dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2458.4
  • BIST
    9875.71
  • BTC
    64295.66$

Seçim bürosunun açılışına yaşanan gerginlik damgasını vurdu


Narin

 Ak Parti Yeşiltepe Seçim Bürosu düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan vatandaşlardan biri  siyasileri hedef göstererek, hırsızlıkla suçladı. Hırsızlık yapıldığını iddia eden şahıs tansiyonu yükseltti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Ak Parti Yeşiltepe Seçim Bürosu düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Ak Parti milletvekilleri, belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büronun açılışında ilk dakikalarda coşku hâkimdi. Adaylar konuşmalarını yaparken milletvekilleri ve il başkanı da gülen gözlerle konuşmaları dinliyorlardı. Ta ki mikrofonu Battalgazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan alana kadar.

“BAŞKANIM BU HIRSIZLARIN YANINDA DURMA”

Gürkan henüz konuşmasının başında halkı selamlarken, vatandaşlar arasından yükselen bir ses ile ortam bir anda adeta buz kesti. Halkın arasından kimliği belirlenemeyen bir şahıs bağırarak, Selahattin Gürkan'a: “ Başkanım sen onların yanında durma. Bunlar hırsız. Hırsızları yanında gezdirme' dedi. İddiaya göre açılışa katılanları hırsızlıkla suçladı. Tam bu anda coşkulu açılış ortamı yerini gerilime bıraktı. Herkesin yüzünden düşen adeta bin parça oldu. Tansiyon yükseldi.

GÜRKAN TANSİYONU DÜŞÜRMEK İÇİN ÇABALADI

 Selahattin Gürkan ise ortamı yumuşatmak adına ortaya atılan iddiaya yönelik olarak ‘ Arkadaşlar lütfen toplantının mizacını bozmayalım. Buyurun arkadaşlar siz gelin yanıma. Ben konuşmama öyle devam edeyim. Gözünüzü seveyim.' Diyerek provokatörü yanına çağırdı. Ortamda uğultular, provokatöre destek çıkan birkaç ses eşliğinde Başkan Gürkan durumu kurtarmak için adeta elinden geleni yaptı. Ortaya atılan iddia karşısında orta yolu bulmaya çalışan başkan Gürkan, vatandaşı yanına alarak, konuşmasına devam etti. Gürkan konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

KOCA: NAMUSSUZSUNUZ, ŞEREFSİZSİNİZ, ALÇAKSINIZ

Ak Parti il başkanı İhsan Koca bu sırada konuşmasına başladı. Koca; Böyle güzel bir toplantının ahengini bozmak için, iki arkadaşımızın kafasını bulandırarak, bozmaya çalışanlara bir şey söylemek istiyorum. Onlar inandıklarını söylüyorlar ve yönlendiriliyorlar. ‘ dediği sırada Koca'nın konuşması yine –Çalmadınız mı? diye bir sesle bölündü. Şahır hırsızlık  yapıldığı iddiasını tekrar sürdürdü. Bu durum karşısında oldukça sinirlenen Koca ise verdiği cevapta; “ Eğer çaldığımı ispat ederseniz haklısınız. Sana değil, sana bunları söyletenlere söylüyorum. Eğer ispat etmezseniz namussuzsunuz, şerefsizsiniz, alçaksınız. Öyle uzaktan konuşmayla olmaz. Biz burada milleti temsil ediyoruz. 2-3 tane kafası karışık gencin bu toplantıyı bozmalarına izin vermeyeceğim. İddiası olan çıkar ve ispatlar. Bu tür dedikodulara ve iftiralara meydan vermeyelim. Varsa iddianız erkek gibi ortaya çıkar söylersiniz ‘ dedi.

“DEFOL GİT SERSERİ”

Koca konuşmasının devamında oldukça sinirlenerek, iddiasında direnen provokatöre dönerek; ‘Defol git buradan serseri' dedi. İt ürür, kervan yürür. Sizden korkan sizin gibi olsun. Bu tür insanlara hadlerini bildirmek gerek. “ dedi.

GÜRKAN'IN ORTAMI YUMUŞATMA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Ak Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan her ne kadar ortamı yumuşatmak için çaba gösterse de faydalı olmadı. Bu iddiayı ortaya atanlar da gelsin diyen Gürkan'a Koca sert çıkarak; 'Hayır ben bunu kabul etmiyorum. Aynı ortamda olamayız. Bu konuyu kapatmıyorum' diyerek sert bir dille konuşmasını sürdürdü.

ÇAKIR: TEK KURUŞ YİYEN VARSA ALLAH BELASINI VERSİN

Konuşmalarını yapmak üzere vatandaşları selamlayan milletvekili Ahmet Çakır da gerginliğin yersiz olduğunu, atılan iddianın gerçeği yansıtmadığını aktararak, ‘ Ak Parti iftiralara maruz kalıyor. Tek kuruş yiyen varsa cezasını alıyor, yiyen de varsa Allah belasını versin. Bu şekilde algı oluşturmaya gerek yok. Kimse bizi uysal koyun sanmasın. Biz saygımızdan susuyoruz. Böyle siyaset yapanlara ise gülüyoruz. Yaptığımız hizmetler ortada. Ben burada sizlere 3-5 değil, 1000 tane proje sayarım dedi.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!