dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67089.793$

Seçimle yenileneceğiz


Seçimle yenileneceğiz
Rektörlük yarışında sona gelen İnönü Üniversitesi, bugün tercihini yapacak
Narin

 Seçimleri kazanma olasılığı yüksek olarak gösterilen Prof. Dr. Ahmet Kızılay, seçimin “Bir Dünya Üniversitesi” vizyonuna yaklaşmak için önemli bir adım olduğunu söyledi. Her akademisyenin kapısını çalan Kızılay, rektör seçilirse verilen her öneriyi değerlendireceğini açıkladı.

HABER MERKEZİ – ÖZEL

İnönü Üniversitesi yeni rektörünü bugün seçiyor. Adaylar arasında ismi en çok zikredilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru Prof. Dr. Ahmet Kızılay, seçimlerin “Bir Dünya Üniversitesi” vizyonuna yaklaşmak için önemli bir adım olduğunu söyledi. Seçim sürecinde hemen hemen tüm öğretim üyelerini ve üniversite mensuplarını ziyaret eden Kızılay, “Kapılarını açarak, kıymetli vakitlerini ayırarak projelerimizi ve gelecek vizyonumuzu dinleme sabır ve nezaketini gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNERİLER HAYATA GEÇECEK

Seçim sürecinde pek çok akademisyenin fikirlerini dinleme şansı bulan Kızılay, “Rektör olarak seçildiğimde bu önerilerden yararlanacağım. Üniversitemizin bugün geldiği düzeyden daha ileri, bilimsel ve sanatsal düzeye ulaşması hepimizin ortak dileğidir. Katılımcı, yenilikçi, üretken üniversite hedefi doğrultusunda yürüttüğümüz seçim sürecinin ilk aşaması bugün saat 13.30-18.00 arasında oy kullanılmasıyla tamamlanacaktır” diye anlattı.

DESTAN YAZILACAK

Cumhuriyetin 100'üncü yılında İnönü Üniversitesi'nin Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasında görmek istediğini aktaran Kızılay, “İnönü Üniversitesi'ni aynı zamanda dünyanın önde gelen ilk beş büyük üniversitesi arasında görmek istiyorum. Üniversitemizi Türkiye ve dünyada adını andıran, mezunlarının gururla iş bulduğu, aranan eleman olduğu bir üniversite yapma hedefi ile yola çıktık.Bu amaçla seçim sürecinde gece gündüz çalıştık. Nasip olur da seçimleri kazanırsak bu uğurda çalışmalarımızı devam ettireceğiz” açıklamalarında bulundu.

“ADAY OLMAKTAN GURUR DUYDUM”

İnönü Üniversitesi'nin her kademesinde görev alan Prof. Kızılay, rektör adayı olmaktan gurur duyduğunu da her fırsatta dile getiriyor. Rektör seçilirse üniversitede kardeşlik ortamının tesis edilmesi için gayret göstereceğini ifade eden Kızılay, “Herkesi kucaklayan, dostluk ortamı yakalayacağız. Akademisyenler, öğrenciler, çalışma arkadaşlarımız ve üniversitemize ihtiyaç duyan hastalarımızın bir arada tutacağız. Şehrimizin tüm kesimleriyle üniversite arasında güçlü bir dayanışma sağlayacağız. Diyalog içerisinde, huzurlu bir ortamda bir süreç yaşayacağız” dedi.

KARDEŞLİK ORTAMINI TESİS EDECEĞİZ

Özellikle üniversite ile şehir arasındaki idari kopukluğun giderileceğini açıklayan Kızılay, “Bunu sağlıklı ve güçlü bir iletişim ile ortadan kaldıracağız. Ülkemizin ve şehrimizin değerli yöneticileri ile üniversitemizin başta rektörü olmak üzere tüm yöneticileri arasında sağlıklı ve güçlü diyalog kuracağız. Çünkü hedefimize ulaşmak için bu elzem. Üniversitemizin bilgi ve insan kaynağını, şehrimizin ve ülkemizin hizmetine, bilimin hizmetine daha çok sunmak daha güçlü bir şekilde şehrimize destek vermeye çalışacağız. Bu konuda üniversitemizdeki güçlü insan kaynağına, yetişmiş insan kaynağına öğretim üyelerimizi, sizlerle sık sık buluşturmayı hedefliyorum” diye açıkladı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!