dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9673.93
  • BTC
    64553.48$

Şehir Tiyatrolarından anlamlı gösteri


Şehir Tiyatrolarından anlamlı gösteri
Şehir Tiyatroları (MBŞT), Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısıyla özel bir tiyatro gösterimi gerçekleştirdi.
Narin

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatroları (MBŞT), Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısıyla özel bir tiyatro gösterimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde bulunan MBŞT Kenan Işık Tiyatro Atölyesi'nde yapılan gösterime İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yeşilay Cemiyeti yetkilileri ile bir grup öğrenci katıldı. Bir işitme engellinin yaşadıklarını konu alan ve MBŞT oyuncularının sahnelediği “Beni Hayata Kat” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Katılımcılar, oyuna olan beğenilerini dile getirerek, MBŞT Genel Sanat Yönetmeni Burak Gün'e ve oyunculara teşekkür etti. MBŞT tarafından yapılan tiyatro gösteriminin, Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen etkinliklere katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Yenidoğan bebeklerin işitme taramasının yapılmasının önemine dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiği kaydedildi.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'de 2004 yılında kampanya olarak başlatılan işime taraması, daha sonra Ulusal Yeni Doğan İşitme Taraması Programı'na dönüştürülerek, tüm bebeklerin doğum hastanelerinden taburcu olmadan önce işitmelerinin güvenli ve doğru olarak test edilmesinin sağlanması amaçlanıyor. Yenidoğan işitme taraması ile hedeflenen, işitme engeli ile doğan bebekleri doğumdan kısa süre sonra belirlemek, 3 aylık olmadan işitme testlerini tamamlamak, işitme engeli tanısı alanlara 6 aylık olmadan gerekli müdahalede bulunmaktır. Doğduktan sonra en geç 6 ay içinde işitme engeli tanısı konan ve işitme cihazı uygulanıp, işitme ve konuşma eğitimi alan bebeklerin konuşma becerisi, normal işiten yaşıtlarına benzer düzeyde gelişebiliyor. Erken işitme kaybı tanısı konulup, erken eğitilen bebeklerin, lisan gelişimine paralel olarak zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerinin de olumlu etkilendiğinin unutulmaması gerektiği vurgulanıyor.

YEŞİLAY HAFTASI İLE BİRLİKTE KUTLANDI
1-7 Mart Yeşilay Haftası” ve “7-13 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası” olması münasebeti ile düzenlenen yürüyüşün teması ise“İşitme Kaybı Kaderiniz Değildir”, “Rahat Bir nefes için Harekete geçin” ve “Bağımlılıkla Mücadele” olarak belirlenmişti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!