dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63719.401$

Şehidin var Malatya!


Şehidin var Malatya!
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit düşen onbaşının acı haberi Malatya’daki baba ocağına ulaştı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri üs bölgesine uzak noktadan PKK'lı teröristlerce düzenlenen füzeli saldırıda ağır yaralanan 2 asker kaldırıldıkları hastanede şehit olmuştu. Şehit askerlerden Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın acı haberi, memleketi Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Erencek Mahallesi'ndeki babaevine ulaştı. Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, acı haberi şehidin ailesine verdi.
Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın nişanlı olduğu ve yakın zamanda yapılacak düğün için hazırlık yaptığı öğrenildi.

M_189

VALİ BARUŞ'TAN ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ 

Malatya Valisi Aydın Baruş, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Aydın Baruş ve eşi Nagehan Baruş ile Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2'nci Hudut Komutanlığı Hisar Üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın Yazıhan ilçesi Erecek Mahallesi'nde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Baruş, şehide Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

M_190

HAKKARİ ŞEHİTLERİNE UĞURLAMA TÖRENİ 

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine teröristler tarafından düzenlenen füze saldırısında şehit düşen askerler törenle memleketlerine uğurlandı.
Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik (Hisar Dağı) Üs Bölgesine dün öğle saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca atılan güdümlü füze sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım (Malatya) ve Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Ahmet Demir (Mersin) ağır yaralanarak Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit düşen askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Hakkari Müftü Vekili Osman Doğan tarafından dualar okunarak, şehitlerin naaşları memleketlerine uğurlandı.

K_59

TÖRENE KATILANLAR 
Şehitleri uğurlama törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Özel Harekat Müdürü Şaban Bayar, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, BBP İl Başkanı Murat Ertuş, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Hakkâri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman ve daire amirleri katıldı.

 

GÜRKAN'DAN TAZİYE MESAJI 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım ve Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Ahmet Demir için taziye mesajı yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan mesajında, “Hakkari Çukurca'da üs bölgemize teröristlerce yapılan hain saldırıda Malatyalı Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım ve Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Ahmet Demir şehit olmuşlardır. Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

FENDOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI 

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Hakkari'de terör saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerler için taziye mesajı yayımladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu mesajında , “Dün akşam saatlerinde Hakkari İli Çukurca İlçesi 2'nci Hudut Komutanlığı Hisar Üs Bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırıda şehit olan İlimiz Malatya Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'a ve Karamanlı askerimiz Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'e Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Malatya'mızın ve Aziz Milletimizin başı sağ olsun.Kahraman şehitlerimizin ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!