dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2440.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64025.09$

Seçimden sonra, parselleyecek başka koltuklar arayın!..


Seçimden sonra, parselleyecek başka koltuklar arayın!..
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Â'Oylar bölünürse, Porgalı gelirÂ'miş!..Â' başlıkla bir yazı kaleme almıştık. Bugünkü konumuzda bu minval üzerine olacak inşallah. Seçim çalışmalarını yakından görmek için Malatyamızı köy köy gezmeyi sürdürüyoruz. Bu gezilerimiz sırasında gözümüze takılan bazı meseleleri de sizlere aktarmaya çalışıyoruz
Narin

ÜMİDİMİZ GİT GİDE ARTTI.

Önceki gün gittiğimiz Yeşilyurt'ta olağanüstü bir manzarayla karşılaştık. Bir hacı amcanın cebinde çıkarıp bize gösterdiği el ilanında Yaşar Köksal'ın adaylığıyla ilgili bilgiler yer alıyordu. Bu bilgileri bize okuyan hacı amcamız, oyumu Saadet'e vereceğim diyerek ateşli bir şekilde durumu anlatıyordu. Bu hacı amcamızın yanından ayrılıp bir başka mekâna vardığımızda benzer bir manzarayla karşılaştık. Evet, önümüzde bir genel seçim yok ama yerel seçimde alışılmışın dışında bir tablo ile karşılaştığımızı itiraf etmem gerekiyor. Ayrıca kendimle ilgili küçük bir tespitte de bulunmak isterim. Türkiye toplumunun büyük bir çoğunluğunun olduğu gibi biz de Elhamdülillah Müslümanız. İslam olmamızın olmazsa olmazı Muhafazakârlığımız da sorgulanamaz. Muhafazakâr olduğuna can-ı gönülden inandığım hal ve hareketiyle “Ben Müslüman ve muhafakarım” diye bağıran insanları gördükçe “Yeşilyurt, milli değerlere saygılı ve dinini her şeyin üstünde tutan insanı belediye başkanı seçecek” diye içimden geçiriyordum. Bunun böyle olduğunu Yeşilyurt'a yaptığım son gezide gördüm. Bunun sebebinin ne olduğunu araştırdığım ve hafızamı yokladığım zaman durumu daha iyi kavradım. Hal-i hazırdaki adaylar içinde ehliyet ve liyakatini çeşitli defalar dile getirdiğim Sayın Yaşar Köksal'ın kazanacağına kesin gözüyle bakıyordum. Bu inancımda git gide arttı çünkü Malatya'yı yönettiğini zanneden bir avuç mutlu azınlığın hesapları ters tepmiş gibi gözüküyor.

 

 

İLÇELERİ BÖLERKEN, CHP TABANINI DA BÖLMÜŞLERDİ

Yazımızın başında bahsettiğim yazımızda Malatya için özellikle de Yeşilyurt için bazı tespitlerde bulunmuştuk. Söz konusu yazıda, “Malatya'nın büyükşehir olması hasebiyle ortaya çıkan merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt'u biraz açmak gerektiğini düşünüyoruz. Büyükşehir yapılan Malatya'nın merkez ilçelerinin bölünme şekline bakarsak öyle bir bölünme yapıldı ki her ikisinde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanması imkânsız gibi görünüyor. Çünkü ilçelerin sınırları belirlenirken CHP'nin tabanı olarak görülen yerlerin bir kısmı Yeşilyurt'ta kaldı bir kısmı da Battalgazi'de. Durum böyle olunca iktidar partisi istediği gibi at koşturabilecekti bu seçimde. Ancak ehliyet ve liyakate değil de ahbap-çavuş ilişkilerinin gücüne göre aday belirlemesi yapılınca aradan sıyrılıp çıkan bir Saadet Partisi gerçeği düştü önümüze.” Şeklinde bir tespitte bulunmuştuk.

 

SÖZKONUSU KONUSU YAZIMIZDAN BAZI SATIRLAR…

Değerlendirmemizin Yeşilyurt'a özel kısmında ise, “Mimar Yaşar Köksal'ın ağırlığını hissediyoruz. Kamuoyunda büyük takdir toplayan Münir Erkal'lı Malatya Belediyesi'nin başkan yardımcısı Yaşar Köksal, ehliyet ve liyakatte rakibi Hacı Uğur Polat'a büyük fark atıyor. Son 3 dönem Ak Parti'den aday adayı olan ancak Malatya'yı yöneten bir avuç mutlu azınlık tarafından kabul görmeyen Yaşar Köksal, Saadet Partisi'nden aday olarak bütün dengeleri alt üst etti. Belediyeciliği A'dan Z'ye bilen bir isim olan Yaşar Köksal'ı bağrına basan Yeşilyurt halkı, Malatya Ak Parti İl Teşkilatını elinde bulunduran marjinal gruba çok tepkili. Halkın bu tepkisinin sandıktaki yansıması da ehliyet ve liyakat sahibi Yaşar Köksal olacaktır.” Diyorduk.

