dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2278.2
  • BIST
    8994.92
  • BTC
    70331.45$

Sarsıntıdan dolayı ana vana arızalandı


Sarsıntıdan dolayı ana vana arızalandı
Malatya’da bir su deposunda deprem sırasında oluşan sarsıntıdan dolayı ana vana arızasının giderilmesi için içme suyu kesintisi yapılacak.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da bir su deposunda deprem sırasında oluşan sarsıntıdan dolayı ana vana arızasının giderilmesi için içme suyu kesintisi yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü deprem esnasında oluşan sarsıntıdan dolayı Paşaköşkü Su Deposunda oluşan ana vana arızasının giderilmesi için 25 Ocak 2020 Cumartesi (bugün) saat 15.00-22.00 saatleri arasında aşağıda belirtilen mahallelerde su kesintisi yapılacağını duyurdu.

ÖNLEM ALINMALI
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerine bağlı, Akpınar, Sancaktar, İsmetiye, Hamidiye, Dabakhane, Yenihamam, Kabaklıbağ, Niyazi, Halfettin, Şifa, Sarıcıoğlu, Beylerbaşı, Şehit Fevzi, İlyas, İskender, Taştepe, Hidayet, Melekbaba, Hanımın Çiftliği, Çavuşoğlu, Salköprü mahallelerinde 25 Ocak 2020 Cumartesi günü 15.00-22.00 saatleri arasında su kesintisi yaşanacaktır. Abonelerimizin mağdur olmamaları için gerekli önlemleri almaları önemle rica olunur” denildi.

İÇME SUYU BULANIK AKIYOR

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, deprem sonrası içme suyunun bulanık aktığını belirterek, "Elazığ merkezli olan ve ilimizde de hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj kaynağı suyunda bulanıklık meydana gelmiştir" dedi.
Elazığ Sivrice merkezli depreme etken olan Doğu Anadolu fay hattının yakınında bulunan Malatya'nın içme suyunu sağlayan Kaptaj bölgesinin de depremden etkilenmesi nedeniyle içme suyunun bulanık aktığı ortaya çıktı.
Doğu Anadolu fay hattının Bingöl Karlova'dan başlayıp Bingöl, Elazığ Palu, Hazar Gölü, Adıyaman Sincik, Adıyaman Çelikhan ve Adıyaman Gölbaşı'ndan geçerek yön değiştirdiği ve fayın devam ettiği belirtildi.
Malatya'da 500 bin civarında nüfusun içme suyunun sağlandığı Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırına yakın bölgedeki Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi'ndeki Pınarbaşı Kaptaj diye bilinen yerin de depremden etkilenmiş olabileceği, bu nedenle suyun renginin değişmiş olduğu ifade edildi.
Malatya İnönü Üniversitesinden emekli olan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırına yakın bölgedeki Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesindeki Pınarbaşı Kaptaj'dan çıkan içme suyunun faylardan çıktığını belirterek, “Karların erimesi ve fay aralarına karışması ile içme suyu milli olabilir. Deprem sonrası suyun, biraz milli, renginin koyu olarak akması normaldir. Korkulacak bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

13_55

MASKİ'DEN AÇIKLAMA
Bu arada, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Elazığ merkezli olan ve ilimizde de hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj kaynağı suyunda bulanıklık meydana gelmiştir. Önlem almak için MASKİ ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin birçok noktasında saat başı su numunesi alınmaktadır. Ayrıca MASKİ ekiplerimiz içme suyu kaynağımız olan Kaptaj'da çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Bu konuyla ilgili, bazı basın ve yayın organlarında ve sosyal medyada suya kanalizasyon karıştığı ile ilgili mesnetsiz birtakım iddialar dolaşmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tip söylentileri dikkate almamaları önemle rica olunur" ifadeleri yer aldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!