi, Muslera güçlükle çeldi, devamında tehlikeyi Ryan Donk uzaklaştırdı. 57'de Boutaib'in hareketlendirdiği Adem'in hafif sol çaprazdan şutunda top uzak kale direği dibinden az farkla auta çıktı. Aynı dakikada Pereira ile Ahmed Ildiz el sıkıştı. 
İLK PENALTIDA ADEM'DEN 2. GOL
63'te Ozan Kabak'ın Adem'e ceza alanındaki müdahalesinin akabinde hakem beyaz noktayı işaretlerken, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da teyidini aldı. EYMS bu sene ilk kez penaltı kazanırken Ozan ise 11'de başladığı 5 randevunun 3'ünde rakiplerine aynı ikramda bulundu! 66'da Adem, köşeyi doğru tahmin eden ve sağına yönelen Muslera'ya rağmen tabelayı 2-0'a taşıdı ve 2018-19'daki ilk sayısını kaydetti.

25_24
FARNOLLE KALESİNDE DEVLEŞTİ
68'de Muğdat Çelik'in kafasını çalıştırmasına sol kale direği izin vermezken, 73'te Sinan Gümüş'e açıyı iyi kapatan Farnolle ‘dur' dedi. 75'te sakatlanan Donald oyundan çıkarken, Ganalı Sulley Muniru yeşil zemine ayak bastı. 85'te ise Erol Bulut'un Guilherme-Aleksic'le 3. hamlesi seyredildi. 6 dakikalık duraklamalarda Donk''a Farnolle set çekti!
CHEBAKE, RODRIGUES İLE ÖMER'İ YILDIRDI!
Müsabakanın genel analizini ise şöyle özetlemek mümkün… Bu tür maçlarda her iki takım için de başarının anahtarı, boş oyuncuları bulmaktan ve çabukluktan geçer. Özellikle en müsait durumdaki bekler aranır ki onların tercihleri çok önemlidir. Chebake ise Rodriques ve Ömer Bayram'ın yer aldığı Galatasaray'ın sol kanadını çok zorladı. Çünkü fazla karşılamayan ve geriye yavaş dönünce Ömer'i yalnız bırakan Rodriques, Faslı sol beke avantaj sağladı. Chebake ve Pereira karşısında sürekli 2'ye 1 yakalanan Ömer, hücumu düşünen ve modern futbolda bekinin yardımına gelmeyi unutan Rodriques'ten çok çekti!

26_12
DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR!
İlk 20 dakikada bir tarafın diğerine baskın olduğunu söylemek güçtü ki pozisyon sayısı açısından da aynı durum geçerliydi. Çok dar alanda oynandı, çabuk oynandığında boşluk bulunacağı unutuldu! İki ekip de temkinli olunca bunu düşünmedi. Bu tür maçları oynamaz zordur ki topa 3. kez dahi dokunamazsın! İkinci temastan sonra rakip oyuncular alternatifleri kapatır, o sebeple fiziksel yorgunluklar başlayıncaya dek dikine oynanmadı ve aynı oyun kurgusu devam etti.

27_7
İLK 45'TE BÜTÜN PLANLAR İŞLEDİ
İlk 45'te Evkur Yeni Malatyaspor'un planları tamamen tuttu. Oyun anlayışında rakibe pozisyon vermemek ve hazırlıksız yakalamak olan Doğunun Kaplanları bunu başardı. Belhanda'dan sonra oyuna giren Ahmet Çalık'ın orta sahaya yaptığı çıkış ve bu alanı boşaltması, Boutaib'e uzak kalışı ve Donalt'ı takip etmeyişi hatalarının tuzu, biberi oldu! Cimbom'da problem savunmanın göbeğindeydi. Genç Ozan'dan bu bölgede liderlik yapmasını bekleyen Galatasaray, uzun süredir forma giymeyen Ahmet Çalık'ın ısınmadan oynayınca yaptığı pozisyon hatası özgüvenini de sarstı.

15_19
OYUN DİSİPLİNİNDEN HİÇ KOPMADILAR
Maçın kırılma anlarından biri de 46. dakikada yaşandı. İkinci yarının başında Evkur Yeni Malatyaspor 2-0'ı yakalasaydı elbette Aslan açısından daha zor bir akşam olacaktı. Muslera'nın müthiş refleksinin dışında Sadık'ın tamamlayamayışı da Doğunun Kaplanları için şanssızlıktı. Misafir kenara indi ama, ortayı kesmeye değecek uzun oyuncusu yoktu ki ister istemez göbekten oynamaya çalıştılar. Fakat bu bölgeyi iyi kapatan EYMS'de Sadık'ta formdaydı. Oyun disiplininden hiç kopmayan Erol Bulut'un öğrencileri çok çalışkandı, bunda skoru ele geçirmelerinin de etkisi büyüktü.

14_10
ADEM VE BOUTAIB KULE GİBİYDİ
Oyun sıkıştığında uzun paslar atıldı ki ikinci toplarda Adem ve Boutaib gibi iyi indiren oyuncular mevcuttu. 60 metreden gelen topta 2'ye 1 yaplması dikkat çekiciydi. Bu noktada Galatasaray'ın savunmacılarının konsantrasyonun düşük olduğu ortaya çıktı. Mariano da işinin defans yapmak olduğu gerçeğini hafızasından sildi! Kafaya çıkıp vuramadığı gibi Malatyalı futbolcuyu da takip etmedi ki hatanın büyüğü Ozan'da görünse de suç Brezilyalı'daydı.
STOPER SANTRFOR, SANTRFOR STOPER OLDU!
EYMS'nin geri dörtlüsü 5. dakikada neredeyse 85'te de oradaydı! İnanılmaz koşan, mücadele eden Boutaib, sahanın en iyilerinden biriydi. Bir santrfor gol atmadan bir takıma ne kadar katkı verilebilecekse o denli faysa sağladı. İlginç bir ayrıntı da Galatasaray'ın stoperi Donk'un santrfor, Yeni Malatya'nın stoperi Boutaib'in ise stoper olmasıydı.

12_10

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!