dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.46
  • ALTIN
    2487.1
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62827.08$

Şehitler minnetle anılıyor


Şehitler minnetle anılıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından İdlib Şehitleri anısına Bayrak Sergisi düzenlendi. Öte yandan Suriye'nin İdlib kentinde devam eden Bahar Kalkanı Harekatında şehit olan askerler için Malatya'da mevlit okutuldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından İdlib Şehitleri anısına Bayrak Sergisi düzenlendi. Sergide Türk bayraklarından ay ve yıldız kareografisi oluşturuldu.İdlib'te şehit olan Mehmetçik için düzenlenen koreografide, şövaleler üzerinde bayrak sergisi açıldı. MABESEM Sanat Galerisi'nde yer alan sergiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaret etti. Başkan Gürkan, İdlib'te şehit olan Mehmetçikler anısına özel bayrak koreografisi sergisi düzenlediklerini belirterek, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz” dedi.

B_48

TARİH BOYUNCA ŞEHİTLER VERDİK 
Millet olarak vatan için tarih boyunca şehitler verildiğini hatırlatan Başkan Gürkan, “Geçmiş tarihin derinliklerinden bugüne kadar ve yakın zamanda Suriye'de Afrin'de, Fırat Kalkanı Harekatında ve İdlib'te Bahar Kalkanı Harekatında, iç güvenlik harekatlarında şehit olan tüm Mehmetçiklerimize rahmet diliyoruz. Onları Rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Rabbimiz, onların şefaatlerine bizleri nail eylesin” ifadelerini kullandı.Sergide oluşturulan koreografide ise ay ve yıldız şekli verilerek serginin bütününde ise dev Türk Bayrağı elde edildi.Sergi, hafta sonuna kadar gezilebilecek.

C_21

ÖTE YANDAN ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU 

Suriye'nin İdlib kentinde devam eden Bahar Kalkanı Harekatında şehit olan askerler için Malatya'da mevlit okutuldu.

PROGRAMA KATILANLAR 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından merkez Çınarlı Camisinde öğle namazı sonrası okutulan mevlite, Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Şevket Keskin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

A_81

ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

Mevlit öncesi bir açıklama yapan Birlik Başkanı Şevket Keskin, "İnşallah bundan sonra böyle bir haksız yere sinsice askerimize devletimize milletimize saldırı olmaz. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun, şehit olan askerlerimizin ailelerine büyük sabırlar diliyoruz” dedi.Birlik ve beraberliğe en çok bugünlerde ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Keskin, “Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bugün sınır dışındaki askerimize verilen destekten dolayı bütün esnaf sanatkar camiasına çok teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik Türk milletinin genetik yapısında var. İnşallah bu yapıyı hiçbir zaman bozulmayacak ve devletimizin, bayrağımızın, ezanımızın yanında olacağız. Allah böyle bir acıyı bir daha memleketimize yaşatmasın“ diye konuştu.
Mevlitte vatandaşlara gül suyu ve mevlit şekeri ikramında bulunuldu.

BU ARADA BAŞKAN GÜDER ESNAFLARA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI 

 Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Suriye İdlib'te devam eden Bahar Kalkanı Harekatına destek vermek amacıyla Türk Bayrağı dağıttı.Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Niyazi Mısri Caddesindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Güder, Bahar Kalkanı Harekatı'na destek vermek, İdlib şehitlerini unutturmamak ve birlik beraberliğin korunması için esnaflara Türk Bayrağı dağıttı.

D_9

SÜKUNET SAĞLANACAK 
Türkiye'nin kısa süre içerisinde Suriye'de sükuneti sağlayacağını ifade eden Başkan Güder, “Yaklaşık olarak bir haftadır Şanlı Ordumuz Suriye'de sıcak bir çatışma içerisinde ve bir anlamda savaş halinde. Bu savaşta şehitler verdik. Allah Şehitlerimize rahmet eylesin, şehadetlerini kabul etsin, ailelerine ise sabırlar versin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliği sergileme adına gerek hükümetimiz, gerekse de biz yerel yönetimler olarak, STK'larımızla birlik beraberliğimizi korumamız anlamında açıklamalar yapıyoruz. Aynı zamanda açıklamalarda bu operasyonda devletimizin, hükümetimizin yanında olduğumuzu bildirdik. Bugün de şehitlerimizi hatırlatma, şehitlerimizi unutmama, esnafımızın desteğini sağlama, birlik beraberliğimizi sergileme anlamında esnafımızı ziyaret ettik. Uğruna milyonlarca can verdiğimiz bayrağımızı onlara takdim ediyoruz. Bayrak güçlü Türkiye'mizin şanıdır. Bayrak Bağımsızlığımızın göstergesidir. İçinde bulunduğumuz bu günlerde sıkıntı çeksek bile inşallah kısa zamanda bu durum ülkemizin lehine sonuçlanacaktır. Temennimiz odur ki Mehmetçiğimizin bir damla kanı dahi dökülmesin. Birlik beraberliğimizi koruyarak bu sorun sıkıntıyı da kısa sürede atlatacağız. Gelen bilgiler doğrultusunda Mehmetçiğimizin kıyaslanmayacak derecede üstünlüğü bulunuyor. Kısa süre içinde İdlib rejim güçlerinden kurtarılacaktır ve o bölgede sükunet sağlanarak barış ortamı hazırlanacaktır. Rabbim Mehmetçiğimizi korusun ve kollasın inşallah. Girdikleri savaştan zafer alarak çıkmayı nasip etsin. Esnafımızdan ricamız bayrağımızı iş yerlerinin en güzel yerlerine asmalarıdır” dedi.

F_4

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!