dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2490.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63188.77$

'Seçim için gerekli tedbirleri alıyoruz'


'Seçim için gerekli tedbirleri alıyoruz'
Malatya Valisi Aydın Baruş, siyasi parti temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. Vali Baruş: 'Vatandaşlarımızın özgür bir ortamda herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmadan vicdan rahatlığı ile demokratik hakları olan oylarını kullanabilmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz”
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Valisi Aydın Baruş, siyasi parti temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler ile ilgili görüşmek üzere düzenlenen toplantı, Vali Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri ve il seçim müdürü katıldı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

 Vali Baruş seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, "31 Mart günü yapılacak seçimlerin toplumsal huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi, vatandaşlarımızın özgür bir ortamda herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmadan vicdan rahatlığı ile demokratik hakları olan oylarını kullanabilmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi. 

1002_261

"SİYASİ PARTİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR VAR"
Bu çerçevede siyasi partiler tarafından da dikkat edilmesi gereken hususların olduğunu dile getiren Baruş, “Bu toplantıda seçim sürecinin de ilimizde geçmiş seçimlerde olduğu gibi demokratik bir olgunluk içerisinde seçim gerçekleştirilmesini ve biraz önce belirttiğim gibi demokratik iradenin sandığa tam olarak yansımasını temenni ediyoruz. Bu seçim sürecinde siyasi partiler olarak birbirimize karşı olan yaklaşımımızın hoşgörü ve demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşmesi, vatandaşlarımızın da huzur içerisinde olması bakımından son derece önem taşımaktadır. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi ilimizde de bu sürecin olumlu bir şekilde 31 Mart'a kadar sürmesini ümit ediyoruz. Sizlerin de bu süreçte de sergileyeceği tavırlarla bu demokratik olgunluğa katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Şimdiden yapmış olduğunuz çalışmalar bu süreç içerisinde seçim propagandası ve diğer hususlarda hassasiyet göstereceğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

"HATIRLATMALAR YAPACAĞIZ"
Yüksek Seçim Kurulu tarafından, siyasi parti ve bağımsız adayların seçimlerde uyacakları propaganda ve diğer tanıtım çalışmalarında uyacakları hususların belirtildiğini belirten Baruş, şunları söyledi: 
"Bu anlamda da biz bu çerçeve kapsamında ayrıntılı noktalarda sizlere hatırlatmalar da bulunacağız. Ayrıca konular gündeme geldiğinde sizlerin de görüşlerinize başvuracağız. Sizlerin de bu konularda söylemek istedikleri varsa önümüzdeki süreçte olumsuzlukların nedeni olabileceği tahmin ettiğim hususlar varsa bunları da hatırlatırsınız. Anlayış içerisinde belirleteceğimiz tedbirleri birlikte planlarız." 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!