dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70486.44$

Sarsıntılar devam ediyor!


Sarsıntılar devam ediyor!
Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlı Kandilli Rasathanesi'nden gelen son depremler bilgilerine göre, ana depremin ardından 200’e yakın artçı deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Malatya'da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Saat 13:14'te meydana gelen deprem yerin 5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Cumartesi saat 13.49 sıralarında merkez üssü Malatya'nın Kale İlçesi olan 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi.Bugün itibariyle saat 15.36 sularında Doğanyol'da bir deprem daha meydana geldi. Meydana gelen bu depremin yerin 17 km. derinliğinde oldu
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Elazığ'da gerçekleşen ve Malatya'da da hissedilen şiddetli depremin ardından arama kurtarma ekipler yoğun bir çaba sarf etmeye devam ediyor. Göçük altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken acı haberler ise peş peşe geliyor.

 DEPREM İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER

• Elazığ'daki ilk deprem, 6.8 büyüklüğünde, Sivrice merkez üssünde gerçekleşti. Deprem 40 saniye sürdü.

• Ölü ve yaralı sayısı: Depremde 22 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olan yok.

• Artçı depremler: Cuma akşamı yaşanan depremden sonra Cumartesi sabahına kadar 200'e yakın artçı deprem yaşandı. Saat 09.00 sularında 4.2 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Malatya'da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Saat 13:14'te meydana gelen deprem yerin 5 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Cumartesi saat 13.49 sıralarında merkez üssü Malatya'nın Kale İlçesi olan 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi. 

Saat 15.36 sularında Doğanyol'da bir deprem daha meydana geldi. Meydana gelen bu depremin yerin 17 km. derinliğinde olduğu bildirildi. 

• Bölgedeki çalışmalar: AFAD tarafından bölgeye 144 tır ile 6 bin 65 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11 bin 532 yatak ve 15 bin 480 battaniye sevk edildi.

İL İL HAYATINI KAYBEDEN - HASTANEYE BAŞVURAN

ELAZIĞ 15, 560

MALATYA 4, 226

DİYARBAKIR - 0, 34

ADIYAMAN - 0, 25

BATMAN - 0, 6

KAHRAMANMARAŞ - 3, 7

ŞANLIURFA - 3, 4

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'daki depremle ilgili, "Tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. İlk dakikadan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve nettir. İnşallah yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve burada karşı karşıya kalınan durumları el birliğiyle gidereceğiz." dedi.

"DOĞANYOL'DA ENKAZ ALTINDA KALAN HİÇ KİMSE YOK"

Soylu, kentte 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin de ağır yaralı olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Genellikle köylerdeki kerpiç evler, metruk evler yıkılmış durumda, öyle gözüküyor. İnşallah tüm tespitleri yapıp elimizden geleni ortaya koymaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Elazığ'da hala enkazın altındaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Biraz önce bir haber aldık bir vatandaşımız canlı olarak çıkarıldı. İnşallah bu çalışmalardan ümitli haberleri alabilmek mümkün olacaktır. Hem çalışıyoruz hem de dua ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Şu an Malatya'da Doğanyol'da enkaz altında kalan hiç kimse yok. Köylerin taramaları gerçekleşti. Şu anda ne enkaz altında ne de bu verdiğim rakamın ötesinde bilgi ve değerlendirme söz konusu."

Çadır kurma işlemlerinin devam ettiğini dile getiren Soylu, "Burada öğretmenevine de uğradık. Vatandaşlarımız burada öğretmenevinin salonundalar. Odalara geçecekler ve buradaki tespitler yapıldıktan sonra oradaki iaşeleri ve gerekli hizmetleri yerine getirilecek. Kış ayındayız, hiç kimse soğukta kalmadan hizmetlerimizi yerine getireceğiz." diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!