 

ORTAYA ATILAN İDDİALAR, FARKLI YOLDAN SONUÇ BULUYOR

Bu tespitlerimizin akabinde Yeşilyurt'ta ortaya atılan bazı iddialardan bahsediyorduk. Bu iddialar şu şekilde cereyan ediyordu: “Yaşar Köksal, Ak Parti'nin oylarını büyük oranda bölmüş. Oylar bölününce de aradan CHP'nin adayı sıyrılıp çıkacakmış.”

Bu iddianın pek de mantıksız olmadığını belirttikten sonra yaptığımız değerlendirmede, “Gerçekten de muhafazakar cenahın 2 partisi olan Saadet ve Ak Parti oyları bölüşürse hiç hesapta olmayan CHP adayı neden başkan olmasın ki? Elbette bu mantıkla bakarsak olur tabii. Ancak kazın ayağı öyle gelmiyor. Çünkü sağın oylarını Saadet Partisi ve Ak Parti bölüşmüyor. Sağın oylarını Yaşar Köksal'lı Saadet Partisi silip süpürüyor.” Demiştik.

.

HACI UĞUR POLAT, HEM KENDİNİ, HEM PARTİSİNİ HEM DE MUHAFAZAKÂR CENAHI YARALADI

Sözün burasında doğruları aziz milletimize anlatmak gerektiğini düşünerek, bir iki kelam edelim istedik. Dinle, ecdatla ve milletle savaşmayı kendine şiar edinmiş bir zihniyeti Yeşilyurt'ta görmek istemeyenlerin ve belediyeciliğiyle ün yapmış bir insanı başkanlık koltuğunda görmek isteyenlerin tek adresi Yaşar Köksal olmalıdır. Muhafazakâr 2 partinin adayından Saadet Partisi'nin adayını çıkarmamızın birçok sebebi olduğunu bizi takip edenler iyi hatırlayacaktır. Sebebimizi de yine malum yazımızdaki satırlardan gösteriyoruz:

“Cenab-ı Hakk, malı istediğine verir amenna… Kimsenin malında gözümüz yok. Fakat Hacı Uğur Polat'ın açıklaması gereken bazı hususlar vardır. Mesela, Müslümanların parasıyla inşa edilen Bilim Koleji hakkında kamuoyuna bilgi vermesi gerekir. Zira, nasıl kurulduğuyla, kime kaç yıllığına ve kaç paraya kiraya verildiğiyle ilgili bilgiler vermesi gerekmektedir. Şayet bu bilgileri belgeleriyle ortaya koyamazsa, kamu yararına işimiz gereği pis kokuların sebebi sürekli soracağız.”

İşte aynı yazıdan bir başka paragraf: “Ayrıca ortada bir iddia daha var. Hacı Uğur Polat'ın Esenlik Şirketi'ni bir finans kurumu gibi kullandığıyla ilgili iddia var. Bu iddiaya göre Hacı Uğur Polat, Esenlik'ten 6 milyon almış, bu paranın sadece 1 milyonunu geri ödemiş. Bu iddiayı açıklaması gereken isim Hacı Uğur Polat olurken, “Hulusi Boyraz da Esenlik'in kasasında ki ananasları başka kimlere veriyor?” Diye sormak geçiyor içimizden. Esenlik AŞ. Yıllık 200 milyon lira civarında cirosu olan bir şirket. Yüzde 10'luk bir kar marjını da hesaplarsak, yıllık 20 milyon liralık bir getirisi olması gerekir. Müteahhitlerin ve gıda toptancılarının ödemelerini aksattığına dair duyumlar aldığımız Esenlik'i nasıl bir ticari anlayış yönetiyor acaba? Ödemelerin sürekli tehir edildiği iddialarını duyunca “Ananasların ortada olmamasının sebebi nedir?” diye düşünüyoruz. Sözün özü şudur: Esenlik'in hesaplarının şeffaf bir şekilde incelenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir.”

 

Sonuç olarak Muhafazakâr kesimi hedef alarak ortaya atılan bir iddia ve ardından Ak Parti'ye gelmesi istenen oylar maalesef gerçek olma yolunda ilerliyor. İddialara cevap dahi veremeyen Hacı Uğur Polat, sadece kendini, sadece partisini değil Saadet Partili adayı da zor duruma sokmuştur. Polat'ı destekleyen ve aday gösterenler de seçim sonunda parselleyecek başka koltuklar arasın.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!