dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63748.040$

Savcılık ortaya çıkardı: Av tüfekleriyle birbirlerine girmişler


Savcılık ortaya çıkardı: Av tüfekleriyle birbirlerine girmişler
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanalboyu'ndaki B.S. isimli kafede 4 kişinin öldüğü 7 kişinin ise yaralandığı olaya ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamlandı. Savcılık 9 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianamede olayın fitilini kafede rahatsızlık çıkaran müşteri Hakan Kaba'nın kendisine çıkarılan 5 Tl'lik hesapla aşağılandığını düşünerek tartışmaya başlamasıyla ateşlediği belirtildi. Soruşturma kapsamında olayda 2 adet av tüfeği, 7 adet tabanca kullanıldığı ortaya çıktı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karışısına çıkacaklar.
Narin

HABER MERKEZİ /MALATYA

Malatya'da 20 Mart 2017 tarihinde Kanalboyu'nda B.S. isimli bir kafede silahlı çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada Burak Akpınar (21), Hakan Kaba (32), Erdinç Barutçu (23) ile kafe işletmecilerinden Serdar Ökten (41) öldürüldü. 7 kişi ise yaralandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı  tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık 9 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Şüphelilerden 4'ü aynı zamanda dosyanın şikayetçisi olarak da yer alıyor. 

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Şüphelilerin 'kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak, kasten adam öldürmek, kasten yaralama, geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma, silahla yaralamaya teşebbüs” suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. İddianame Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianameye kabul eden mahkemede önümüzdeki günlerde yargılama başlayacak. 

YANINDAKİ BAYANLARLA TARTIŞMASIYLA BAŞLADI

İddianameye göre; olay günü Hakan Kaba bayan arkadaşlarıyla müşteri olarak kafeye gitti. Bir süre sonra yanındaki arkadaşlarıyla tartışmaya başladı. Ardından ise kasaya giderek görecvliye 100 TL para attı. Ancak kasa görevlisiinin hesabın 5 TL olduğunu söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Haka Kaba “Ben istediğime bağırırım, sen psiko Hakan'ı tanımamışsın. Bir ellilikten ol da aklın başına gelsin”  şeklinde bağırdığı iddia edildi. 

50 BİN TL HARAÇ İSTEDİ İDDİASI

Kasa görevlisiyle tartışan Hakan Kaba, kafenin işletmecisi Aykut Ökten'i aradı. 5 Tl hesapla küçük düşürüldüğünü söylereyerk “Acı kahveni içmeye geliyorum” dedi. OKaba akşam saatlerinde 8 kii ile birlikte tekrar kafeye gitti. Kaba işletmeci Aykut Ökten'e  “Beni bugün kız arkadaşlarımın yanında rencide ettiniz, burası senin mekanın, burayı dağıtmamı huzursuzluk çıkmasını, ekmeğinden olmayı ister misin? İstemezsen bana 50 bin TL vereceksin” diyerek bağırdı.

2 AV TÜFEĞİ 7 TABANCA 

İstediği rakam geri çevrilince iki grup arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada, Hakan Kaba, Erdinç Barutçu, Burak Akpınar, Serdar Ökten vurularak hayatını kaybetti. 7 kişi ise yaralandı. Soruşturma kapsamındda olayda  2 adet av tüfeği, 7 adet tabanca kullaınıldığı tespit edildi. 

"ÖZÜR DİLERİM ABİ EŞŞEKLİK YAPTIM"

Soruşturma kapsamında tutuklanan işletmeci Aykut Ökten ifadesinde Hakan Kaba'nın kendisini arayarak önce “Aykut abi senden özür dilerim ben bir eşşeklik hata yaptım” dediğini, ardından ise 7-8 kişiyle kafeye gelerek 50 bin TL haraç istediğini iddia etti. Tartışmaya başyalınca da Hakan Kaba'nın sağa sola ateş etmeye başladığını anlattı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!